מספר שאלות על קלאב מד (ואולי דומיו)

Barista2006

New member
מספר שאלות על קלאב מד (ואולי דומיו)

בשנה זאת (2014) חנוכה נופלת מאוחר, קרוב לחג המולד (16-24 דצמבר). אנחנו רוצים לחרוג ממנהגנו לעשות סקי בפברואר ולהעביר אותו לדצמבר (בתקווה שמזג האוויר לא יאכזב אבל על כך אין לנו שליטה). אחת הסיבות העיקריות היא לתת לילדים הזדמנות להיות בחברת ילדים ישראלים אחרים. וכך נולד הרעיון להגיע השנה לקלאב מד. מכיוון שאינני מכיר את השיטה, אשמח למעט הסברים:

1. מה הם שירותי הקלאב? אני מבין שכלול חדר ופנסיון מלא אבל איזה פעילויות מוצעות (כלול או בתוספת מחיר). הדרכת סקי? פעילויות מיוחדות?
2. האמא והבת הצעירה (תהיה בת 5) לא גולשות. יש להן מה לעשות או פעילויות חלופיות למלא את הזמן? למשל: מזחלות, בריכה, חוגים לילדים.
3. מדי פעם אני רואה חברות שונות שמציעות "קייטנת סקי בעברית". מישהו מכיר את השיטה? האם מומלצת?
4. מתי הכי כדאי להזמין את החופשה לאור הסמיכות לחג המולד?
5. קלאב מסויים מומלץ במיחד (פרמטרים: מלון נחמד, קרבה לנמל תעופה אליו יש טיסות ישירות, אתר סקי עם מגוון מסלולים גם למתחילים וגם לבינוניים).
6. איך הקלאבים מסדרים בדרך כלל משפחה עם 3 ילדים? סוויטה? 2 חדרים מחוברים?
7. האם ריאלי לצפות לסגור ב 1500 יורו לאדם כולל טיסות?

אלה השאלות שאני יכול לחשוב עליהן כרגע. אשמח לכל טיפ והכוונה כולל ממי שחושב שאנחנו בכלל לא בכייון. כאמור, הרעיון העיקרי להחליף את המתכונת הרגילה שלנו היא להציע מסגרת חברתית יותר מעניינת לילדים בחופשת חנוכה.

תודה רבה-רבה מראש לכל מי שיבחר לענות ומתנצל אם חפרתי יותר מדי.

סקי עם ילדים

רק שאלה לגבי הילדה בת ה-5. מדוע היא אינה גולשת? כי כמובן שהגיל אינו מהווה שום מגבלה.
לגבי אישתך - בגדול, אני מניח שהיא תשתעמם בכל קלאב, אלא אם כן יצטרפו אליכם אנשים נוספים שבהגדרה אינם גולשים. ואם היא בנוסף תצטרך להשגיח על ילדה בת 5, אז היא בעצם הופכת למטפלת במשרה מלאה לילדה, ואתם עוד משלמים על זה המון כסף.

כשאנחנו נסענו משפחות עם נשים שלא גולשות, היתה להן חברה, וזה היה בקתה פסטורלית קסומה על איזה הר. היה להן אוטו, (עם שרשראות) והם נסעו להסתובב בכפרים הסמוכים, או לעיר הקרובה מורזין, או טיפה רחוקה כמו ז'נבה או שנה אחרת נסעו לגרנובל, וגם היה מזג אוויר מדהים בחלק מהימים.

אם אישתך לא גולשת בכלל, וגם הילדה לא תגלוש, בעיני עדיף לכם לקבוע חופשת סקי רק לגולשים, ומקסימום תתחברו בסוף הסקי לעוד 3-4 ימים בפריז כולם ביחד או משהו כזה...

לגבי ילדים יותר גדולים. אני לא יודע לגבי קייטנות בעברית, אבל זה נראה לי פיתרון מצוין לילדים. אבל גם בקלאב מד יש מספיק ישראלים בכל שבוע, והילדים מחולקים לקבוצות, ויש סיכוי טוב למצוא ילדים ישראלים בסביבות גילם. הם רק צריכים לדעת טיפה אנגלית מאוד בסיסית כדי להבין את המדריכים.

