מספר שאלות על הנקה

abby1

New member
מספר שאלות על הנקה

יש לי תינוקת בת חודש וחצי והיא רק יונקת. לעיתים אני שואבת ונותנת לה מבקבוק (לא משהו קבוע ומסודר). 1. לאחרונה קורה שהיא נחנקת בעת היניקה. היא יונקת וכנראה שהחלב נכנס לה לקנה הנשימה והיא ישר משתעלת ונשמע כאילו היא נחנקת. זה יכול לקרות בתחילת ההנקה או אפילו בסיומה כשהיא הרבה יותר רגועה. ולפעמים גם אחרי שהשכבתי אותה חזרה במיטה ואז החלב עולה לה והיא נחנקת או פולטת. מה עושים במצב כזה? 2 .היא יונקת רק 5-10 דקות מצד אחד ונרדמת (כל 2-3 שעות). היא לא יונקת משני הצדדים.היא פולטת הרבה ומגהקת ולא עושה הרבה גראפסים. האם זה בסדר?

עיצה

קראתי את ההסבר עם השאלות שלך ואני עונה לך כאילו זה היה המקרה הפרטי שלי. יכול מאד להיות זה דבר טיבעי, שתינוקות בזמן אכילה יכולים להשתנק מעט וגם לפלוט ולא חובה לעשות גרפס או להיפך לעשות הרבה גרפסים. אבל לא הייתי סומכת על ייעוץ וירטואלי, אני הייתי מתייעצת עם מישהו שיראה את התינוקת ואותך. יועצת הנקה או רופא ילדים. ושיהיה כל טוב

1טלטלים

New member
כמה תשובות

היי, אנסה לענות כך: * לגבי השתנקות במהלך הנקה -יכול להיות שמדובר בזרם חלב חזק מדי אשר מגיע לגרונה וקטנה שלך לא מסוגלת להתמודד איתו ,מפה השתנקויות,הרגשה שהיא נחנקת.עשי ניסוי קטן עם עצמך נסי לשתות מים בלגימות גדולות מכוס גדולה ...קשה נכון,כמות המים אשר זורמת לתוך פיך לא משאירה לך הרבה ברירה אלא להשתעל בקול רם.אז...נסי לסחוט מעט לפני כל הנקה ,זה מחליש את זרם ההתחלתי ונותן לתינוקת לינוק בשקט יחסי.עכשיו לגבי סוף הנקה(את מציינת שזה גם קורה לקראת הסוף) הייתי משייכת זאת יותר לאי נוחות אשר נגרמה בתחילת הנקה ,אז עלי אותה לגראעפס ורק אז נסי להציע לה צד שני. לגבי פליטות ,במקרה שלך ילדה מקבלת יותר מדי בבת אחת ובגלל שקשה להתמודד עם כמויות אדירות בבת אחת היא פולטת חלב מיותר .שוב,ממליצה בחום לא להשכיב מייד עם תום היניקה אלא לחכות שתינוק יעשה גראעפס ולהחזיק אותו בתנוחה אנכית לפחות כ20-30 דק' או למקם אותה בסל קל (הרי זה לא שכיבה מוחלטת אלא חצי ישיבה). לבגי תדירות גרפסים,לא צריכה להדאיג אותך ,אם היא תפסה טוב ,אין בליעת אוויר מיותרת בעת הנקה. תראי,אמא שלי צודקת בדבר אחד ,אם תופעה מדאיגה אותך וטיפים לא עזרו ואין הטבה גשי בהקדם לגורם הרפואי :רופא ילדים/יועצת הנקה. תעדכני בהקדם,נשמח לשמוע על התפתחות ונשמח להפנות אותך ליועצות הנקה מוסמכות באיזורך.יש אפשרות גם לגשת לרופאה שהיא גם יועצת הנקה. אמא של טל

למעלה