מספר שאלות

tmtm26

New member
מספר שאלות

שלום לכולם! יש לי כמ שאלות: 1-האם אתם יודעים כמה אנשים לומדים משפטים בכל מחזור של העתודה, ומה הם עושים בצבא 2-האם מישהו כאן מועמד גם לחמ"ן שחקים וגם לעתודה? אם כן האם כבר קיבלתם תשובות סופיות מהמודיעין?

SleepLess Girl

New member
גם אני הייתי רוצה לדעת..

את התשובה לשאלה מס´ 1 של tmtm26.. אז אם מישהו יודע.. תמהרו עם התשובה..please

יוסי99

New member
אכן - תשובות

sleepless - שלחתי לך מסר, חבל שאת לא מגיבה באיסיקיו, אם כ"כ דחוף לך לקבל תשובות. לגבי הסד"כ של משפטנים: כל מחזור זה בין 30-50 לדעתי, המספר בשנים האחרונות גדל - יש הרבה ביקוש מצד הצבא, מצב המשפטנים בחוץ בקאנטים, וגם התחילו לסבסד את הלימודים -. במחזור לפני האחרון היו משהו כמו 45 איש, וזה נחשב למחזור גדול במיוחד. בת"א, יש כיום 13 עתודאים בשנה א´, שמסיימים. לא יודע לגבי הפקולטות האחרות, יש לקחת בחשבון שהרוב מן הסתם בת"א וי-ם, אבל יש גם במכללות פה ושם עתודאים. שיהיה בהצלחה, וצרו קשר לקראת תחילת השנה אם אתם מגיעים לת"א.

ramil

New member
עוד תשובות

לפני שנתיים (המחזור שלי!) סיימו 52 עתודאים. לפני שנה 44 השנה מתגייסים 20. בשנה הבאה (כלומר מסיימים שנה ג´ עכשיו) - 13 מסיימים שנה ב´ - בערך 7. מהשנתון של יוסי99 (מסיימים שנה א´) המצב חוזר להשתפר...

יוסי99

New member
רמי אתה צוחק?

מה פשר השינוי? הרי התנאים היו אותם תנאים - אמנם מהמחזור שלי יש מענק, אבל כולנו חתמנו בלי לדעת שיהיה מענק. חוץ מזה - 7 ????? זה כלום. איזה קורס קמ"שים מצחיק זה יכול להיות. וגם שיבוץ - אחד לכל קידומת או משהו..

שאלת הבהרה

מה זאת אומרת "השנה מתגייסים 20 עתודאים"? הם עדיין לא התגייסו? הרי שנה ד´ זה רק סמסטר אחד. ואני מצטרף לתהיותיו של יוסי. לא ברור מדוע המספרים כל כך לא יציבים. עוד יותר מעניין זה ההשלכות של חוסר היציבות הזה. כלומר, כשמתגייס מחזור גדול, מה זה אומר? שבאותו מחזור תהיה נטיה לשחרר מקבע או שאז יעדיפו לשחרר דווקא מחזורים ותיקים וקטנים יותר? או שזה בכלל תלוי במחזורים שב"צנרת"? עד כמה מתחשבים בשיקולים האלה, או שהכל מתקבל כהחלטות on the spot? אודה למי שיוכל לעזור בהבהרות. באופן אישי, עדיין לא קלטתי את מדיניות תכנון כח האדם בעתודה. ועוד שאלה, יש סיכוי שלא ישבצו אנשים ממחזורים גדולים במקצוע? אני יודע שכך היה מקובל בעבר, ולא ברור לי מה שתנה כל כך.

eitan007

New member
מדיניות כח אדם ?

WHAT מדיניות כח אדם ? לפי מה שמקורות סודיים (אחד שקוראים לו שמש) מסרו לי, את מדיניות כח אדם של מדור העתודה ניתן לסכם במשפט אחד : "מה שיהיה יהיה, ומה שלא יהיה יהיה טוב, וגם אם לא, אז לא נורא".