לגבי התאריכים - תמיד זה הימור. השנה למשל, אפילו בטין שזה אתר גבוה, בתאריכים האלה לא כל המסלולים היו פתוחים כי לא היה מספיק שלג. אבל השנה זה באמת בפיק תחתון של הסטאטיסטיקה. בדרך כלל יורד יותר שלג.

לגבי המחיר. אם תזמין קלאב מד מספיק מוקדם, למשל בקיץ, תקבל מבצעים ל 3 קילשונים בסדר גודל של 1,200 (פלוס מינוס) יורו לאדם. (בלי ציוד). וזה הכל כלול, כך שזה עומד יפה מאוד בתקציב שלך אפילו עם עודף.

לגבי מקום ספציפי, אני ממליץ על קלאבים לז ארקס, או לה פלאן, שני קלאבים היחידים שהייתי בהם. ההמלצה היא בעיקר בגלל אתרי הסקי, שניהם אתרים גדולים, מגוונים וכיפיים לכל הרמות.

אם אתם רוצים גם מקום שיהיה לאישה טיפה חוויית תיירות - אני ממליץ על לה ז'ה, אבוריאז. (לא יודע אם יש שם קלאבים).

אולי אנשים אחרים יוכלו להמליץ לך על ארצות נוספות, כמו איטליה שגם שם יש קלאבים.

Barista2006

New member
תודה והבהרות

הילדה לא גולשת כי זה לא מושך אותה. ניסינו גם בשנה שעברה וגם השנה והיא לא התחברה לזה. זכותה.

לגבי האשה, בגלל זה שאלתי על הסעות לעיירות סמוכות. בגלל הסמיכות לחג המולד בד"כ יש שווקי חג המולד.

אנחנו בכל זאת רוצים חופשה משפחתית. אין לנו כל כך הרבה זמן להיות ביחד, כולנו. להשאיר אותן בארץ זה לא פתרון. צריך לתפור חופשה שתתאים לכולם. עד עכשיו הצלחנו לתכנן כך שכולם נהנו.

תודה על התשובות בכל אופן.

אז למה קלאב?

אני נסעתי פעמיים בשנתיים האחרונות עם המשפחה והילדים.
פעם ראשונה זו היתה בקתה קסומה ואותנטית באיזה כפר ליד מורזין. מורזין היא עיר אמיתית ומדהימה, וגם אפשר לנסוע שעה ורבע לז'נבה, כך שלאלו שלא עושים סקי היו אופציות לטייל ולהסתובב.
ופעם שניה נסענו לאלפ דואז ולקחנו בקתה יפה וכיפית למרגלות ההר, חצי שעה נסיעה מגרנובל.

לעומת זאת נסעתי פעמיים לקלאב בשנה האחרונה לבד. אם אשתי היתה באה לקלאב, היא היתה משתעממת בטירוף. לקלאב נוסעים רק אלו שרוצים לגלוש, ומי שלא גולש, אין לו מה לעשות שם. אפילו אני שבאתי לגלוש, השתעממתי מהקלאב והתבאסתי כי הקלאב הופך אותך זומבי של סקי. (יש כאלה שאוהבים את זה)
תגיד, היית באילת? אז דמיין ככה שבעה לילות, רק עם חדרים פיצי וקר ואין ים. הקלאב זה לגולשים.

לעומת זאת בבקתה היה לנו סלון ענק, שולחן ביליארד, מערכת סטריאו, טלוויזיה עם DVD לכולנו, פלייסטיישן, ויכולנו לשבת שתי המשפחות בסלון ולבלות ביחד בכיף, ולהדליק אש באח (שעתיים עד שהצלחתנו להדליק אש
) ולצאת לארוחות ערב במסעדות כיפיות (לא 3 ארוחות ביום באותו חדר אוכל כמו בקלאב). וזה היה בילוי משפחתי צפוף, כיפי ואמיתי. (בקלאב אין לכם מקום להיות ביחד, רק בלובי ולא תמיד יש מקום לשבת כי צפוף ורועש)
והיה בבקתה WIFI, כך שכולם העסיקו את עצמם כשהיה משעמם, לעומת הקלאב שאין WIFI כמו שצריך.
ובגלל שזה לא קלאב היו לנו מכוניות שכורות שנתנו לנו עצמאות, למשל היה יום אחד שקצת כאבה לי הרגל ורציתי יום מנוחה, אז נסענו לטייל בכפרים בסביבה. בקלאב יש לך רק הסעה הלוך ושוב.

