מספר שאלות בנוגע למפלי הניאגרה

מספר שאלות בנוגע למפלי הניאגרה

שלום.
אני מתכננת להיות בניו-יורק בקיץ ואני מעוניינת לבקר 3 ימים במפלי הניאגרה בצד הקנדי.
מספר שאלות:
1. האם יש רכבת לילה בין ניו-יורק למפלי הניאגרה? אני יודעת שחברת AMRTAK עושה נסיעות לשם.
2. בצד הקנדי- אשמח לשמוע המלצות לדברים לראות בהקשר למפלים
3. אשמח להמלצה על מלון נחמד (טווח של 100-150 דולר ללילה לחדר זוגי)

תודה!

GeJuFan

New member
אמורה להיות תבדקי באתר

אמטרק. יש גם אוטובוס אבל הוא לוקח מלא זמן. אם יש לך עצבים טיסה עולה כ-100$ לאדם ואז עוד 20 דולר בערך לאוטובוס משדה תעופה בבפאלו עד למפלים.
רכבת תעלה לך בערך אותו מחיר לדעתי ותהיה כפולה בזמן.

אני ואמא שלי שהינו ב-doubletree שילמתי 200$ לחדר עם שני מיטות קווין בקומה 16 (יש להם רק 17 קומות אני חושבת) ונוף למפלים. ככל שתרדי בקומות ותבחרי בחדר עם נוף לעיר המחיר ירד בהתאם. יש מלונות זולים יותר.

ממליצה בחום להיכנס למסעדת the keg של מלון embassy suits ולהזמין (אם את אוכלת בשר) את ה-prime rib שלהם. זה נתח של בשר בקר, וזה היה הנתח בקר הכי מדהים שאכלתי בכל ימי חיי.. אם תגיעי בשעות הצהריים או אחה"צ תקבלי גם שולחן עם נוף למפלים...

בדקתי באתר ואין רכבת לילה.

השאלה האם הלו"ז באתר מעודכן. כי למשל גם הרכבות חזרה הן רק בבוקר.
בנוסף- למה באפלו? בצד הקנדי הטיסה היא לא לטורונטו?
וטיסה עולה 200$, לפחות לפי כל חברות התעופה בהן בדקתי.
תודה על ההמלצות.

GeJuFan

New member
רכבת שיוצאת

באמצע הלילה אין, הנסיעה היא קרוב לעשר שעות (אם אין הפרעות בדרך) מפן סטיישן עד למפלי הניאגרה בקנדה. המחיר הוא 86 לבן אדם אחד.
לגבי הטיסה, צודקת, אני מתנצלת אני טסתי מבוסטון לבאפלו ולכן המחיר היה נמוך יותר. אבל זה גם מאד תלוי כמה זמן מראש את מזמינה, ובאילו ימים. ממליצה פשוט לשחק קצת עם התאריכים ולראות איפה יש
אני מציעה לבדוק באתר של priceline ו-kayak, כמו כן באתרים של חברות jetblue ו-southwest שלא תמיד מפרסמות מחירים באתרים הנ"ל.
בפרייסליין גם יש לפעמים סיכויים למצוא עלויות טיסה זולות יותר, באיזה מבצע שיש להם.
יש גם את האפשרות של name your own price, שבו את בוחרת באילו תאריכים את רוצה לטוס ולחזור, מהיכן להיכן, ונותנת הערכת מחיר שלדעתך היא מתאימה לטיסה. מה שכן וקחי בחשבון שאין לך אפשרות לבחור את חברת התעופה, כמה עצירות יהיו ושעת הטיסה וההגעה, יכול מאד להיות שתקבלי טיסה בשעה מאד מאוחרת בערב עם הגעה של חמש שעות אחרי העזיבה. מה שכן זו אופצייה לחסוך כסף. מצד שני, זו טיסה של שעה וחצי מקסימום..
ואם ההצעה שלך התקבלה את מחויבת להצעה ולא יכולה לבטל אותה.

כמו שנאמר שדה התעופה של באפלו קרוב יותר למפלים מאשר שדה התעופה של טורנטו.

תודה על התשובה!!! מספר שאלות נוספות

אני מעדיפה את הצד הקנדי רק בגלל שהוא פשוט חוויתי יותר אך אשמח לשמוע על הצד האמריקאי, באמת משיקולי זמן.
אילו אטרקציות מומלצות יש במפלים בצד האמריקאי? מלון מומלץ? תודה רבה!

GeJuFan

New member
לא יודעת לא טיילתי בצד האמריקאי

לדעתי על האטרקציות נמצאות בצד הקנדי. אני טסתי לתוך שדה התעופה בבאפלו ומשם נסעתי לצד הקנדי, נסיעה של 40 דקות עד שעה.

מה שכן יש סיכוי שהתור לאונייה (ואולי אטרקציות אחרות שיש בשני הצדדים) שנכנסת למפלים יהיה קצר יותר בצד האמריקאי מהצד הקנדי במיוחד בתקופה שבה יש המון תיירים.

albomm22

New member
הייתי בדיוק לפני שנה

בטיול עם כל המשפחה,
אנחנו שהינו בצד הקנדי, מהמממם!! הרבה יותר מהצד האמריקאי,
לגביי אטרקציות, יש סירת מנוע מהירה שזה דיי אקטרימי עולה בערך 400 שקל נידמה לי, זה נמצא יותר למטה בנהר,
ביום ראשון בתשע בערב יש מופע זיקוקים מרהיב מעל המפלים 20 דקות שלמות, היה מהמממם!

