מספר שאלות

vitilego

New member
מספר שאלות

היי יש לי מספר שאלות התחלתי בימים האחרונים לכתוב יומן חלומות ולנסות להטמיע בתת מודע שלי את בדיקות המציאות ואתמול ניסיתי את שיטת המילד כדי להכנס לחלום צלול לפני שנרדמתי שכבתי במיטה ואמרתי לעצמי הרבה פעמים שכשאני יתעורר אני אזכור את החלמות שלי עד שבשלב כלשהו ממש האמנתי בזה והרגשתי שזה מה שיקרה אבל שהתעוררתי כעבור 5-6 שעות אני דיי בטוח שלא זכרתי אף חלום וגם הייתי עייף מידי בשביל לחכות ער שעה (כנראה הייתי צריך יותר מזה בשביל שהגוף יתאושש). אני נוהג לראות טלויזיה שאני הולך לישון ובדרך כלל אני מכבה אותה כשאני מרגיש עייף או שאני נרדם איתה, אז חשבתי שאולי זאת הסיבה שלא ממש זכרתי את החלומות שלי כי אחריי ששכנעתי את עצמי שאני אזכור אותם ראיתי קצת טלויזיה, האם זאת יכולה להיות הסיבה? או שאני פשוט צריך עוד כמה ימים לכתוב ביומן החלומות כדי לשפר יותר את הזיכרון? תודה לעוזרים

Amaterasu

New member
גם וגם

קודם כל, לכתוב עוד ביומן החלומות זה תמיד עוזר, אבל אני לא רואה סיבה לעשות את הדברים באותו הזמן. http://www.halom.co.il/a/a1 מומלץ ללמוד כמה שיותר על חלומות צלולים, זה רק משפר את הסיכויים לחוות אותם. דבר שני, בדיקות מציאות במהלך היום ישפרו את החלומות הצלולים והסיכוי למיילד: http://www.halom.co.il/a/a3 דבר שלישי, מיילד בהסבר שיכול להיות קצת יותר ברור לאנשים מסוימים: http://www.halom.co.il/a/a6 ודבר אחרון, אל תראה טלויזיה לפני שאתה הולך לישון. זה מכניס את היומיום לתוך השינה שלך, ואתה רוצה שינה נקייה, שנפרדת מכל מה שחווית עד עכשיו. אל תיקח את הטלויזיה איתך לחלומות, זה מעמיס על החושים וסביר שתתקשה לזכור חלומות בגלל זה. סיבה נוספת לקושי לזכור חלומות היא שעון מעורר. אני ממליץ ללכת לישון שעה יותר מוקדם, ואז לקום בצורה יותר טבעית.

Amaterasu

New member
*לא רואה סיבה *לא* לעשות את הדברים באותו הזמן

*לא רואה סיבה *לא* לעשות את הדברים באותו הזמן

makron2

New member
פרוט על המיילד...

לשון זכר או נקבה בהתאם. יש לבצע את השיטה הבאה לאחר מספר שעות שינה. - רצוי באופן **מדוייק מיילד:בתרגיל צריך לחזור על המשפט:"בפעם הבאה שאני חולם אני רוצה לזכור שאני חולם!"(בחזרה הראשונה כמה פעמים בנחישות כדיי לקבוע מטרה ולהפנים)לאחר מכן לדמיין את עצמך שוב בחלום שממנו התעוררת או לדמיין חלום מהאחרונים שהיו לך,במהלך הדמיון צריך להבחין במשהו מוזר שקרה בחלום(סימן חלום)ואז בזמן שמבחינים בדבר המוזר הזה(הסימן)צריך להפנים את העובדה שזה בעצם אומר לך שזה חלום,תוך כדיי ההבחנה תאמר לעצמך בנחישות "זה חלום!,אני חולם!" ואחר כך רצוי להמשיך לדמיין משהו שרוצים לעשות בחלום כמו בדיקת מציאות(בתור התחלה) - **יש לחזור על רצף הפעולות האלה מספר פעמים או עד שנרדמים וזה ישפר מאוד את הסיכויים לחלום צלול. אפשר גם לשלב בין השיטות כלומר לבצע קודם כל מיילד ומייד לאחר כמה כמה דקות לעבור לויילד ככה המיילד ישמש מעיין רשת ביטחון במידה והויילד יכשל. במידה ומתעוררים מחצלול קצר רצוי להשאר באותה תנוחה בדיוק ולנסות שוב(במידה ויש זמן ותנאים) שיטת המיילד נועדה ע"מ לשפר את הסיכויים באחוזים ניכרים. יש לציין שהיא מבוססת על רצון לבצע משהו מסויים(בדיקת מציאות)בזמן מסויים(בזמן שרואים סימן חלום)וכמובן אם בחיי היום יום מתקשים לבצע למשל בדיקת מציאות אך ורק לפי קביעת מטרה לכך לדוגמא מטרה כמו:"בפעם הבאה שאני יראה כלב אני רוצה לעשות בדיקת מציאות"(מייד). - אם נכשלים לזכור את המטרה(מפספסים)אז בחלום יהיה קשה יותר לזכור מטרה מסויימת עדיף לך לקתוע מטרה לזכור חלומות ממש לפניי ההרדמות.

