מספר שאלות

אביתר278

New member
מספר שאלות

שלום ד"ר! 1.מתי צריך להיבדק לאיידס, חודשיים או שלושה לאחר מגע חשוד? כל אחד טוען משהו אחר באתר ה CDC מופיע שלושה חודשים ובארץ טוענים חודשיים מי צודק ואשמח אם תוכל להבהיא מניין נובע ההבדל? 2. האם בדיקת קומבו נחשבת כאמינה, אם כן, כמה זמן לאחר ארוע חשוד אפשר להיבדק על מנת להסיר חששות לגבי הדבקה? היכן ניתן לבצע את הבדיקה הזו? 3.האם יש מקום בו אוכל להיבדק לאיידס ולקבל תשובה באותו היום? אני מתכוון באחד ממרכזי האיידס לא איכפת גם לשלם (אינני בוטח במקומות הפרטיים) 4. אתמול הייתי עם מישהי ובזמן שהתנשקנו ירד לי דם מהפה, ולה אני לא חושב שירד. בנוסף, נגעתי באיבר מינה ושמתי את ידי בפיה, ומיד לאחר מכן היא שמה את אצבעה בפיה ונגעה באיבר מיני. כך שאני חושש שאולי הפרשות מאיבר מינה הגיעו לאיבר מיני האם המקרים הנ"ל מעוררים חשד להידבקות באיידס?

איידס

1.החברה שמספקת את הבדיקות מוסרת שחודשיים מספיק אך הנחיות ה CDC שגם אנחנו משתמשים בהם לוקחים טווח בםחון של 3 חודשים. רוב הסכויים שחודשיים מספיק.2. בדיקת הקומבו נהיית חיובית שבוע לפני הבדיקה הרגילה כך שאם לרגילה היה לוקח 3 שבועות אז הקומבו יהי חיובי לאחר חודשיים. 3.בכל מרכז איידס ניתן לבצע אותה. זמן התשובה הוא זמן "בירוקרטי". בועד למלחמה באיידס ניתן לבצע בדיקה מהירה ולקבל תשובה מייד. 4.הסבירות נמוכה.

אביתר278

New member
לגבי תשובה2

תודה על המענה לא הבנתי מתי בדיקת הקומבו מהימנה? כלומר מתי עלי להיבדק? ובכמה אחוזים ניתן לסמוך עליה?

לגבי תשובה2

בדיקת הקומבו היא, כיון שהיא בודקת אנטיגןשהוא חלקיק של הנגיף ולא נוגדן נהיית חיובית לפני הבדיקה הרגילה שבודקת רק נוגדנים. לכן היא מתחילה להיות חיובית כשבועיים לאחר ההדבקה אבל יכולה להיות חיובית רק יותר מאוחר אבל כמעט תמיד לפני בדיקת הנוגדנים.

למעלה