מספר שאלות

מספר שאלות

שלום, אני לא מתעסק כל כך בחלומות צלולים, והכרתי את הנושא מהפורום הזה לפני מספר שנים, לאחר שהיו לי שיתוקי שינה וחיפשתי מידע בנושא. מאז יש לי מקרים פה ושם של חלומות צלולים, שלחלקם תרם מידע שקראתי בפורום, כמו למשל להסתכל בשעון כדי לבדוק אם אתה חולם (שבהחלט הופתעתי איך שזה עובד טוב, כך שבחלום מסויים כל פעם חשבתי שכבר באמת התעוררתי, הסתכלתי בשעון, ושוב גיליתי שזה חלום). יש לי שתי שאלות שקשורות לנושא: 1) אני חושב שכמעט בכל החלומות הצלולים שהיו לי עד עכשיו, היה לי את הפחד שהנשמה שלי הולכת להתנתק מהגוף, או שאני לא אצליח לחזור לגוף. זה קרה לי בעיקר כשניסיתי לעבור במקומות, כמו למשל לעבור דרך קיר, או אפילו סתם לעבור בדלת רגילה כשהיא פתוחה. זה פחד מוכר? 2) אתמול, ופעמים נוספות בעבר, קרה לי שבתחילת ההירדמות הרגשתי שאני מרגיש חלק מהראש שלי ממש חזק, כאילו המצח שלי מתחיל לבלוט החוצה. במקביל גם הייתי במצב שלא ידעתי אם אני ער, מדמיין או חולם. הייתי במקום מסויים, מול איזה שער, והתמונה הזאת שלי שם כל פעם כאילו התפוגגה, וחזרה כשהתרכזתי בדמיון של זה. כבר היה ברור לי שזה לא מציאותי, אז התחלתי להתלבט אם זה דמיון או חלום, אבל כשבחנתי את היד שלי הבנתי שזה נראה ממש מציאותי, כך שזה כבר חלום. גם פה השאלה שלי אם התחושה החזקה שיש בראש (כאילו המצח בולט) כשמתחילים להירדם היא מוכרת, וממה היא נובעת? תודה.

Bluescale

New member
WILD

תראה, בחלומות צלולים ובכלל בד"כ בחיים - המציאות או התוצאות יהיו תמיד לפי ציפיותך. לא מהכוונה שאם הציפיה שלך להצליח אז תצליח אלא מהכוונה שאם אתה חושב שתצליח ונכשלת אז נחלת אכזבה ואם הצלחת אז סתם עוד פעם שצדקת או "עמדת בציפיות" אם ממש הצלחת אז היית "מעל לציפיות". למה הכוונה שלי בכל החפירות האלה? כשאתה מצפה שיצוצו דברים מפחידים והנשמה תתנתק וכדומה אז הפחדים האלה יממומשו בעולם החלומות וגם במצב ה HI שאתה נכנס אליו לפני הכניסה לשיתוק שינה וחלום צלול באופן כללי. תראה, אני חושב שההרגשה הזו היא רק חלק מהדברים שחשים בכניסה לשיתוק שינה. זה טבעי וזה קורה לך כ-ל לילה . אתה פשוט לא מודע למצב הזה. אל תדאג - אם אתה עובר את זה כל לילה, זה בטוח :) שוב, זכור, זה עולם החלומות. אתה תמיד יכול לחזור ולצאת ממצב שינה. בהצלחה ותדע שכולם כאן בטוח מקנאים בך

אכן הפחד קיים במציאות

במציאות באמת קיים אצלי הפחד שאם אני אעשה משהו מחשבתי מוגזם, אז איכשהו שהנשמה תתנתק, ולא תחזור לגוף... ואין יותר מידי מה לקנא בי, לא היו לי יותר מידי חלומות צלולים. רק לעיתים יחסית רחוקות, וגם בהן, היו מעטים מאוד שהיו רציניים ומלאים.

