מספר שאלות.

Shirley808

New member
מספר שאלות.

שלום, יש לי מספר שאלות: 1) האם אומגה 3 באמת עוזר למנוע דיכאון ולהפחית דיכאון שקיים? אם כן, באיזו כמות ותוך כמה זמן זה מתחיל לפעול? 2) האם כדורי "דיאנה" עוזרים למנוע אקנה בפנים? האם אפשר לקחת את הכדורים גם אם אין בעיות בווסת או בעיות גניקולוגיות אחרות? 3) אני צימחונית. האם זה מונע ממני לקחת "ריקוטאן"? מה התסמינים והמצבים בהם אסור לקחת את התרופה? 4) האם כדורי נוגדי דיכאון (SSRI) עוזרים למניעת כאבי בטן ("תסמונת המעי הרגיז")? תודה רבה לעונים

meli beli

New member
תשובה לחלק מהשאלות

בהחלט אפשר לקחת דיאנה לאקנה לטיפול ומניעה (במקרים קלים שלאקנה) - כמובן במרשם רופא. בקשר ל-SSRI - הם לא מטפלים בכאב הבטן עצמו, סימפטומי תסמונת המעי הרגיז נובעים לפעמים ממתח וחרדה וכאן נכנסים SSRI.. כאחת שסובלת מהתסמונת, לא הייתי ממהרת לקחת את הכדורים האלה, אפשר לנסות להתמודד בלעדיהם, רק במקרים קשים אולי.. כמובן שוב בהתייעצות רופא ועם מרשם!

אסור לקחת רואקוטן בהריון או אם יש אלרגיה אליו

יש לזכור כמובן שלתרופה יכולות להיות תופעות לוואי קשות ועל כן יש להיות במעקב מסודר לצורך ניטור תופעות הלוואי לגבי האומגה 3- יש לא מעט פרסומים בעניין, אך עדיין אין הוכחות של ממש ליעילות במצבים הקליניים השונים, אם כי בהחלט יש נתונים מעודדים..

למעלה