וכך אישתך תוכל לעשות את הקניות שלה בעיר אמיתית, לא עיירת סקי משעממת.

בקיצור - אם מדובר בעירוב של אנשים גולשים ולא גולשים, אני בעד לארגן לבד ולשכור בקתה, ודרך אגב, ככה ייצא לך גם הרבה יותר זול.

Cמן רשום

New member

דומה להתרשמות שלי מהקלאב עם הערה אחת: הקלאבים מציעים מועדון שמעסיק את הילדים. במסגרות אחרות הילדים על הראש של ההורים, לטוב ולרע. הילדים שלי נהנו מההפעלות של הקלאב. אם הילדים לא נהנים מההפעלה (וראינו כאלה) אז מקבלים את כל החסרונות של הקלאב בלי היתרונות.

אבל הילדה שלו בת 5 ולא גולשת

ספק כמה היא תוכל להיות לבד בהפעלות הללו, שאינן פעילות בשעות הסקי, כלומר רק בשעות הערב.

Cמן רשום

New member
יש 2 מסגרות נפרדות

יש את קבוצת הסקי וקבוצת בלי סקי. גם אלה שהם בלי סקי יוצאים מדי פעם החוצה לבנות פסלים בשלג ופעילויות כאלה.

Maoz20

New member
תשובות לרוב שאלותיך

מאחר וחנוכה יוצא לרוב בחודש דצמבר ואכן השלג יכול להיות מעט בעייתי, קלאב מד לרוב פותחים 2-3 מועדונים בלבד (צ'רוויניה, טין ו ואל טורנס) והם מיועדים
לקהל הישראלי בעיקר.
קלאב מד גם דואג שבמהלך שבוע הגלישה יהיו מלווים דוברי עברית במועדון (בקבלה,בבר, במיני קלאב ).
החופשות בקלאב מד כוללות הדרכה מלאה במשך 5 ימים ו 6 ימי סקי פס כאשר הילדים ממשיכים להיות תחת מסגרת המיני קלאב עד השעה 2100 (אם הם רוצים כמובן)
המיני קלאב הוא מגיל 4 - 12 ואין בגינו תשלום נוסף בחבילה.
בשנתיים האחרונות, ניתן להוסיף כ 100 יורו לעלות החופשה של הילדים והם ישובצו בקבוצה שבה יש מדריך סקי מקומי + מלווה דובר עברית שמסייע בתרגום.

מכירת חבילות החורף לעונה הבאה נפתחת בסוף חודש מרץ ולרוב המועדונים של חנוכה מתמלאים די מהר.
רוב המועדונים נמצאים במרחק נסיעה של כשעתיים וחצי עד שלוש משדה התעופה של ג'נבה.
התפוסה המקסימלית ברוב החדרים היא עד 3 נוסעים (2 מבוגרים וילד / הורה ו שני ילדים ).
אני חושב שעליך לצפות למחיר של כ 1600 יורו לחופשה בחנוכה(וזאת על פי המחירים בשנים האחרונות).

קיטנות הסקי בעברית שמציעים חברות שונות הם דבר נחמד מאוד (לא הכי זול ) אך יש לוודא שלמדריכים הישראלים יש אישור עבודה בהדרכת הסקי באתר אירופאי.

מקווה שעזרתי,
מעוז

Barista2006

New member
תודה רבה, עזרת המון!

