מספר שאלות כלליות

grish19

New member
מספר שאלות כלליות

תראו,אני לא חובב רדיו ולא נראה לי שאהייה אבל אני דיי מתעניין בתקשורת רדיו ויש לי מס' שאלות דיי בסיסיות: א.למה בעצם משמשים גלים ארוכים? ב.כשמדברים עם מישהו זה כמו בווקי טוקי(1 מדבר והשני מקשיב) או טלפון? ג.האם אחד שגר בחיפה יכול לדבר עם זה שנמצא בנתניה? ד.אני יודע שהתפשטות גלי הרדיו מושפעת מכל מיני תנאים,אבל מה איכות השידור,היא טובה? האם יתכן המצב הבא: אני מדבר עם הצד השני,לא חושב על כלום,הכל סבבה ו...אופס.. לא שומעים אותי(או להיפך) כי "התחלף" התדר וצריך לכוון מחדש או שאפשר לדאוג שזה לא יקרה? ה.הציוד אצליכם הוא מוכן או שאתם בונים לבד? ו.אני לא מצליח להבין איך עובד טלפון סלולרי,זה שהמכשיר "מדבר" מוקד שידור ושזה פרוס לתאים זה ברור אבל זה לא מסתכם בכך אז איך זה עובד בשיטות CDMA,GSM וIDEN ז.לגבי קרינה,אני אישית לא חושב שזה מזיק,אבל מה הטיעון הכי משכנע שזה לא מזיק? (הכוונה לקרינה מסלולרים,מכשירי קשר וכו' וכו')

4Z7GBA

New member
../images/Emo183.gif../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif

תשובות חלקיות עד כמה שאני יודע למה בעצם משמשים גלים ארוכים? לאיזה גלים ארוכים אתה מיתכוון
אינפרה אדום זה נחשב גלים ארוכים אבל הם קצרים יותר מגל מיקרוגל שניחשב גלים ארוכים אבל קצרים יותר מאולטרה סגול לכל סוג של תדרים אינפרה אדום או מיקרוגל או אולטרה סגול יש אלפי שימושים כשמדברים עם מישהו זה כמו בווקי טוקי(1 מדבר והשני מקשיב) או טלפון? שמדברים אם אנשים זה כמו ב"ווקי טוקי" {שזה כינוי למכשירי קשר} ג.האם אחד שגר בחיפה יכול לדבר עם זה שנמצא בנתניה? כן ולא רק אחד שגר בחיפה או נתניה או תל אביב או כל מקום בארץ ישראל יכול לדבר אם כל אחד אחר בעולם אם זה ניו יורק או אלסקה או הודו או כל מקום אחר {כמובן שזה בהתאם לסוג הציוד שיש} אני יודע שהתפשטות גלי הרדיו מושפעת מכל מיני תנאים,אבל מה איכות השידור,היא טובה? איכות השידור מושפעת מסוג הציוד שיש בתחנה אם זה המקמש עצמו או הספק כוח שלו או פילטרים שמורכבים במקמש או האנטנה או כבל לאנטנה {ישנם עוד דברים רשמתי את אלו שאני מכיר} האם יתכן המצב הבא: אני מדבר עם הצד השני,לא חושב על כלום,הכל סבבה ו...אופס.. לא שומעים אותי(או להיפך) כי "התחלף" התדר וצריך לכוון מחדש או שאפשר לדאוג שזה לא יקרה? יש כמה סוגי שידור אחד מהם ניקרא "רב גל" התדר מיתחלף כל X זמן או כל X לחיצות PTT אבל אדם שמדבר אם אדם אחר במכשירים שמישתמשים בפונקציה הזאת לא ירגישו את זה כי המכשירים מתוכנתים ליקפוץ תדרים יחד כדי שלא יהיה מצב כמו שאתה אומר שאחד ישדר על תדר אחד והשני יקלוט על תדר שני ולמעשה לא יקלוט כלום סוג שני ניקרא "סימפלקס" במצב זה השידור והקליטה מיתבצעים על אותו תדר הוא לא מישתנה לבד סוג שלישי ניקרא דופלקס {מימסרים} שם השידור מיתבצע על ידי שני תחנות בו זמנית כאשר השידור והקליטה נעשים בשני תדרים שונים גם כאן התדר לא מישתנה לבד אלה למשהו שניקבע מראש הציוד אצליכם הוא מוכן או שאתם בונים לבד? יש מכשירי קשר מוכנים ויש מכשירי קשר שהחובבים {* הערה למטה} בונים קודם כל לגבי החובבים נהוג ליקרוא אנשים שמיתעסיקם בנושא חובבי רדיו אבל זה הדבר האחרון שהם "חובבים" חובבי הרדיו הם לרוב אנשים בעלי השכלה גבוהה מאוד ויש להם את הידע ליבנות ולפתח מכשירים או מוצרים אחרים לבד אני לא מצליח להבין איך עובד טלפון סלולרי,זה שהמכשיר "מדבר" מוקד שידור ושזה פרוס לתאים זה ברור אבל זה לא מסתכם בכך אז איך זה עובד בשיטות IDEN GSM CDMA לגבי סוגי התיקשורת של המכשירים הסלולרים הדבר היחיד שאני יודע שכל סוג תיקשורת CDMA IDEN GSM מישתמש בטווח תדרים שונה לגבי קרינה,אני אישית לא חושב שזה מזיק,אבל מה הטיעון הכי משכנע שזה לא מזיק? (הכוונה לקרינה מסלולרים,מכשירי קשר וכו' וכו') יש דעות לכן ולכאן על ההשפעה של קרינה על גוף האדם ובעלי חיים תלוי את מי שואלים אנחנו בתור חובבי רדיו יודעים שזה לא מזיק {תלוי בטווח התדרים ובעוצמה} אומנם יש טווח תדרים ועוצמת שידור שיכולים לעשות נזק אבל הם לא בשימוש אצל חובבי הרדיו או אצל האזרח המצוי {לרוב מכמים של הצבא או לווינים} פלאפונים אומנם מישתמשים בטווח תדרים שאומנם גבוה יחסית אבל עוצמת השידור שלהם מאוד נמוכה כך שזה לא יכול לעשות כלום לגבי מכשירי קשר של החובבים אנחנו לא מישתמשים בטווח התדרים שעשוי לסכן אנשים כך שלא משנה באיזה עוצמה נשדר לא יקרה כלום {בהנחה שאין מישהו על הגג ואוחז באנטנה אז אולי יקבל כוויה}

