מספר שאלות :

romi91

New member
מספר שאלות :

שלום,
היני בקבע כחצי שנה, שבוע שעבר נקלטתי לקורס שכולו חיילי חובה (מלבדי).

1. האם יש פקודות מחייבות לגבי יציאות ברמת פעילות ד'? (בבסיס האם היני ברמת פעילות א') אפטר מחייב?
2. האם יש פקודות לגבי תורניות/שמירות ? אבטשים? נותנים לי לעשות תורניות כמו חיילי החובה. בעיני זה נראה לא תקין!
3. מתחייסים אלי כמו כלל חיילי החובה. מה שנראה לי מוגזם וחריג! עמידה בשלשות , מתן הקשב למפקדים. האם יש פקודות בנושא?

הקורס מאד יוקרתי, לכן אני מוכן לסבול את כלל הדברים .
אך מעניין אותי אם כל זה תקין וחוקי?

כן, הכל תקין

סתם תדע שאתה מקבל משכורת של רמה א' למרות שאתה מסופח לרמה ד', וכל זה רק כי אתה בקבע.

1) יציאות - רק אם אתה נשוי. בבה"ד 1 כשכולם סגרו 21 יצאתי כל שבת. אתה רווק? תטחן עם כולם.
2) אל תתפזם, אתה בקורס וזה תקין לגמרי. כשאני הייתי בקורס קצינים הייתי דרגה מעל המ"פ שלי (ועם משכורת יותר גבוהה משלו..) ועדיין עשיתי מטבחים ושמירות. כמובן שאם אתה יודע לדבר נגדית, הטבחים יבינו שאתה אחד משלהם ולא יתנו לך יותר מידי לעבוד קשה. את רוב תורנויות המטבח בבה"ד 1 ביליתי בשתיית קפה ואכילת כריכים עם נגדי המטבח. אתה פז"מניק? תתקמבן.
3) אתה בצבא. אל תשכח שאתה מקבל על זה משכורת. אז תעמוד קצת בשלשות, לא ינשור לך האשך בגלל זה. הפקודות היחידות הן שאם יש לך דרגות כתף ואתה עדיין לובש אותן, המפקדים הזוטרים ממך בדרגה צריכים להצדיע לך, מה שיוצר סיטואציות קומיות להפליא כשאתה נכנס להתראיין אצל קציני הקורס והם אלה שנותנים לך הקשב...

למעלה