האם כשאתה מדבר על ואל תורן, אתה מתכוון לואל ד'יזר (Val d'Isere)? כי המחירים שאני רואה באתר של קלאב מד גבוהים למדי. בערך 1600 יורו לא כולל טיסות ולא בחנוכה...
אם אני מגיע ל 2000 יורו עם טיסות אז הכדאיות לעומת חופשה במסגרת אחרת קצת מוטלת בספק. אבל ראיתי ראיתי פה הרבה דיונים על זה ואני לא רוצה לפתוח עוד אחד. אני רק רוצה לוודא את המחיר.
הנתונים נלקחו מפה: http://www.clubmed.co.il/cm/resort-val-d-isere-france_p-196-l-EN-v-VISC-ac-vh.html

Maoz20

New member
ואל טורנס ו ואל דיזר הם שני מקומות שונים

אתה לא תגיע ל 2000 יורו אלא לפחות מכך (אזור ה 1600 יורו +- ).
תשוחח איתי בסוף מרץ ואוכל לנקוב לך במחיר המדוייק לחנוכה 2014

בברכה,
מעוז

Cמן רשום

New member
מניסיון אחד (לא יודע כמה מייצג)

1. החבילה שלנו כללה סקיפס אבל לא כללה ציוד אותו שכרנו כמו כולם. כולל שיעורי סקי קבוצתיים בשלוש רמות שלא שווים כלום לדעתי. שיעורים פרטיים הם בתוספת תשלום (והרבה).
2. אצלנו לא היו הסעות. יש כמה מועדונים לילדים החל מגיל חצי שנה אם אני לא טועה והם בתשלום נוסף. לגדולים יותר זה כלול במחיר. שם הם עושים פעילויות של קייטנה. ציור, משחקים וכד', גם בפנים וגם בחוץ. יש גם שיעורי סקי לילדים. אולי הבת כן תרצה לגלוש בקבוצה של בני/בנות גילה. יש בריכה (לדעתי בכל הקלאבים) אבל זה בד"כ לא הצד החזק. גם במלונות שהם לא קלאבים אגב, הבריכות שפגשנו היו די עלובות. ההנחה היא שמי שבא, בא לסקי. ומי שלא גולש... זאת בעייה שלו. כמובן אפשר לשבת על המרפסת עם קוקטייל וספר. אם יהיה מז"א יפה זה תענוג גדול (הילדה בהפעלה שלהם) והאמא ממש לא מטפלת כמו שכתבו לך למעלה.
3. בדקתי פעם קייטנת סקי לילדים אבל בסוף וויתרתי. זאת אופציה פופולרית למדי. מדובר ב"אקסטרא" על חבילת סקי רגילה. צריך לבדוק ספציפית מה אותה קייטנה נותנת כי יש הבדלים גדולים בין הקייטנות השונות.
4. כמה שיותר מוקדם כמובן.
5. המלצה שלילית בלבד. דו אלפס. חדרים ואוכל של אכסניית נוער. שמעתי דברים טובים על הקלאב בשאמוני ודברים פחות טובים על הקלאב בצרביניה. אבל זה רק משמיעה. בבחירת הקלאב תבדוק את המיקום והמרחק למסלולים. הדבר הטוב היחיד בקלאב זה להיות ישר על המסלול. אם לא, אז אין לו כמעט שום יתרון על מסגרת חופשה אחרת.
6. 2 חדרים צמודים אך לא מחוברים.
7. יש תנודות רציניות במחיר. יש להם מבצעים מפעם לפעם וגם הנחות של רגע אחרון. אם תהיה הנחה לחנוכה קשה לי לומר, תחושת הבטן שלא. אנחנו שילמנו הרבה פחות, איזה 1150 כולל טיסות.

דעתי היא שכדאי לבדוק פעם אחת, תראו אם זה מוצא חן בעינכם. אנחנו לא יצאנו מגדרנו אבל גם לא פוסלים על הסף.

Cמן רשום

New member
הבהרה לגבי מה שכתבתי ב-2

היו הסעות הלוך חזור לשדה התעופה וזהו. בקלאבים יותר רחוקים מהמסלולים יש שאטל למסלול שנוטה להיות מאד עמוס באזור ארוחת הצהריים. לא ראיתי הסעות לעיירות סמוכות, רק להזמין מונית.

