מספר שאלות + עדכון...

Shaye87

New member
מספר שאלות + עדכון...

היי לכולם. לאלו שביניכים שזוכרים (וגם לאלו שלא), את הדיון הקודם שלי מלפני שבוע + לגבי כלב הבוקסר החדש שלי (טייסון) אז כמה עדכונים, קודם כל אני כבר מרגיש שהוא התרגל לבית יותר ויותר (הוא בן שנה ו 11 חודשים), לגבי הצרכים הוא כבר בקושי עושה בבית (פעם ב.... וגם אז אני לא מצליח להבין מדוע), הוא התחיל לנבוח שזה מצויין! עד עכשיו הוא היה שקט מידי ומשהו היה לא בסדר, לאט לאט הוא מתרגל גם אליי, למשפחה, ולבית ולסביבה בכלל. מספר שאלות כרגע... 1. אוכל... היכן ניתן לברר בדיוק מה הכמות שעליו לאכול? הוא בן שנה ו- 11 ושוקל 25 ק"ג, אוכל יוקנובה בלבד, לבוגרים. 2. לגבי מקלחת, הוא אצלי שבוע וחצי ועדיין לא קילחתי אותו, איך אני בדיוק הולך לעשות את זה? מכניסים אותו לאמבטיה ומשפריצים מים/חופפים עם שמפו לכלבים? (קניתי לו). ניסיתי היום בבוקר אבל הוא לא מעוניין בדיוק להכנס לאמבטיה. 3. משחקים וטיולים בכלל, אז שאנחנו בבית אנחנו משחקים עם העצם, "רבים" אחד עם השני, אבל אני מרגיש שכשהוא לבד הוא ממש משתעמם, קניתי לו עצמות גדולות כאלו, מה מעבר ניתן לקנות/לעשות בכדי שיהיה לו יותר מעניין ושיוציא יותר אנרגיה? 4.כשאני בבית הוא ממש עוקב אחרי, הולך לאן שאני הולך - זה בסדר לדעתכם? לא להעיר לא על זה? 5.אילוף - הוא כרגע מאולף חלקית, יודע מה זה "שב" - "תן לי יד" - ובכללי בעיות התנהגות אין לו, הוא די ממושמע, איך הייתי רוצה שהוא ילמד יותר "טריקים" מצחיקים ודברים כאלה, איך בדיוק לבצע את זה? יש צורך במאלף, או שניתן פשוט לעבוד איתו בבית? לדוגמא הייתי מאוד רוצה שילמד את הפקודה "ארצה", "סיבוב" ודברים כאלה... זהו לבינתיים מה שעולה לי בראש חברים אני מאוד מקווה לקבל תשובות מפורטות (ואם אפשר לפי הסדר 1, 2... וכו'). תודה רבה רבה, שנינו מעריכים את זה מאוד :) שי וטיסון. (מצורפת תמונה של הגברבר).

nrsl

New member
אז עונה לך, לפחות חלקית...

1. על שק האוכל צריך להיות רשום כמות האכלה לפי משקל ואפשרות נוספת היא לשאול את הוטרינר שראה אותו (לפחות אני כך מקווה, ואם לא ראה אותו וט' כדאי לקחת גם רק לבדיקה כללית וגם לקבלת הנחיות טיפול מפורטות-כמובן שכל ביקור אצל הוט' הוא בתשלום) 2.לגבי מקלחת צריך פשוט 'לקחת' אותו גם הוא לא רוצה, רצוי לסגור את דלת חדר האמבטיה וללבוש בגדים של בית (כאלה שלא איכפת לך שהם ירטבו ו/או יתלכלכו), יש כלבים ,וג'אמפי שלי ביניהם שפשוט שונאים מים. אל תתן לזה להפריע לך ,אם הוא ממש מתנגד אז צריך אפילו 2 אנשים :אחד שיחזיק והשני שירחץ וישטוף. חשוב מאד ליבש אותו היטב אח"כ ואחרי יומיים מומלץ לשים לו אמפולה נגד פרעושים (ישנם סוגים שונים:פרונטליין-פרו, אדוונטיקס וכו' ) 3.תנסה לעניין אותו בכדורים ו/או בחבלים מיוחדים לכלבים. פשוט תנסה לגרום לו שיתעניין במשהו שיעסיק אותו, אולי בקבוקי משקה רגילגים וריקים (אם לא מפריע לך הרעש שהוא יעשה
) 4. לגבי זה אני לא ממש סמכות. 5. גם באילוף אני לא מיימרת להבין יותר מדיי-אבל נראה לי שאפשר גם לבד עם הדרכה של ספר טוב לאילוף וזה בתנאי שיש לך את הזמן והכוחות לכך. אז תהנו ביחד והוא נראה ממש מקסים
רות

לשי וטי

1. על השק מאחורה רשום כמה הגבר אמור לאכול, לפי משקלו. 4. לפי דעתי, לא. הוא לא יבין מה לעזאזל, אתה רוצה ממנו, ומה הוא עשה לא בסדר. 5. אתה מוזמן להשתמש בעזרתו של מאלף, אבל לפי דעתי, ניתן ללמוד כיצד עושים זאת (יש ספר?), וללמד אותו בעצמך. ציינת, שאתם "רבים" על העצם. "ילדה בלבן" אמרה אתמול משהו, שלא חשבתי עליו קודם. כשאתם משחקים, תדאג תמיד לנצח. אני מניחה שכמוני, בד"כ אתה נותן לו לנצח, והוא משיג את העצם. אז לא, אתה צריך לנצח ולהראות לו שאתה הבוס, ושהוא לא יכול (או בכלל אמור לנסות) לגבור עליך. לא נראה לי, שהסברתי את זה טוב. אוף.

linsho

New member
לגבי המקלחת - המלצה

אני ממליצהלערבב את השמפו המיוחד לכלבים שקנית בקערה עם מיים - ככה אתה מקבל נוזל שיותר קל לעבוד איתו, אתה לא מבזבז המון סבון, ויותר קל לחפוף ככה את כולו - בלי שיווצרו ריכוזים של שמפו באיזור אחד (בדרך כלל הגב) ואיזור אחר יוזנח... אבל כאמור זו המלצה - לא חייבים :)

Shaye87

New member
אשמח לקבל...

עוד תגובות לגבי ההודעה הראשונה בבקשה... תודה רבה.

למעלה