מספר שאלות

מספר שאלות

שלום לכולם. יש לי מספר שאלות שהייתי רוצה לשאול, ברשותכם: 1) איך אני יודע אם אני צריך אימון ? איך אני יכול לדעת אם אימון אישי מתאים לי ? 2) איך אני יכול להבדיל אם מה שאני צריך זה מאמן או פסיכולוג ? האם יש פסיכולוגים שהם גם מאמנים ? 3) במידה והחלטתי שאני רוצה להתחיל אימון, מה הדרך הטובה ביותר לבחור מאמן ? הכוונה היא איך אני מתחיל "לסנן" ולהגיע לאחד שמתאים לי מתוך כל האלפים שקיימים בארץ ? (אני מצטער אם המילה לסנן פוגעת במישהו). ובבקשה לא לכתוב לי לשמוע המלצות ממכרים כי אני מכיר מעט מאוד אנשים וגם להם אני לא מתכוון לספר שאני רוצה אימון. תודה ושנה טובה, גדי.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
כמה תשובות

נמצאות בשאלות הנפוצות של הפורום. אני מזמינה אותך להתחיל משם, ונשמח להמשיך ולענות על שאלות נוספות.

bridges

New member
תשובות לשאלה שאיננה נמצאת בשאלות נפוצות

תשובה לשאלה 1. התשובה פשוטה מאוד: אתה לא צריך אימון אישי. אימון אישי לוקחים משום שרוצים. אימון אישי נועד לאנשים שרוצים לשדרג את חייהם בכל תחום, אם זה להעלות את איכות חייהם, אם זה למצוא את הקריירה הטובה ביותר עבורם או את הזוגיות המתאימה להם ביותר ועוד... אימון אישי מתאים בדיוק לאותם אנשים שבוחרים ורוצים, שמוכנים להשקיע ולקחת אחריות על חייהם. אם אתה מצפה שהמאמן האישי יעשה את הדברים האלה בחייך אל תטרח להכנס לתהליך כזה. המאמן האישי הוא רק מלווה, הוא יודע לשאול את השאלות, לאתגר אותך במקומות הנכונים אבל זה אתה שעושה את כל העבודה החל מהמחשבה על מה לעשות וכלה בעשייה עצמה. אם אתה מוכן לאתגר את עצמך ולפעול מעבר לרגיל שלך אימון אישי מתאים לך, אחרת אל תטרח. לגבי שאר השאלות, אני מזמין אותך להכנס ללינק של ענבל. בהצלחה, רונן

תשובות לשאלה שאיננה נמצאת בשאלות נפוצות

אהבתי את התשובה של רונן, ומסכימה איתו כשאתה מוכן לאתגר את עצמך האימון יקדם אותך ויקח אותך למקום בו אתה רוצה להיות

בין אימון לטיפול פסיכולוגי

גם את זה לא מצאתי שם בלינק. זו שאלה מורכבת. קודם כל יש פסיכולוגים שגם עוסקים באימון. השאלה מורכבת, כי יש הרבה פסיכולוגים שמכניסים מושגים של אימון לתוך הטיפול. ומצד שני, יש מאמנים רבים שעובדים בשיטות רגשיות - עבודה עם רגשות, עם זכרונות, בתור כי להתקדמות (למשל בשיטת ה"התמקדות"). עבור מי שסובל מדכאון, מחשבות אובדניות, קשיים גדולים מאוד בחיים, חוסר יצירת קשרים אישיים... ההמלצה תהיה בד"כ עבודה עם פסיכולוג. אדם אחר יכול לבחור. זו יותר בחירה מאשר משהו אחר. למה מתחברים יותר? לאילו שיטות עבודה? שווה לאסוף מידע על המאמנים או מטפלים אותם שוקלים - באילו שיטות הם עובדים? מה תפיסת העולם שלהם? יש אנשים שהתחושה של "פסיכולוג" - מישהו שלמד שנים רבות באוניברסיטה - נותנת להם תחושת בטחון, שהם בידיים טובות. ויש אנשים שלהיפך, פוחדים מקיבעון ועודף התנשאות של אנשים כאלה "מלומדים". פוחדים שיכפו עליהם תפיסות עולם שלא מתאימות להם. היפה אצל מאמנים, הוא שאין לנו קרדיט אינסופי מאף אחד. אף אחד לא ישב אצלנו על הספה חמש שנים, עד שיעז לומר שזה לא עובד. מנסים כמה פגישות, ורואים אם החיים מתחילים להשתנות (גם אם לאט... אפשר להרגיש את זה) או שלא, ואז עוברים הלאה.

תלתלית3

New member
עליך להציב לך מטרה

ולאחר מכן לשאול איך אני יכול להשיג אותה. יש מספר אופציות העומדות לרשותך: אימון אישי, אימון קבוצתי, NLP ודמיון מודרך, פסיכולוג, לבד, ועודד. מציעה לך לקורא על כל אופציה בהרחבה ולראות מה מתאים לך מבחינת התהליך. כל תשובה שניתן כאן תהיה מעולמנו ומה שחושב שאתה תגיע לתשובה מעולמך. לאחר שתבחר בשיטה הרצויה לך, עיין וקרא אודות מספר אנשים העוסקים בתחום, לך למס' מפגשים של אנשים שנראו לך והחלט עם מי הייתה לך הכימיה הכי טובה והאם הוא יכול לעזור לך להגשים את מטרתך. גם אם טעית בבחירה נניח, זה לא סוף העולם, ניתן לשנות ולהחליף. בהצלחה :)

למעלה