מספר שאלות

assafy1000

New member
מספר שאלות

שבוע טוב
1. אם בן אדם בשבת לא הצ
ליח עד שעה 12 לסיים שחרית ומוסף מסיבות כאלה ואחרות
ולעשות סעודה שנייה האם עדיף שיאכל משהו קטן שלא יחשב לו כאילו צם מה שאסור בשבת?
כי הבנתי שאם עד חצות היום לא קיים סעודה שניה נחשב לו כאילו צם. איך מחשבים איזו שעה זאת עד חצות היום?
2. יש פה בגרמניה מוצר שנקרא snuff tabak שזה אומר טבק להסנפה.
השאלה אם מותר להמליצ ליהודי שאינו מסוגל בלי לעשן סיגריות בשבת שיסניף את זה מאשר שידליק סיגריה אחת לשעה שזהו חילול שבת גמור בכל פעם שהוא מדליק אש. לעומת ההסנפה שאין פה חילול של ממש רק שהטבק עצמו הוא כמובן רעיל. כי זה טבק לכל דבר. האם מותר בכלל בשבת לקחת את זה או שחל איסור בנוגע?
3. האם מותר לשחק פוקר באינטרנט ביום חול אם אין השקעה כספית של ממש אלא רק "צ'יפים" (chips)
שעל 6 מליון צ'יפים משלמים 4 דולר. ואין התמכרות של ממשח
4. האם בשבת מותר להדביק משהו עם סלוטייפ למשל לשים דבק על המפסק שאנשים יבינו שאסור להדליק/לכבות האור בשבת (במידה ולא הספקתי להכין מבעוד מועד) או שאני עובר בזה על לאו מסויים?
תודה

תשובות

1.חסרים פה פרטים, מה השעה עכשיו שהוא גילה שצריך גם לאכול וגם להתפלל שחרית ומוסף? אם כבר עבר חצות היום אז הוא כבר צם[לפי מקצת דעות]וגם פספס שחרית, ואם לא אז שיתפלל שחרית לפחות[קריאת שמע ו18] ,בטח יש לו 5 דקות פנויות, ואז יעשה קידוש ויאכל לפני חצות היום [שזמן זה משתנה ממקום למקום ותלוי גם בעונות השנה] הזמן בברלין הוא 13:05:
http://www.kikarhashabat.co.il/htimes.php?loc=DE/Berlin

2.אני לא מבין בטבק אני רק יודע חושב שאם מוכרים אותו לא כאיזה סם לא חוקי אז הוא בטח לא רעיל, לפחות לא יותר מסיגריה ואז בוודאי שזה עדיף על סיגריה, כדאי שתברר על זה עוד כי זה יכול להיות פתרון טוב במקרה הזה.

4. להדביק מותר מכיוון שהסלוטייפ הוא חלש ולא הדבקה שמתקיימת לאורך זמן אבל לחתוך את הסלוטייפ אני חושב שאסור , צריך לבדוק את זה כי מעולם לא ראיתי.

למעלה