Cמן רשום

New member
המדריך מראה פעם אחת ואומר להם לחזור על זה

לא ממש הולך ילד ילד להראות לו ולתקן שגיאות. בפועל הם לא לומדים כלום. הגולש הצעיר חזר משם בדיוק עם אותה רמת ידע כמו שהגיע, אם כי תרגל דברים שכבר ידע, שזה גם משהו אבל זה לא נקרא ללמוד סקי.

dfl

New member
תשובות לרוב השאלות

1. על שרותי הקלאב כבר ענו לך

2. פעילות חלופית: בקלאב מד יש מיני קלאב עם פעילות לילדים. לפעמים זה חביב, מה שאני ראיתי היה חובבני להביך, משעמם (את הילדים) ובזבוז זמן לכל הצדדים. יש ילדים שחוזרים עם חוויות חיוביות כך שזה כנראה תלוי בקלאב ובעוד גורמים, אולי כשרות המזוזות אצל השף du וילאז'. מעבר לזה, הפעילויות באתרים לא ימלאו ימים שלמים של נופשים שאינם גולשים.

3. יש קייטנות סקי בעברית שמשתתפיהן חוזרים מאד מרוצים. הרבה נכתב בעניין בפורום סקי "למטייל". למיטב זכרוני, החבילות עם הקייטנות השוות עולות כ-2000 יורו לשבוע לאדם.

4. לגבי עיתוי הזמנת החופשה, השאלה היא אם אתה הולך על קלאב מד שמוזמן מהארץ, או על ארגון עצמי. המוני ישראלים יצאו לסקי בשבוע שאליו אתה מכוון ולכן כל מה שמוצע בארץ כחבילה יעלה הרבה (מאד) וייגמר די מהר. לעומת זאת, מלונות שאינם על הרדאר של ספקי החבילות בישראל יהיו פנויים כי מדובר על השבוע האחרון בתקופת ה-pre season, האתרים די ריקים ואפשר למצוא דילים מעולים כמו סקיפס חינם, 6 לילות במחיר 4 ועוד.

5. שני הקלאב-מדים שקרובים יחסית לשדות תעופה הם צ'רוויניה ואבוריאז, בשניהם היצע סקי טוב למתחילים ובינוניים.

6. יש בקלאבים גם סוויטות וגם חדרים מחוברים, עם אוסף מסחרר של מחירים.

7. לתקופה המדוברת ספק אם תמצא בארץ חופשה טובה ב-1500 יורו לאדם (מן הסתם בסקי דיל יהיה משהו, אבל הדגשתי "חופשה טובה").

באופן כללי, קלאב מד הוא פתרון בינוני לנופשים עצלים. שום דבר שם לא ממש טוב. למי שעושה סקי זה נוח - הילדים בהשגחה והאוכל קרוב. יש פתרונות הרבה יותר נעימים באותה רמת מחיר, אבל השיקול של הבייביסיטינג והחברה לילדים מכריע אצל הרבה מאד נופשים. לעומת זאת, עבור מי שלא גולש, קלאב מד באלפים עלול להתגלות כעונש.

lunatick

New member
מלז-ארק יש רכבת נוחה

נדמה לי שפעילה עד 10 בלילה, לבורג סט מוריס, שזו עיר לכל דבר

dfl

New member
לא מדויק

ראשית, שדה התעופה בטורינו מרוחק שעה וחצי נסיעה מצ'רוויניה, בחורף יש לא מעט צ'ארטרים לשם.
שנית, נהיגה ממלפנסה לצ'רוויניה אורכת כשעתיים (מנסיוני, אם תשאל מקומי הוא ישיב בד"כ שזה לוקח שעה וחצי).

lastnight

New member
דווקא מדוייק למדי

ראשית , נכון שטורינו קרוב יותר , אבל לא שמעתי על טיסות ישירות בחורף מלוד לטורינו ( ועם העברה באמצע הלך כל היתרון בזמן ) .
שנית , שעתיים וחצי זה מה שלקח לי להגיע בהסעה ממאלפנזה לצ'רוויניה לפני 3 שנים ( ללא פקקים ) .

למעלה