לגביי השאר אני לא יודעת,
אבל שתקבלו פתק בכניסה לארה"ב בתוך הדרכון תשמרו עליו כי צריל אותו במעברי הגבול
תעשו חיים

מספר שאלות המשך

ניסיתי לעשות לעצמי קצת סדר בעניין דרכי ההגעה.
אשמח אם תוכלו לעזור.

הצד האמריקאי:
1. רכבת: של AMARTAK מניו-יורק עד תחנת רכבת ליד המפלים עצמם? או שיש תחנה קרבוה שממנה צריך לקחת אוטובוס\מונית? איזה ומאיפה?
2. טיסה: מניו-יורק לבאפלו. האם יש לקחת אוטובוס\מונית כדי להגיע למפלים? איזה ומאיפה?

הצד הקנדי:
1. רכבת: ישנה רכבת AMRTAK מניו-יורק עד מה שנראה כמו תחנה ליד המפלים עצמם. זה נכון?
2. טיסה: טיסה מניו יורק לטורונטו. האם למפלים יש לקחת אוטובוס \ רכבת \ מונית? כמה זמן נסיעה זה?
3. הגעה עד באפלו (ברכבת\טיסה) - איך ניתן לעבור משם לצד הקנדי?

תודה לעונים

nitsansh

New member
תחנת הרכבת (הקנדית) לא קרובה למפלים

מרחק של 2-3 ק"מ.
ישנו שרות הסעות PEOPLE MOVER בין האטרקציות השונות.

המעבר המקובל בין המדינות הוא בגשר שנמצא קצת צפונית למפלים.

מטורונטו לניאגרה יש רכבת או אוטובוס, אבל תצטרכי קודם להגיע לתחנה במרכז העיר... סה"כ הנסיעה תיקח יותר מ-3 שעות... וזה לא כולל את ההגעה מהתחנה לאזור המפלים...

אחדד את השאלה שלי

כשאני לוקחת רכבת מניו-יורק לתחנה NIAGRA FALLS ON (בצד הקנדי) - האם הרכבת עוצרת בעיירה ניאגרה פולס בה יש את כל המלונות והכל? או שאני צריכה לקחת עוד תחבורה בכדי להגיע לעיירה?
(הכוונה הייתה לא להגיע מייד למפלים אלא למלון לפני זה כדי לשים את הדברים)
תודה!

GeJuFan

New member
ממה שראיתי באתר של אמטרק

ואני מודה שלא התעמקתי, תוכלי לעשות זאת לבד ולבדוק בדיוק באילו תחנות הרכבת עוצרת, היא מגיעה לעיירה או קרוב אליה.

אם תטוסי לשדה התעופה של באפלו, יש גם שירותי אוטובוס אבל יש לאוטובוס שעות מדויקת שבהם הוא עוזב את השדה ולכן מומלץ לבדוק אם זה עובד עם השעת נחיתה שלך. אם אני לא טועה האוטובוס מגיע לצד האמריקאי ומשם תוכלי לקחת אוטובוס נוסף לצד הקנדי. לא בטוחה ממליצה לבדוק, אני חושבת שבאתר של שדה התעופה של באפלו תוכלי לקבל מידע מדויק לגבי האוטובוס.
בנוסף יש גם שירותי מוניות בדיוק מחוץ לדלת של השדה, מונית תעלה לך בערך 80$ אמריקאיים לצד הקנדי.

אני עדיין לא מבינה למה את רוצה להיסחב עשר שעות ברכבת.

אכן ראיתי :)

ציינת שמשדה"ת בבאפלו מונית לצד הקנדי תעלה 80 דולר בערל.
רציתי לדעת כמה תעלה לצד האמריקאי :)
בנוסף- האם ניתן לעבור בשעות הערב לצד הקנדי כדי לראות את האורות ואז לחזור? (ללא רכב פרטי).

GeJuFan

New member
זה יהיה בערך מחיר דומה

אולי 10 או משהו דולר פחות.

אני מאמינה שתוכלי לעבור, לדעתי תוכל לראות את האורות גם בצד האמריקאי.
אבל שוב למה שתרצי לשהות בצד האמריקאי כשהכל נמצא בצד הקנדי.

nitsansh

New member
ניתן לחצות את הגשר ברגל

למיטב ידיעתי המעבר פתוח ללא הפסקה...

nitsansh

New member
הרכבת עוצרת בתחנה של העיירה

שנמצאת, כמו שכתבתי, 2-3 ק"מ מהמפלים.

תיכנסי לאתר מפות (גוגל למשל) ותראי...

nitsansh

New member
מפה

עיגול אדום - תחנת הרכבת
עיגול ירוק - המפל האמריקאי
עיגול תכלת - מפל הפרסה
שטח סגול - האטרקציות העיקריות (בצד הקנדי)

תודה! האטרקציות נמצאות גם בצד האמריקאי, לא?

ראיתי באתר ש-
MAID OF MIST
CAVE OF WINDS
נמצאות גם בצד האמריקאי, זה לא נכון? אשמח לשמוע.
זה 2 הדברים שמעניינים אותי וכמובן התצפית גם... אני יודעת שבצד הקנדי יש את הגשר, אבל אני בטוחה שאהנה גם מהצד האמריקאי.

אם לסכם:
ניו יורק - טיסה לבאפלו - אוטובוס או מונית לעיירה בצד האמריקאי של המפלים (בערך 80 דולר) או מונית לעיירה בצד הקנדי (בערך 100 דולר).
ורכבת - אז יש גם לעיירה בצד האמריקאי וגם הקנדי...
הגשר פתוח להולכי רגל.

תודה!

למעלה