שמש27

New member
הי, הי - לא להכניס לי מילים לפה

היי, חבר´ה. קודם כל וראשית כל - הנה התשובה המקורית שלי ללביא - תקראו את זה - ומפה נמשיך הלאה. אז: 1. לצבא אין שום דרך לשלוט על כמה עתודאים יבואו בכל שנה לכל מקצוע - הוא יכול רק להעריך. שימו לב שאמרתי שממש כרגע העתודה היא בנקודת השפל (הי ! מי היה צריך כאן נקודת שפל לקינן-שפי ?
) הגדולה ביותר - ומכאן זה מתחיל לעלות. מרגע שכל העתודאים נרשמו ו/או התקבלו - הדברים היחידים שהצבא יכול לעשות זה לשכנע אנשים לעבור מקצוע (נגיד מפסיכולוגיה למשפטים או משהו כזה, או מהנדסה להנדסה) ואחרי שכולם מתחילים ללמוד ויש תמונה ברורה של מקומות עם חוסר קריטי - אז לשלול מעברים מאותו מקצוע בצורה היסטרית - גם אם זה אומר שהעתודאי יפרוש - וגם את זה אמרתי כבר כאן (אתם לא משננים את החומר - מה יהיה ?
) ולכן, לביא, שאלתך לגבי התנודות ההיסטריות אינה מעיניין הצבא. 2. מה עושים עם זה ? אז כמו שכתבתי, תיכנון כ"א האדם האקדמי בצה"ל לא מתחשב רק על צרכי היחידות, או כמה תקנים יש, או כמה משתחררים בקרוב - אלא גם (והנה ההוכחה לפניכם למה זה חשוב) בכמה נכנסו למערכת. את כל זה שופכים למשפך גדול ומה יוצא - סמטוחה... סתם. יוצא בסדר. תראה, איתן, קיבלת את הרושם שזה מאד מבולגן - אבל האמת היא שזה לא כך. הרבה משאבים וכוח וזמן הולכים על זה - ואני מקווה שזה משתפר. כל מה שאני כותב זה ממשה ששמעתי פה ושם - ואין לי מושג מה קורה כרגע - אולי מיחשבו את הכל, אולי יש שיטה חדשה, אולי כבשו את סוריה. בשנה הבאה בירושלים הבנויה, עם המון עתודאים בשפע...
שמש

eitan007

New member
לשמש

וואו, עכשיו סיימתי את המאמר, פשוט מדהים , תודה על הלינק. אתה מכיר את הכותב (זאב מגן) ?

שמש27

New member
נכון ענק ? ידעתי שתאהב

אתה יודע, כמו שסיפרתי בהודעה המקורית, את המאמר הזה קיבלתי מידידה בבר-אילן (כן - יש שם אנשים נורמלים, בלי קרניים, שאוהבים דפש-מוד ובי-ג´יז ולא - לא הולכים שם עם כיפה - כיפה שמים רק בשיעורים ספציפיים של לימוד מקרא - מה שנראה לי סביר בהחלט - כשהולכים למסגד מורידים נעליים, נכון?) וכשהיא הגישה לי את זה, אז ישר ראיתי "ג´ון לנון והיהודים" - ישר שאלתי מז´תומרת ? והיא ענתה - תקרא ותראה... זרקתי את זה בתיק בחושבי שזה עוד מניפסט זול ומטיף. הגיעה השעה וחיכיתי לאיזו ישיבה שתתחיל - והוצאתי וקראתי. מדהים איך שהוא תופר הכל למקשה אחת, בלי הטפות, בעדינות, בלי משיחיות, משאיר אותך למחשבה פשוטה וענינית עם עצמך. אני לא מכיר את הכותב - אני סתם משתף במאמר (לדעתי) מוצלח, מה גם שזה התאים אז לשירשור... לילה טוב
שמש

Amirmel

New member
כמה הבהרות אני מקווה

א. העתודאים של השנה כבר מגוייסים. ב. המספרים שרמי נתן אינם מספר העתודאים שנתקבלו במחזור מסויים אלא מספר המשפטנים שהגיעו לפרקליטות והוא כולל גם אנשים שאינם עתודאים או עתודאים ממחזורים קודמים. אם מנטרלים את הנתון הזה מקבלים מגמת ירידה חריפה עוד יותר. הסיבה - ? ג. מדיניות ההשארה בקבע תלויה בעיקר במספר תקני הקבע הפתוחים לפרקליטות. הבחירה בין "ותיקים" לבין "חדשים" נעשית על בסיס אישי. ד. אני לא יודע מה תהיה המדיניות בעתיד, אבל נראה לי בלתי אפשרי שיהיה אפשרי לקבל מחזור ענק במלואו. עם זאת, בהתחשב בנסיון העבר אני מניח שינסו עד כמה שניתן להימנע משיבוץ מחוץ למקצוע.