grish19

New member
תודה רבה על התשובות הענייניות

לגבי גלים ארוכים - התכוונתי לתחום בגלי הרדיו (נראה לי אני לא מדייק פה ושם) לגבי השאלה השנייה - מה בעצם גורם לכך שבין נקודה לנקודה בארץ אי אפשר לתקשר,אבל לתקשר עם ניו יורק זה כן אפשרי? (היה יכול להיות דיי נחמד לדבר עם החברה,בלי להיות תלוי בתשתיות הרגילות שיכולות "ליפול" וגם עולות כסף) בטח זה היה הולך כך:"מאמי,מה קורה איתך,שומעת אותי בסדר? עבור." (אל תיקחו ברצינות) את התשובה לשאלה 3 הבנתי,תודה על ההסבר,טלפון אלחוטי אנלוגי עובד בשיטת הדופלקס,נכון?

4Z7GBA

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif

הגלים הארוכים הם חלק בתוך גלי הרדיו שמיתחלק לכל מה שרשמתי וליותר מה בעצם גורם לכך שבין נקודה לנקודה בארץ אי אפשר לתקשר,אבל לתקשר עם ניו יורק זה כן אפשרי? רשמתי שזה כן אפשרי ראיה לכך התיקשורת של חובבי הרדיו בארץ דמיין לך צ'אט שמבוסס על מכשירי קשר במקום לשבת בבית ליד המחשב ולירשום את ההודעות אתה נימצע איפה שבא לך {במישחק כדורגל אצל חברים במיסעדה באוטו בשרותים
} אם מכשיר קשר ופשוט מדבר אם כולם צורת העבודה של טלפונים אלחוטיים לא ידועה לי מממממ... עדיין מה שאני כן יודע זה שהוא לא עובד בדופלקס

grish19

New member
שוב תודה רבה

הרעיון שאפשר לדבר עם הצד השני בלי להיות תלוי בתשתיות (ספקי אינטרנט,סלולר,בזק וכו') נשמע ממש מצויין. מהם הטווחים של מכשירי קשר ניידים שיש לכם? אני יודע שזה תלוי במס' פרמטרים אבל בערך. לגבי הקרינה,אם נסכם את זה במשפט אחד אז יש תחומי תדרים מסוימים עלולים להיות מסוכנים בעוצמת שידור גבוהה,אם הבנתי נכון זה באזור ה1 ג'יגה הרץ+ ובעקרון תחומים אלה בעוצמת שידור גבוהה לא נמצאים בשימוש אזרחי או חובבי רדיו,הבנתי נכון?

