מספר שאלות

אמאגנות

New member
מספר שאלות

היי, אתמול הלכנו עם הבנות שלנו לבלות בת"א. נכנסנו לבית קפה שלא מחזיק מוצרים ללא גלוטן, אבל הסברנו לו מה מותר ואסור והבטיחו להקפיד. ביקשנו שהכל יוכן בכלים נקיים ועל משטח נקי והבטיחו שכך יהיה. הצליאקית אכלה חביתה, גבינה לבנה וירקות. באמצע הארוחה התחילה להתלונן על כאבי בטן חזקים, ובהמשך שלשלה כל הלילה. האם לדעתכם יכול להיות שזו התגובה למשהו שאולי נגע בגלוטן? והאם מנסיונכם זה קורה כל כך מהר? אנחנו תוהים האם זו באמת תגובה חריפה לזיהום משני או שזה וירוס וסתם צירוף מקרים זדוני. שאלה אחרת לא קשורה - הבת שלי מאוד אוהבת תמרים (תמר מג'הול) אבל מאז גילוי הצליאק לא נתתי לה מחשש שמקמחים אותם. האם החשש מוצדק? מה עושים? תודה

net the jet

New member
ראשי לגבי תמרים- זה לא פרי שמקמחים. ( בניגוד למשל לתאנים

שעוברות איזה תהליך בייבוש )
לגבי זיהום משני ותגובות: יכולה להיות תגובה מהירה ( אמלי זה משהו כמו 20 דקות אחרי ) וגם מממש קצת גלוטן.
יחד עם זאת, מנסיון שלי בארוחות בוקר, לא היתה בעיה ( במיוחד כשאני מסבירה ממה צריך להזהר ) ככה שגם יכול להיות צירוף מקרים וסתם איזה וירוס...
מצד שלישי, וירוס שמתחיל בדיוק באמצע ארוחת בוקר ?!

קשה לדעת....
כשאנחנו אוכלים מחוץ לבית זה תמיד סוג של הימור וסיכון מחושב. זו ה- בעיה של הצליאק לדעתי.
&nbsp
מקוה שהיא מרגישה טוב.
אני אישית כמעט ולא אוכלת מחוץ לבית בגלל הסיבה הזו. אבל לעיתים אין ברירה. ולפעמים סתם מתחשק לאכול בחוץ... די מבאס.
&nbsp

אמאגנות

New member
תודה!

אז לגבי תמרים את אוכלת בלי להקפיד על תוצרת מסוימת? קשה למצוא דווקא של מה שמופיע במדריך המזון

noa mcm

New member
תמרים

בשיחת טלפון עם נאות סמדר נאמר לי שבמפעל שלהם בפירוש לא מקמחים את התמרים ושאין בתהליך מפגש עם קמח/גלוטן.
התמרים שלהם נמכרים במארזים סגורים, לרוב בחנויות טבע או בסופרסל במחלקת ה"טבע"..

למעלה