vitilego

New member
תודה על העזרה ועוד 2 שאלות

כשאני מדמיין את הסיטואציה במיילד אני צריך לדמיין שאני רואה את עצמי בגוף ראשון או דרך העניים שלי והשאלה השנייה היא האם זה יגביר לי את החוויה אם אני נגיד קובע מטרה לצלול באוקיינוס, לטפס על האוורסט או לדבר אם מישהו מפורסם ואז לראות כמה תמונות וסרטונים של המקומות האלה כדי לדעת איך הם נראים יותר טוב ולראות סרטונים של השחקן כדי לדעת איך הוא נראה ונשמע?

ליזי133

New member
תשובות:

כשאתה מדמיין סיטואציהת איך שייצא לך! לפעמים יוצא לי ככה שאני רואה את עצמי ולפעמים כמו במציאות אני רואה רגיל. אני חושבת שזה יכול לעזור לך להגיע למטרה הזאת וכן, אולי גם להגביר את החוויה, אבל אני לא בטוחה בנוגע לזה.... בהצלחה!

Amaterasu

New member
תמיד גוף ראשון

תמיד עדיף לדמיין מגוף ראשון, זה מדמה את המציאות הרבה יותר טוב, עד שאתה מתבלבל ולא יודע איפה המודעות נמצאת, וברגע שאתה מצליח להעביר את המודעות לסצנה שאתה מדמיין, אתה כבר בתוך החלום. אם אתה רוצה למשל להיות באוקיינוס, דמיין שאתה שוחה במים (פעולה פיזית עוזרת לחזק את הדמיון), תראה את הכל מגוף ראשון, כאילו אתה ממש שם עכשיו, ותשתמש בכמה שיותר חושים, תריח את המים, תשמע את הגלים, תרגיש את החול...

silverhawk

New member
מספר תשובות

היו כמה טעויות בדרך שבה נקטת. קודם כל, עולם החלומות הצלולים בכלל והשימוש בשיטות המתקדמות בפרט (ובעיקר בMILD) דורש יכולת זכרון חלומות טובה. לא ניתן לבצע מילד מבלי זאת. לכן, ההמלצה הראשונה שלי היא שתקדיש כשבוע לעבודה על יומן חלומות ולשיפור הזכרון, ורק לאחר מכן תמשיך הלאה. שנית, 5-6 שעות שינה זה בד"כ מעט יותר מידי. לפחות בתור התחלה, נסה להתעורר לאחר 4.5 שעות, ומשם תכוונן את עצמך לזמן השינה המתאים עבורך. שלישית, לא ניתן לוותר על שלב העירות לאחר השינה. בלעדיו, סיכויי ההצלחה שלך צונחים בצורה דרמטית. לכן, בפעם הבאה, תכריח את עצמך לקום לכחצי שעה והמשך לפי השיטה. לבסוף, בנוגע לטלוויזיה, אם צפית בה בזמן האוטוסוגסטיה לפני השינה, סביר להניח שהאוטוסוגסטיה הייתה חסרת משמעות. לסיכום, אני מציע שתפעל לפי השיטה. היא לא דורשת השקעה יותר מידי גדולה וסביר להניח שקיצורי הדרך רק יפגעו בסיכוי ההצלחה.

למעלה