מספר שאלות

nospoon

New member
מספר שאלות

שלום, יש בחורה שנדלקתי עליה *קשות* בתקופת התיכון,לא יודע אם היא יודעת מזה, רוב הסיכויים שלא. בזמן המעבר מהתיכון לאונ' לא ראיתי אותה הרבה אז איכשהו הכל "דעך". לפני כמה חודשים כל הכיתה נפגשה, היא עכשיו כבר בצבא,והרגש חזר הכה גלים בעוצמה גדולה. איכשהו גם עם זה השלמתי. עכשיו לפני שבוע הסתכלתי על תמונה שלה במקושרים,היא עם חבר שלה שם נהנת,והרגש חזר, בעוצמה של צונאמי.... עכשיו היא משהו שלא רואים כל יום,ובאמת משהו מיוחד, ממש כלילת המעלות,כל מי שרואה אותה מתמוגג (זה לא רק אני בגלל שאני מאוהב),עכשיו שאני חושב על מה שהיא עושה בצבא -קרבית- אין בכלל חוטף דיכאון , כי היא בכלל גם נהיית גם גזעית כזאת -יענו מושלמת. השאלה שלי היא איך לחסל את הרגש הזה לצמיתות??? שגם אם אני אראה אותה שוב זה לא יזיז - ולא אל תגידו לי "יש הרבה בנות בחוץ" או ש"היא בן אדם אחר",(רק נהיתה עוד יותר טובה.),או ל"הגיד לה מה אתה מרגיש" - בחייאת מה היא כבר יכולה להגיד? -> (מה שהיא לא תגיד היא עדיין לא שלי ) אני פשוט אוהב אותה ואני יודע שכרגע אין לי מה לחפש אצלה כי היא עם חבר שלה(אמרתי לפחות אם אתה אוהב ורצה שיהיה לה טוב,אז לפחות אני רואה שהיא קיבלה מישהו שטוב לה איתו וכו'...) מה ב*תאכלס* אפשר לעשות? כי אני כל כך רוצה להיות איתה, רוצה שהיא תהייה שלי, ואני לא יכול ,(אני מניח שזה קשה לי להכשל בזה,כי אני רגיל להצליח,וגם שהיא משהו שבאמת קשה למצוא , אין, קשה לתאר...). מה עושים בנידון? ועוד כמה שאלות על הדרך: אני די מזדהה בהודעות מתחתי של Neko chan ואדם 08, - כיצד ליצור חברויות? אני אדם ביישן מטבעי ביישן רצח, וזה אומר שצריך תעצומות נפש אדירות רק בשביל לעלות לאוטובוס/מקום ציבורי אחר.(דרך אגב זו שטות שאומרים שככל שאתה תעשה הכל לא תתביש,זה אצלי כל הזמן משתנה) אני גם בתחום המחשבים (אוטם מבחינה תקשורתית), ויש לציין שלעתים,ביחוד שאני מגיע למקום חדש וכו', יש לי ביטחון עצמי פתאום באופן גבוה, לדוגמה אני יכול לדבר ,שכל האחרים מפחדים וכו', או לפעמים קורה איזה משהו ואני כמו מקבל ביטחון עצמי אדיר כזה.. לא ממש לא ביישן אבל השתפרות טובה. כל החברויות שאני יוצר הם בעע איכשהו בגלל המחשב או שחבר אחר יוצר את הקשר ואני כמו "נדחף" כזה, אני לא יודע על מה לדבר עם אנשים, כל הזמן אני הולך נגיד עם מישהו מתחילים לדבר ואס הנושא נגמר, ושקט.... אז מה עושים בנוגע לביישנות,פיתוח ביטחון עצמי? הסתובבתי ברשת ומצאית קלטות אודיו שמטפלות ב"חרדה חברתית" - זה נראה לי עוזר - צריך לקרוא משפטים חיובים וכו', ולנוגע לחברים הורדתי ספר - האם יש הצעות נוספות אחרות/הדרכים שציינתי לא טובות? (עוד מעט צבא,ואני ממש מפחד מזה,למרות שאני לפי שאני רואה זה הקורס הכי טוב נגד ביישנות) תודה מראש.

