מספר שאלות

kittushka

New member
מספר שאלות

שלום.
אני מאוד אוהבת לאכול כרעיים מבושלות. השאלה היא לגבי המרק שיוצא לאחר בישולן. המרקם שלו נראה לי מאוד שומני ובדרך כלל אני שופכת אותו. לקראת החורף הקרב ובא רציתי לדעת עד כמה "נורא" לשתות אותו.
דבר נוסף, אני אוכלת כל יום סלט חסה ומוסיפה לתוכו אפרסק גדול, 8 פקאנים מסוכרים, 2 כפיות סילאן ושליש לימון סחוט. אני אוכלת את זה כארוחת ביניים ולפעמים כחלק מארוחה. הייתכן כי זה יותר מדי סוכר?
והאם לשים כפית דבש דבורים בתה במקום כפית סוכר עדיף?

תודה

denur1

New member
זה לא יותר מידי, זה הרבה יותר מידי

מה רע בפקאנים לא מסוכרים טבעיים ?
2 כפות סילאן זה כמעט כמו 2 כפות סוכר.
אני מאד מאד מקווה שהגוף שלך יוכל לעמוד לאורך זמן בכמויות כאלו של סוכר, אבל חושב שלא רצוי להמר על זה
וכדאי להפחית את כמות הסוכר.

תשובה

המרק שיוצא נקרא שומן!!! כן כן. אם את מאוד אוהבת לאכול כרעיים את יכולה לבחור בהם כמנת החלבון הבשרי היומית שלך. הייתי ממליצה להסיר את העור לפני הבישול ובטח, ובטח שלא לאכול את העור או השומן שיוצא בזמן הבישום. זהו שומן רווי והוא מאוד לא בריא.
לגבי הסלט, זו לא מנת ביניית וזה לא נחשב סלט, זה נחשב ממתק. הרבה יותר מדי סוכר במנה אחת.
אם את מעדיפה את טעם הדבש על טעם הסוכר את בהחלט יכולה להמתיק בדבש, מבחינה קלורית אין שום הבדל.
נטעחן ליבנה, דיאטנית קלינית

תשובות

מרק כרעיים - בהנחה שאת מבשלת את העוף בשמן ויחד עם העור מה שיתקבל במרק המבושל זו כמות גדולה של שומן.
לגבי הסלט - גם באפרסק, בפקאנים המסוכרים ובסילאן יש לא מעט סוכר.
במידה ואת מעוניינת לרדת במשקל או סובלת מסכרת מומלץ להמנע מתוספת סוכר מיותרת לסלט. עדיף אולי להחליף את הפקאנים המסוכרים באגוזי מלך ולוותר על הסילאן.
לגבי דבש או סוכר - אין הבדל מבחינה קלורית.

loona moon

New member
שומן ונוזלים.

1. אם נוצרת כמות גדולה של נוזלים, לטעמי ממש חבל לוותר עליהם שכן הם יכולים להעשיר כל תבשיל! יש דרך קלילה להיפטר מהשומן. שימי את הנוזלים במקרר. למחרת תגלי שהשומן שצף נקרש ותוכלי להסירו בקלות. ישאר חומר ג'לטיני או נוזלי (תלוי בכמות המים שהכנסת מלכתחילה), שבחימום יוכל להוות מרק/רוטב או בסיס לרוטב או נוזלים לבישול אורז למשל.
אז נכון שזה לא פורום מתכונים ..אבל בצורה זו אני באופן אישי עושה גם למרק העוף. פשוט מורידה את השומן הצמיגי ומקבלת נוזל צח ונטול שומן וזה הרבה יותר בריא!
וכמו שענו לך לפני-עדיף בישול ללא העור. גם אז תגלי שיש שומן אבל פחות באופן משמעותי).

2. טיפ לטובת הצנרת בבית
:
אם באופן שגרתי ותכוף משליכים את הנוזל השומני לכיור, השומן עלול ליצור סתימה בצנרת הביוב.. הוא נדבק לדפנות..ובמשך הזמן עלולה להיווצר סתימה (חוסם עורקים גם בביוב..).
המלצתי למצוא את הדרך להפטר ממנו שלא דרך צנרת הביוב.

למעלה