4Z7GBA

New member
../images/Emo128.gif../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif

תיקון טעות שלי מכשירי טלפון אלחוטיים אכן עובדים בדופלקס בבסיס וביחידה עצמה ישנם גם משדר וגם מקלט שפועלים בו זמנית

grish19

New member
הייתה לי תחושה שאתה טועה

אחרת באיזה עוד שיטה הטלפון האלחוטי יעבוד? מה לגבי הסלולר (GSM/IDEN/CDMA)?

4Z7GBA

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif

כמו שאמרתי בהודועות הקודמות אני לא ידוע איך פלאפונים או טלפונים אלחוטיים עובדים {לא היתעניינתי בזה} {יום חמישי שהייתי באגודה ניזכרתי בשאלה ושאלתי שם}

mot264

New member
בוא נתחיל מזה שאין טעויות אלא...

בהתכבות זאת שאלת איזה עשר שאלות אשר הדבר המקשר הוא תקשורת רדיו. בבתי ספר לומדים זאת בתקופה של כמה שנים אך אשתדל לתמצת האפשרי: 1. כאשר הנך רוצה לדבר עם חברך אפילו ללא רדיו אתה יכול להקשיב ורק אחר כך לענות. זאת תכונה של סימפלקס, אינך ממלא את האויר ב גלי הקול אלא כל אחת בזמנו. 2. כאשר אתה רוצה לדבר עם חברך ולהכנס לדיבוריו, נוצר "בלגן" באויר ונשמעים מהצד שני שיחות בו זמנית אשר נכנה אותם "דופלקס". 3. כדי שישמעו אותך למרחקים בקולך אתה צריך לצעוק, לא כן? ז"א אתה מפעיל הספק רב יותר בהעברת המידע הקולי לחברך. כדי שישמעו אותך מטבריה לתל אביב, אתה צריך לצעות חזק מאד או להשתמש בחברים נוספים אשר יעבירו את המידע שלך ממקום למקום עד ליעד, נקרה לזה "ממסור". 4. לעתים בהתאם לצלילים של קולך אז, המידע שהינך רוצה להעביר לחברך יובן טוב יותר או פחות טוב. לזה נקרא "תחום הגלים". 5. כאשר אתה צועק יותר מידי חזק לחברך באוזן אז, תלוי באיזה תחום גלי ועוצמה אתה צועק כך, תיקרע את עור התוף של האוזן של חברך או לא. גם חוזק עור התוף משתנה בין חבר לחבר, לזה נקרא "סכנת קרינה".

mot264

New member
השכל בנושא רדיו

1. בתקשורת סימפלקס משתשמים בתדר אחד בלבד כאשר האחד משדר השני לא יכול להשתמש באותו תדר כי הוא תפוש על ידי השני לכן, יש להמתין עד שהשותף יפסיק את השידור וכך תוכל לענות לו והוא יוכל להקשיב לך. 2. בטלפוניה כללית (גם בזק) השיטה היא דופלקס כאשר משתמשים בשני נתיבים, גם בסלולאר משתמשים בשני תדרים המהוים בכל מכשיר צד קליטה והשני צד שידור. 3. בתקשורת רדיו ללא ממסרים כנ"ל בהודעתי הקודמת, משתמשים בכל מני תדרים אשר הוגדרו תחום תדרים אשר מאפיינים פחות או יותר איך יגיע הגל ממקום למקום תלוי בנתיב בו משודר. 4.לדוגמא: כאשר אין הר החוצץ בים שני התחנות או לא, HF "גל גבוהה" הוא תחום תדרים המשתמשים בגלי רקיע בתחום היונוספרה VHF משתמשים בתחום הטרופוספרה UHF עוד יותר למטה וכן, הלאה תחום המילימטר או K וכו" אשר מחייבים לראות האחד את השני ואלו תחומי תדרים שחייה להיות עד כדי קשר עין אחד את השני, גם עננות יכולה להפריע (דוגמת תדרי YES ) 5. קודמי כאן תיאר שיש תדרים המזיקים לגוף האדם. אכן נכון ! אלא מה ? כל זה תלוי ועומד בכל התנאים שהסברתי אותם בהשוואה והתרגום המקצועי: הספק, מרחק, תדר. לדוגמה להסבר שלי הוא בשימוש מיקרוגל ביתי הפועלים כולם על גלי רדיו. אם מחמם המיקרוגל יהיה לו הספק נמוך אז, האוכל יבושל או לא. שעלת לגבי איך פועלים הסלולאר. כולם פועלים בשיטת דופקלס. השמות שציינת הם שיטות העברת המידע להשתדלות לנצל את תחום התדרים שניתן במיטב הניצולת. מספרים להואה בלבד: GSM יכולים לדבר בו זמנית בין 8 משתמשים. IDEN 3-5, TDMA. CDMA מאות. בתחילת המאמר כתבתי כאן, מידע עמוק ועינייני יותר תוכל לרכוש בהדרכות ממוקדות. מוט 264

