מספר שאלות:

ganooov

New member
מספר שאלות: ../images/Emo13.gif

א. קניית מצלמה. יש לי Canon TX, דגם משנת 1975, שעושה לי בעיות לא מעטות (אם כי יש גם עונג רב בלצלם איתה), והחלטתי שאני רוצה לקנות מצלמה שתחליף אותה. אני מתלבט האם לקנות מצלמה דיגיטלית או "סתם" אחד מהדגמים הפילמיים החדשים יותר של קנון. מכיוון שאני מעדיף שלא להיות מוגבל בצילום מבחינה כספית, אני מעדיף מאוד את הדיגיטלית (שלא לדבר על חסיכת זמן, ריצות לפיתוח..), אבל כאן אני נתקל בבעיה אחרת - מחיר. אני לא אוכל לשלם יותר משלושת אלפים שקל על מצלמה, ויש לי את ההרגשה שגם זה יהיה בדוחק רב. האם שווה לקנות את הדיגיטליות שאפשר לקנות בארץ בשלושת אלפים שקל, או שפשוט עדיף לחסוך חצי שנה (גם אם אני עובד, אני לא מרוויח ולא ארוויח למעלה משלושת אלפים לחודש במקרה הכי טוב) ואז לקנות דיגיטלית בעשרת אלפים שקל, לדוגמה? אם כדאי לקנות דיגיטלית (אם למישהו לא ברור, אני מתכוון לדגם מקצועי, עם עדשה שלפחות מקבילה לעדשת 28-80 רגילה) - איזה דגמים מומלצים? ב. מאותה הסיבה (מחסור במאני) אני גם די הפסקתי לצלם, כי אני לא יכול להרשות לעצמי פיתוח מאסיבי של תמונות (גם עם ההנחה שיש לאחותי כסטודנטית לצילום), אבל נשארו לי פילמים שמחכים יותר מדי זמן לפיתוח, והגעתי למסקנה שמשתלם לי להדפיס אולי חמש תמונות לכל פילם. האם כדאי לי לנסות לפתח פילמים עם הדפסת אינדקס בלבד (שגם עליה אפשר לוותר, בגלל שתמיד אפשר לסרוק פילם) ואז "לירות מהמותן" חמש תמונות להדפסה? (מי שלא ראה אינדקס לא יבין למה אני מתבטא כך) זהו, יש לי הרגשה שכתבתי יותר מדי ביחס לשאלות, אבל כשאני לא ישן בלילה אני כותב הרבה יותר מדי
. טנקס אבריבאדי, מראש
.

idohal

New member
מצלמת DSLR בתקציב כל כך נמוך

נראית על פניה בעייתית מה גם שהעשדות שברשותך ישנות ואינן מתאימות לדגמים העכשוויים. מספר אפשרויות לפניך: 1. קניית מצלמה דמוי רפלקס משומשת וניתן להשיג כאלה בתקציב שברשותך כיום (לדוגמה FUJI 602). 2. דחיית הקנייה למספר חודשים וקניית CANON D30 משומשת + עדשות משומשות. מחיר גוף נע כיום בין 3000 לבין 4500 ש"ח. מחיר עדשות מורכב הרבה יותר. 3. קנייה בעוד מספר חודשים CANON 300D כולל עדשת קיט שמחירה סביר להניח ירד במקצת ועשוי להיות סביב 6000 ש"ח+ (תלוי בהתפתחות של השוק ועד כמה יצרנים אחרים יורידו מחירים ואת זה נדע בחודשים הקרובים). לסיכום, כדאי להמתין בשלב הזה להתפתחויות בשוק DSLR ובינתיים לצבור תקציב גבוה יותר.

arnond

New member
עצה (?)

יש הרבה מצלמות לא רעות בכסום של עד 3000 ש"ח (כמו מחברות כמו קנון, ניקון, אולימפוס וכו,). חפש ב ZAP ותראה איזה מבחר יש. אבל אם תרצה SLR אמיתית, חסוך קצת ולך על ה 300D של קנון. מחירה בארץ אמור להיות 6500-7500 ש"ח (בארה"ב היא עולה כ 1000$) עם עדשת 18-55 (שמקבילה ל 28-90). זו מצלמה SLR-ית אמיתית ויכולה להשתמש בכל עדשות EF של קנון. שים לב שתצטרך להוסיף עוד כמה מאות שקלים לכרטיס זכרון, סוללה נוספת (לא חובה, אבל רצוי), תיק. ומאוד חשוב, אם אין לך מחשב עם דיסק מכובד, תצטרך לשדרג גם אותו.