ramil

New member
תשובת הבהרה

"מתגייסים" בלשון הווה מתמשך - האחרונים מתגייסים השבוע, אחרי סמסטר קיץ. מה שהביא לירידיה במספר הנרשמים, היה הירידה הכללית בהרשמה למשפטים (מסיבות לא ברורות, יש אנשים שמוצאים עניין בהנדסת מכונות וכו´), התדמית של העתודה והעובדה שבמחזורים קודמים לא קיבלו את כולם. לגבי מדיניות החשרורים מקבע בעתיד - תלוי כמובן במצב התקנים, שיושפע מהמצב הבטחוני. כמובן, ככל שיותר עתודאים מתגייסים, המערכת עשויה לשחרר יותר עתודאים מקבע. כרגע - לא משחררים אצלנו אף אחד.

ramil

New member
מספר תשובות

ענפי המשפט בגירסתם הצבאית הם פלילי, מנהלי-אזרחי, ובינ"ל. פלילי - יש תביעה צבאית, שאחראית להעמיד לדין את חיילי צה"ל על עבירות שהם מבצעים (עריקים, סמים, תעבורה, עבירות נשק, וכל היתר). יש גם תביעה בשטחים, שעוסקת בהעמדה לדין של מחבלים על עבירות בטחוניות. מנהלי-אזרחי - ענף הייעוץ והחקיקה בפרקליטות נותן ייעוץ משפטי לגופי הצבא השונים, עוסק בהצעות חוק, ניסוח פקודות הצבא, עתירות לבג"צ נגד הצבא וכו´. בינ"ל - ענף הדין הבינלאומי עושה את אותו הדבר, אבל בכל מה שקשור למשפט בינ"ל (בעיקר דיני מלחמה ושטחים כבושים). בנוסף - יש את ביה"ס למשפט צבאי שעוסק בהדרכה ובמחקר בכל הנושאים הללו, נציבות קבילות חיילים מחזיקה מחלקה משפטית לטיפול בקבילות, ולמצ"ח (הגוף שמנהל חקירות פליליות בצבא) יש כמה יועצים משפטיים. יש גם מתמחים לשופטים בבתי הדין הצבאיים. מעבר לזה - העבודה יותר מגוונת ממה שזה נראה, וכמעט בכל מקום יש ממשקי עבודה עם יתר המקומות. לדוגמא: מי שמגיע לפרקליטות מרכז יעסוק בעיקר בהעמדה לדין של חיילים מפיקוד מרכז, אבל גם בייעוץ משפטי לפיקוד, למשל בכל מה שנוגע ללחימה שם; מי שמגיע לביה"ס למשפט צבאי יכול גם להופיע יום בשבוע כתובע צבאי;

Amirmel

New member
מה ש-ramil שכח

ישנם עוד שני גופים בפרקליטות שרמי לא ציין הפיקוח המשפטי - שעוסק במספר תפקידים שהחשוב בהם (לפחות לטעמי) הוא הפיקוח על הדין המשמעתי בצה"ל - רמי, שאתה מכל האנשים תשכח את הנושא הזה? הייעוץ המשפטי בשטחים - "משרד המשפטים" והיועצים המשפטיים של "משרדי הממשלה" לגופי המנהל בשטחים

מאי26

New member
ומה שגם רמי שכח (היי רמי, מזל טוב

על התפקיד החדש...) זה שבענף הפלילי יש גם סניגוריה צבאית שעוסקת בהגנה על חיילים שמבצעים עבירות ושהתביעה מגישה נגדם כתבי אישום, וזו סניגוריה עצמאית ובלתי תלויה שהמחויבות שלה היא רק ללקוח. ורמי - אם אתה עוד לא יודע מי אני (לפי הפריצה המיליטנטית בנושא הסניגוריה) - זו מאיה מהסניגוריה. נכנסתי לפה היום במקרה, אחרי שמתן סיפר לי על קיומו של הפורום הזה...

ramil

New member
אבוי

שכחתי את הסנגוריה? איזו פדיחה...אני אביא לך כפיצוי שוקולדים לדיון הבא של צוות וח"ק-תחקיר... נהיינו שכונה, מה? כבר 4 קצינים מהפרקליטות נכנסים לכאן

למעלה