מספר שאלות: 1) מה ההבדל בין נותר ונשאר?

מספר שאלות: 1) מה ההבדל בין נותר ונשאר?

2) מה ההבדל בין פריט ומוצר? 3) מה ההבדל בין סגן ומשנה (לא בהקשר צבאי. בהקשר ניהולי)? היתה לי עוד שאלה ששכחתי
. מקווה שאזכר בהקדם

מוגג

New member
יש זהות חלקית בין המילים בכל צמד

1. איני רואה הבדל חד משמעי בין נותר לנשאר. 2. מוצר - פריט מיוצר. עגבניה אינה מוצר. הבדל נוסף - מוצר - סוג מסויים. פריט - יחידה ממוצר מסוים. לדוגמא - "יש לנו כאן מספר סוגים של מוצרי חלב. מהקוטג' - יש ארבעים פריטים על המדף ועוד חמישים במקרר." בשפה המדוברת לא תמיד מבחינים בין שתי המילים. 3. למשנה יש משמעויות נוספות מלבד סגן.

daviduuu

New member
הערה קטנה ../images/Emo13.gif

ביחס למילה מוּצָר (שהרבה קוראים אותה בצורה שונה) אכן במילון אב"ש כתוב: "מוּצָר, דבר שמייצרים בבית מלאכה, בבית חרושת, או בכל עבודה פרודוקט: מוצרי מתכת, מוצרים חקלאיים". סוף ציטוט. אני מבין מדבריו, שגם עגבניות ומלפפונים הינם בכלל המילה מוּצָר. העגבניות וגם המלפפונים הם בהחלט תוצר החקלאי. ואפילו אם נדבר על פירות פרא שנאספות ע"י חברות שונות, לדעתי הם עדיין יכולים להשתמש במילה מוּצָר, כי הם רוחצים אותו, מנקים אותו, אורזים אותו וכו', וכדי שהוא יגיע למצב שהוא הגיע הוא בהחלט עבר תהליך ייצור (בדומה לתהליך הייצור שהיהלום עובר). מה דעתך על כך?

תודה רבה. בקשר ל-3

מדבריך אני מסיק שמשנה נחשב בכיר יותר מסגן? בכל החברות והמשרות הבכירות מעדיפים שיהיה סגן ולא משנה. בישראל אפילו המציאו משנה לרה"מ שמעמדו נחות מסגן. האם באמת משנה מקבל משמעויות מעבר לסגן?

sailor

New member
בחברות יש לרוב רק משנה אחד למנכ"ל (אם בכלל)

והרבה סגנים. לרוב אותו משנה הוא מ"מ קבוע. אפשר לומר שהוא ראשון בין שוים. לא ברורה לי קביעתך לגבי נחיתותו של משנה לרה"מ, מעמדו נובע מיחסים פוליטיים ומהסכמים שנחתמים תוך התגברות על הבחילה שהם גורמים לחותמים.

אז למה לא שומעים על משנה אלא על סגן?

הרי אתה אומר שמשנה בכיר יותר, ובכל זאת רואים שיש סגנים ולא רואים שיש משנה. תראה לי חברות שיש להם משנה. גם לארה"ב יש נשיא המדינה ומתחתיו סגן. לא ראיתי שיש משנה לנשיא (בנוסף או במקום לנשיא). אני לא קבעתי שמשנה נחות. אני לא הבעתי שום דעה אישית, אלא זה המצב בפועל. הערה - אני לא תוקף אותך אלא מנסה להבין את העניין

sailor

New member
תחליב

(אמולסיה) - בועות שומן מיקרוסקופיות בנוזל מימי. תרחיף (סוספנסיה) - חלקיקי מוצק זעירים המרחפים בתוך נוזל. קרם (לא מזון) - תחליב חצי מוצק שמכיל חומר פעיל תרופתי או חמרים לטיפוח העור. משחה (פסטה) - חומר שומני שתכולתו כנ"ל. תרחיץ שם פרסומאי לסבון נוזלי.

תסלח לי אבל אני ממש לא מבין מה זה בועות שומן.

ולפי מיטב זכרוני שמן צף כשהוא במגע עם מים. מכאן שהתחליב אמור להיות שונה בחלק העליון והתחתון. אבל רואים שיש תחליבים עם משאבה ולכן לא ברור מדוע עושים זאת כי לא יהיה אפקט טיפולי.

trilliane

Well-known member
מנהל
גם חלב או שמנת מורכבים ממים ומשומן...

ועדיין אתה פותח את הקרטון ומוזג ממנו נוזל הומוגני, נכון?

sailor

New member
היות שזה לא פורום כימיה אלא עברית

אסתפק בציון העובדה שיש תחליבים יציבים (למשל חלב שמשמו נגזר תחליב) ואני לא רואה מקום להכנס לעניני רוקחות או קוסמטיקה כדי לענות על סיומת שאלתך.

שאלה קטנה נוספת: אגף נחשב גדול יותר מחטיבה?

או שבעצם צריך לשאול מי מכיל את השני בתוכו-האם אגף מכיל את החטיבה או להפך?

sailor

New member
ההגדרה משתנה מארגון לארגון

בממשלה אגף הוא חלוקת המשנה הראשונה של משרד ממשלתי. בחברה בה עבדתי אגף התיחס לאגפי שרותים וחטיבה לחטיבות יצור במעמד שוה.

למעלה