דעתי:מצלמת כוונת מהסוג הכי משוכלל

תענה על צרכיך.נסה למצוא גם בלוחות היד השניה. יש אולימפוס וקנון,דגמים משובחים. אינדקס - כן.גם אני נופלת כל פעם מחדש בפח-כבר עדיף להסתכל בעיניים 'עירומות' בנגטיב ולהחליט. דמוית רפלקס - זו הדרגה הבאה - דגמים ש'פג תוקפם' ייכנסו לתקציב שלך,למשל האולימפוס E10 הנהדרת. להוציא את 'המיץ' ואח"כ לראות ביציאת דגמים חדשים לשוק וירידת הערך של מה שרכשת - ובגדול, או לחלופין לא להיות מסוגל לרכוש לה את תוספת העדשות הרצויה - שבדרך כלל עולה יותר - הרבה יותר - מגוף המצלמה? כדאי גם לקחת את זה בחשבון (או שעד אז תמצא מימון או תחליף עבודה
) יש מישהו שאמור לבקר אותך מחו"ל?שווה לנצל זאת (תקנה לו אח"כ פרחים)

ganooov

New member
תגובה מרוכזת: ../images/Emo13.gif

א. מכיוון שאין תקציב רציני, אני לא יכול לקנות מצלמה שרק הגוף יעלה 4,000 שקל ומי יודע כמה העדשות
. ב. אף על פי שאין לי אדם שאמור לבקר אותי מחו"ל בקרוב, תמיד יש שיטות מגוונות להביא דברים מחו"ל (לפעמים זה מאוד נחמד להיות שייך למשפחה רחבה מאאאודד)
. לגבי הפרחים - לבקש ממך אישור למסגר תמונה שלך?
ג. תיאורטיקלי, אין לי בעיה לחכות עד שיהיה לי מספיק כסף, מצד שני, אני לא אוהב את הבעיות שיש לי עם המצלמה הנוכחית, ואני מעדיף בכל מקרה לשדרג אותה. מה שאומר - לקנות מצלמת קנון EOS כלשהי באלף חמש מאות שקל (או מקבילה ניקונית/אולימפוסית), לחכות בסבלנות עד להזדמנות המתאימה לקניית דיגי, ואז הכל יהיה פסדר. אחרי הכל, אני לא אוותר לחלוטין על צילום בפילם, איך לומר? ריח של פילם עושה לי את זה
. (אם יש סיבה לקנות דווקא קאנון, זה בגלל שאז אני אוכל לגנוב עדשות של אחיותי היקרות להנאתי
) ד. המחשב דווקא שודרג ממש לא מזמן, אין בעיה עם זה. רק צריך לקנות סורק חדש והכל יהיה אחלה
. ה. איריס - תודה גדולה לגבי העצה נגד האינדקס, חיפשתי דעה מקצועית יותר ממני כדי לרדת מזה
. בקיצור, תודה רבה לכולם, ואני אשמח לעדכן אתכם בעתיד

nightjar

New member
הערה נוספת-

גם אם תחליף את המצלמה לקנון פילם חדישה יותר, תצטרך להחליף את העדשות שלך. בקנון אין תאימות לאחור בסדרת ה EOS

ganooov

New member
זה ברור. ../images/Emo13.gif

העדשה הנוכחית שלי היא בקוטר 52 מ"מ, כשמצלמות EOS הן על 58 (אני לא יודע מה קוטר בסיס העדשה, אבל זה לא עקרוני כרגע, העיקר שזה לא תואם). יש לי גם עדשה קבועת מוקד אחת (35 מ"מ). זה גם לא משנה במיוחד, כי העדשות הן ענתיקות נטו, מלוכלכות מדי, בעייתיות, בלעט
. זהו
.

למעלה