Amaterasu

New member
תחושות לא מוכרות

בגלל שכל הנושא הזה אינדיבידואלי מאוד, כל אחד חווה את מה שתיארת בצורה אחרת. לכל אחד יהיו הפחדים והתחושות שלו... בדומה למשל לפחד שאני אחשוב שאני חולם ואפגע בעצמי במציאות, ישנו גם הפחד שתיארת - שאני אתנתק מהגוף בטעות. חשוב לזכור שחלומות הם משהו שמלווה אותנו מאז שאנחנו עוברים. לא פיתחנו איזו יכולת מופלאה חדשה, בסופו של דבר זה משהו שנולדנו איתו. על כן אני יכול להגיד בביטחון מלא שהחלומות הם תופעה בטוחה לחלוטין. תמיד יש יוצאי דופן, אבל באותה המידה אתה יכול להידרס בכביש. בגדול, הנשמה שלך לא יכולה להתנתק מהגוף דרך חלום, לא בטעות ולא בכוונה. היא תמיד תחזור פנימה. הנה מאמר מעניין על החיבור בין הגוף לנשמה בחלומות הצלולים: http://www.halom.co.il/a/a2 בנוגע לשאלה השנייה, כחלק משיתוק השינה ישנה תופעה של שינה היפנוגוגית בה אנחנו חווים כל מיני תחושות משונות. אצל כל אחד זו תחושה אחרת, ואצלך זה כנראה מתבטא באותה התחושה של המצח הבולט. אני ממליץ ללמוד עוד על שיתוק השינה: http://www.halom.co.il/a/a5 התופעות האלה הן מאוד חיוביות ויכולות לתרום לכניסה מהירה לחלום צלול. לבסוף, אני ממליץ אישית לעבור להשתמש בבדיקת ספירת האצבעות - אותה תוכל לעשות בפעם הבאה שיקרה משהו מוזר כמו שתיארת. http://www.halom.co.il/a/a3

...

שיתוקי שינה לא היו לי כבר הרבה זמן- זה היה קורה לי הרבה כשהייתי נער, ואח"כ רק פעם בהרבה זמן, ועכשיו כבר נראה לי שבכלל לא קרה לי בשנה-שנתיים האחרונות. קראתי אתמול את הדברים באתר שלך, בעיקר חיפשתי את המקרה שמרגישים שמתנתקים מהגוף. הצחיק אותי זה שאמרת להגיד "שמע ישראל" לפני, כי איכשהו כל היהודים חוזרים לה' כשהם מפחדים או מרגישים שהם צריכים עזרה (וככה גם כל האנשים בעולם, חוזרים לדת שלהם, ולאל שלהם). גם אני, מה שעשיתי בלפחות מקרה אחד שאני זוכר, זה חשבתי על המשפט "שיוויתי השם לנגדי תמיד", וזה עד היום משפט שאני משתמש בו ברגעים של פחד. לגבי העניין עם האצבעות, אז מה שהיה שלשום, זה שכבר ידעתי שזה לא מציאות, ורק התלבטתי אם זה דמיון או חלום, שבאותו רגע לא הייתי בטוח כל כך מה ההבדל, אבל מהצורה המציאותית שראיתי את האצבעות שלי, הסקתי שזה באמת חלום. גם את זה ראיתי אתמול באתר שלך, ומצאתי רלוונטי לגבי, על ההבדל בין דמיון לחלום. השיטה של לספור אצבעות לא נראה לי מתאימה לי, כי אני לא לגמרי סומך על זה שאם לא ייצא לי חמש אני אבין שמדובר בחלום... השעון לעומת זאת, אני אחרי "שנייה" מבין שמשהו לא בסדר.

Amaterasu

New member
מסכים

שיתוק שינה זה משהו שקורה לכל אחד בכל לילה. פשוט לא שמים לב לזה. זו פעולה טבעית של הגוף שמונעת תנועה פיזית בזמן החלומות. לכל אחד יש את המשפט שלו, ואם זה המשפט שלך, תגיד אותו בכל פעם שאתה מרגיש. גם בנוגע לבדיקות המציאות לכל אחד יש את הבדיקה שלו. מצד אחד אני כן מציע לך לנסות כמה שיותר בדיקות שונות. יכול להיות שתמצא בדיקה יותר טובה ונוחה לביצוע בשבילך מבדיקת השעון. ובכל זאת, אם בדיקת השעון עובדת לך כמו שצריך, תישאר איתה.

למעלה