מספר שאלות בנוגע למס

z13rd

New member
מספר שאלות בנוגע למס

שלום ותודה מראש. הנני שכיר יש לי מספר שאלות נקודות זיכוי: 1) איך אני יכול לוודא שאני מנצל את כל נק הזיכוי שלי ? 2) איך בעצם ניתן לנצל זאת ? 3) לאשתי יש יותר נקודות זיכוי. האם ניתן לשחק בינינו עם הנקודות, כלומר שאחד ישתמש באלו של השני ? (שנינו שכירים) 4) האם יש אפשרות לנצל רטרואקטיבית נקודות משנים שעברו ואם כן, כיצד ? קופות גמל וקרן השתלמות 1) קראתי שניתן לקבל הטבות מס על הפקדות לקרן השתלמות וקופת גמל. הבנתי שיש הבדל מבחינה כספית בין ניכוי לזיכוי. האם אני זכאי לבחור את המשתלם לי יותר ? 2) אחוז המס השולי שלי בעבר (עד לפני 4 שנים) היה גבוה יותר מהיום. האם ניתן לבקש הטבצת מס לפי מה שהיה אז ? 3) כללית, האם לשם קבלת ההטבות אני צריך לגשת למס הכנסה למלא טפסים וכו' ? כל תשובה תתקבל בברכה בתודה ובברכה אורי
 

שיר ורד

New member
תשובות

1. תבדוק במחשבונים באתר מס הכנסה. 2. הניצול נעשה אוטומטית ברגע שאתה עובד והמעביד מחשב את מס הכנסה לאחר ניצול נקודות הזיכוי. 3. לא. 4. כן ולא. בדרך כלל לא.אבל, מאחר ונקודות הזיכוי ניתנות על בסיס שנתי ישנם מקרים (למשל עבודה בחלק מהשנה) בהם לא נעשה ניצול של נקודות הזיכוי (כמו גם מדרגות המס הנמוכות) בגין החודשים בהם לא עבדת. כדי לנצל את נקודות הזיכוי במקרה זה (ועוד יותר מזה את מדרגות המס הנמוכות) צריך למלא דוח שנתי לשכירים (בקשה להחזר). הגשת דוחות, עד 6 שנות מס אחרונות . 5. קרן השתלמות, אין זיכוי , יש רק ניכוי ורק לעצמאיים. שכירים יכולים להפריש לקרן השתלמות רק דרך המעסיק ואז אין ניכוי וזיכוי אך הפרשות המעביד עד לתקרה פטורות ממס. קופת גמל, אני מתייחס לשכירים בלבד, אפשר להפריש רק עבור רכיבי שכר שהמעביד לא מפריש בגינם לביטוח מנהלים/קרן פנסיה. חובה להפריש לקופת גמל לעצמאים ולא לקופה לשכירים. אפשר להפריש עד 5% מרכיבים אלו (עד לתקרה)ולקבל ניכוי. כמו-כן, אם הפרשות העובד לפנסיה/ביטוח מנהלים דרך השכר לא עברו תקרה, אפשר להפריש 5% נוספים (עד לתקרה משותפת להפרשות משני המקורות) ולקבל גם זיכוי 25% בקופת גמל, 35% בקרן פנסיה מקיפה.
 

שיר ורד

New member
המשך

שאלה 6 שלך לא ברורה. אבל בדרך כלל אי אפשר להעביר זכויות מס משנה לשנה למעט מספר חריגים. פריסת מס (לעד 4 שנים) במקרה של מס המוטל על הכנסה שהצטברה בתקופה ארוכה ומחויבת במס באופן חד פעמי. מס רוחי הון, או מס על פיצויי פיטורים מעבר לתקרת הפטור. במקרה של הפסדים מעסק, או מפעילות בניירות ערך אפשר לקזז אותם מרוחים בשנות מס עתידיות. 7. ברוב המקרים כדי למצות את הזכויות צריך להגיש דוחות למס הכנסה. יש מקרים שמספיק לבצע תאום מס (במקרה של עבודה אצל מספר מעסיקים במגביל), או לקבל את ההטבה באמצעות המעסיק , אם הוא מוכן לטפל בכך בהתאם להוראות החוק. (מוגבל להטבות מס מסוימות , כמו ניכוי וזיכוי בגין הפרשות לקופת גמל , זיכוי בגין תרומות וכדומה). פרטים נוספים תוכל למצוא במדריך מ"ה להקלות במס לשכירים הנמצא באתר מס הכנסה , ראה קישור מצורף רוב המעסיקים לא מוכנים להתעסק עם זה.
 

z13rd

New member
תודה !!!

ראשית תודה לך תבורך/תבורכי. ידוע לי שיש אפשרות לניכוי או זיכוי. בעבר היה אחוז המס השולי שלי גבוה יותר מאשר היום וידוע לי שהזיכוי/ניכוי רלוונטי למס השולי ולכן שאלתי היא האם ניתן לזכות היום כאילו המס השולי שלי הוא הגבוה של פעם. תודה
 

שיר ורד

New member
הזיכוי כלל איננו רלבנטי למס השולי.

הניכוי מקטין את ההכנסה החייבת במס, ולכן שוויו הכספי תלוי במס השולי שלך, אך מבחינת חוקי המס, גם לו אין כל שייכות למס השולי.
 

z13rd

New member
לא הבנתי את תשובתך...

תודה שוב, אבל לא הבנתי את תשובתך... היא נראית לי כסותרת את עצמה אורי
 

שיר ורד

New member
הסבר

המס השולי - הוא מוןשג המגדיר את סכום המס שתשלם על כך שקל נוסף בהכנסתך. לעיתים מתיחסים במס השולי למס הכנסה בלבד , אך בעקרון הוא מוגדר על ככל המיסים החלים על הכנסה (בארץ : מס הכנסה, ביטוח לאומי ומס בריאות). כיום אין בארץ חוקי מס מיוחדים החלים על המס השולי והוא מושג טכני בעיקרו. אי אפשר להעביר הכנסות/הוצאות בין שנים בהם המס השולי שלך גבוה לשנים בהם המס השולי נמוך ולהפך. תשלומי מס מיוחדים שההכנסה בגינם נוצרה חבות המס נוצרה במס שנים למרות שמועד תשלום המס הוא במועד מאוחר יותר, ניתן לפרוס על פני התקופה בה נוצרה ההכנסה (או ליתר נכון, חלקה האחרון - תקופת הפריסה חסומה לרוב ב 4 שנות מס).
 
למעלה