mot264

New member
סליחה על טעויות כתיב

לדוגמא: שעלת=> שאלת להואה=> להשוואה טל"ח מוט 264

mot264

New member
הסבר נוסף על קרינה מזיקה

הבדיחה הרווחת בצבא אומרת שבאין נמצא בודק הספק ברדארים לגילוי מטוסים, הטכנאים היו מניפים מקל מטאטא מעץ כאשר צמר פלדה מול אנטנת המכ"מ ובודקים אם היתה מתחממת או נשרפת. לך לאתר סלולארי אשר מרבים לדבר עליהם ועשה בדיוק אותו הדבר מול האנטנות וחזור עם תשובתך כאשרי תרגיש יתחמם צמר הפלדה. >>>>כך בחשבון דבר חשוב ביותר !!!: אני כנראה לא אחיה יותר מ120 שנה לקבל את תשובתך !. נכון שניתן למדוד את עוצמת השידורים בעזרת ציוד אלקטרוני מיוחד אך בהיבט של קרינה אשר תפגע בחיים של בני האדם יש חלוקים הרבה על התשובה. כדי להוכיח את הפגיעה של האזרחים תביא גם תוצאות סקרים של חובבי רדיו אשר האנטנות נמצאות על ראשם ונפגעו מסרטן או מחלות הקושרות לקרינה. יש לבצע גם השואה לחומרת הבעיה למה שקורה במפרץ חיפה עם זיהום האויר. עדיין המפעלים המזהמים פועלים. מאחר וכאן פורום חובבי רדיו: הטיעון שאנטנות וציוד חובבי רדיו פוגעים בקרינה לתושבים אינו מוכח ולא יהיה מעולם. מה עושה משטרת ישראל למניעת תאונות? הדוגמה המוכחת היא בהצבת מכמונת מהירות בקצה התחתון של מדרון ישר. יש לפעול אך ורק וקודם לכל למה שבאמת הוכח מעל כל הספק ולא להטפל באלו שקל לפגוע בהם. מוט 264

pianonet

New member
כוויה מאנטנה

כיצד ניתן לקבל כוויה מאנטנה? מה, היא חמה?

zukik

New member
היא לא חמה

ה RF שזורם בה יוצר את הכוייה בדיוק באותו עקרון ש תנור מיקרו גל מחמם

4z5ca

New member
מי נתן לך רשיון ב' ?! די דה די דה דה ? ../images/Emo163.gif

על תשובה לא מקושקשת כזו צריך לשלול לך את הרשיון. מנסיון אישי מעשי כחובב צעיר וסקרן (דרגה גימל) אפשר לחטוף כוויה מאנטנה בשיטות ובתנאים הבאים
: 1. לאנטנה צריך להיות מחובר משדר בהספק גבוה מאאאאאוווד. 2. האדיוט צריך לשדר ולהחזיק את האנטנה בו זמנית ( לכל הרוחות - למה ?! ) 3. אנטנה שנבנתה להספק מסויים ומשדרים לתוכה הספק גבוה יותר ומשהו מתחיל להשרף שם ( סינים....) 4. מחברים / כבלי זינה דפוקים עם/בלי גלים חוזרים - המתכות מתחממות יופי יופי 5. כידוע באנטנה משדרת יש הפרשי מתחים וזרמים. כמו כן גוף האדם מוליך ואם נגע בנקודות מסויימות באנטנות כאלו ואחרות נשמש כחלק מהמוליכים של האנטנה וזרם חשמלי יזרום להנאתו ברקמות המימיות שלנו. בנקודת החיבור נרגיש את המוליכות הגרועה בצורת חום נעים...
לסיכום: הסבירות שאנטנה תוציא עין למישהו גבוהה מהסבירות לחטוף כוויה מאנטנה. קומפה-מוטראק שנופל על הרגל כואב יותר מכוויה של אנטנה. תדהר. 4z9.....5CA

pianonet

New member
אז זהו הסיבה?

אז זו הסיבה שמשרד התקשורת/איכות הסביבה מקשה על הקמת אנטנה מאחר וישנו חשש שדיירים יעלו על הגג ויקבלו כוויה מהאנטנה? סכנת מוות?

למעלה