bridges

New member
תשובות ושאלות

מה שאני אומר לך נוגע לשתי השאלות: מישהו אמר (אני חושב שזה נפוליאון היל): what ever you resist persist. כלומר הדבר שאתה מתנגד אליו מתמיד. כלומר ככל שתנסה להתנגד לרגשות ולמחשבות הללו הן רק תתחזקנה. אם אני אומר לך: "תנסה לא לחשוב על פיל ורוד". מה קורה? אני משער שישר עולה לך פיל ורוד במחשבה. כשהייתי ילד ולא הצלחתי להרדם משום שהיו לי מחשבות טורדניות אז אבא נתן לי עיצה שבה אני משתמש עד היום: "אל תנסה להעלים את המחשבות משום שהם לא תעלמנה. פשוט תשחק איתן תדבר איתן תבקש מהן להיות שם". כשאני עושה זאת המחשבות הללו פשוט נעלמות. זו הזמנתי אליך, שחק עם המחשבות הללו, שאל אותן מה הן רוצות ממך, אולי יש מסר חשוב שהן רוצות להעביר לך. תן להן להיות שם והן פשוט תלכנה מעצמן. לגבי השאלות האחרות, אני אתן למאמנים אחרים לענות. רונן

cohlior1

New member
התמודדות עם חרדה חברתית

התיאור שלך אכן נשמע בכיוון של חרדה חברתית. על מנת לבדוק את רמת החרדה שלך, ועד כמה היא נרחבת, אתה מוזמן למלא את השאלון הבא: http://sp.haifa.googlepages.com/liebowitz השאלון נקרא "מבחן ליבוביץ'" והוא אחד הכלים הנפוצים להערכת חומרת החרדה החברתית. במידה ואתה מקבל ציון גבוה, הייתי ממליץ לך על טיפול קוגנטיבי התנהגותי. מדובר בטיפול קצר בד"כ וממוקד מטרות המכוון להפחתת החרדה ולשיפור מיומנויות חברתיות. (לחיפוש מטפלים בתחום: http://www.itacbt.co.il/). פעמים רבות מדובר בטיפול קבוצתי, המשתמש בקבוצה על מנת לתרגל מיומנויות חברתיות שונות. במידה ורמת החרדה שלך בינונית או נמוכה,אימון הממוקד במיומנויות חברתיות יכול אף הוא לסייע. ישנו אתר שנכתב על ידי מישהו שסובל אף הוא מחרדה חברתית, ושם תוכל למצוא מידע רב, וקבוצות להתמודדות. http://www.geocities.com/harada_hevratit/main.htm לגבי הרגעת רגש אהבה נכזבת, מדובר באחד הרגשות הכי עצמתים שאנו חווים, ובדרך כלל לוקח זמן להתגבר עליו. אין לי "טכניקה" מיידית, אבל הכיוון הוא תהליך השלמה עם המציאות (יש לה חבר) שאינך יכול לשנות. עבודת ההשלמה, אף היא, בעיני, אחת העבודות הקשות שיש. בכל מקרה, בהצלחה!

המלצתי היא-

לכל מצב שבו אנו נמצאים, בין אם אנו תופשים אותו כחיובי או שלילי עבורנו, ישנם רווחים ומחירים. לדוגמא: כאשר אני עוסקת בספורט- הרווחים שלי הם בריאות, שמחה, אנרגיה וכו'. המחירים שאני משלמת הם זמן, כסף (לפעמים, תלוי בסוג הספורט) וכו'. וכן להפך- גם אם אני לא עוסקת בספורט יש לכך רווחים ומחירים. לכן, אני מציעה לך לבדוק עם עצמך- מהם הרווחים ומהם המחירים שאתה "משלם" בעבור האהבה שלך לבחורה המדוברת. סביר להניח, שמכיוון שאתה מעוניין להפסיק את האהבה הזו, יקל עליך למצוא את המחירים שאתה משלם כרגע, ולכן הייתי מציעה לבחון דוקא את הרווחים. ודוקא בגלל שהם נסתרים יותר... זה יעזור לך להיות מודע יותר לעצמך ולמניעים שלך... בהצלחה!

למעלה