מספר סטים באימון

פיתה3

New member
מספר סטים באימון

הייתי עובד עד עכשיו abc בערך 16 סטים לחזה ורחב גבי 12 סטים לידיים כתפיים 12 וכו עכשיו השאלה שלי אם זה לא מיותר כי שמתי לב שעדיף להעלות משקל ומספיק בהרבה פחות סטים לכל שריר אם מגיעים לכשל חיובי בכל סט עכשיו השאלה שלי כמה סטים מומלץ לעשות לכל שריר שרירים גדולים וקטנים וכמה לזוקפי גו ובטן ואם ביכלל 1יש צורך ב abc כי אם לא צריך כל כך הרבה סטים מספיק לעבוד בשיטת ab

Dark Muse

New member
לא צריך להגיע לכשל כל סט

אבל הכיון שלך הוא נכון בהחלט. וכן, מספיק AB.

oridoron77

New member
תגיד פיתה

יש מדריכים בחדר כושר שלך? כי אם כן אני לא מבין מה התפקיד שלהם, אם אתה בא לכאן ושואל שאלות, שהם מלכתחילה היו צריכים להסביר. עוד משהו, למה אתה לא מקצץ בסטים ועובר לתוכנית AB? 12 סטים לשריר קטן, זה מעבר למה שצריך, ובטח שאם מגיעים לכשל בכל סט. ההמלצה שלי היא לעבור לAB. קח עד 10 סטים עד לקבוצת שרירים גדולה, ו4-7 לקטנה - בלי להגיע לכשל בכל סט וסט. פנה למדריך שיבנה לך תוכנית מתאימה, בשביל זה משלמים לו... אורי

פיתה3

New member
אוקיי

מה אתה אומר על זוקפי גו ובטן? ועשו לי תוכניות פשוט הם ככה עובדים כי ככה מלמדים אותם שלמתקדמים ב abc זה בין 10 ל 20 סטים וגם אני עשיתי קורס מאמנים בוינגייט וזה מה שאמרו לי שם עכשיו אני לא אומר שזה לא עובד לי טוב ה abc אבל הסטים האחרונים סתם מיותרים והאימון ניהיהי ארוך וממושך יש לי כיוון כזה לעבוד בכל מקרה abc פשוט לעשות אימונים קצרים וממצים וככה גם שהאימון יותר קצר הוא יהיה יותר עצים לעשות למשל 11 סטים לחזה ו 9 ליד קידמית ובטן וככה כל יום שרירים אחרים

MidNight Flame

New member
אההה רוץ לקרוא את Starting Strength

ותפסיק להמליץ על סטים לשרירים קטנים! בטח לא אחרי שהמלצת על 10 סטים לשריר גדול... יותר מורכבים, פחות מבודדים, שינוי פנימי בעומסים למשל : נניח גב... BOR 4-5 סטים מתח בסופינציה 4 סטים נראה לך שאחרי זה יש צורך בבייספס?

oridoron77

New member
מייק

אתה מתחיל להישמע כמו טום, אולי גם תוציאו ספר ביחד:) אני מבין את הראייה שלך לגבי אימונים (אג'נדה אם תרצה), אז זכור שהיא לא אבסולוטית. אפשר לתת 10 סטים לשריר גדול (קבוצת חזה), ואחר יומיים לעבוד על יד אחורית - כמובן שאם העבודה בחזה עצימה, אז אפשר קצת לקצץ בווליום, או בעצימות (ולעלות בשבועות קלים\בינוניים של החזה). בקיצור כמו תמיד - Back To Basic , אין אמת אחת, אבל יש טעויות רבות. אורי

oridoron77

New member
אהה ועוד משהו

לפי השם, נדמה שהמטרה העיקרית היא כוח ואחריה היפרטרופיה - לא בטוח לגבי מטרת הבחור ששאל..

MidNight Flame

New member
עזוב איך נשמע, זו דרך שאתה הרי

עוד לא מכיר, לא ניסית, לא למדת... תנסה, תטעם, תודיע לי איך השף

oridoron77

New member
לא מכיר את הדרך הספציפית צודק

אבל הדיון פה הוא לא עלי..למרות שאני מכיר וניסיתי סוג עבודה דומה, שכולל תקופות של אימונים של תרגילים מורכבים אולטימטיבים (סקוואט,מילטרי,דד ליפש,בנץ...) בלי עבודה מבודדת כלל (רק משחקים של ווליום ועצימויות). אני לא שולל אותה ויש לה את היתרונות שלה שמאפיינים אותה (עלייה מעולה בכוח, היפטרופיה וניצול זמן טוב של האימון על הmain stuff ולא להתעסק בקטנות). השאלה היא האם היא מתאימה לכולם? אתה יודע טוב שמתאמן צריך להיות ברמה מסויימת בשביל לעמוד בתרגילים שאתה דוגל בהם, וכבר ראיתי אנשים עם תוכניות שבאים ומתפארים על תוכניות על אנושיות שהם השיגו (מהפורום של לייל), ועושים סקוואט בלי משקל כמו התחת שלי. יש גם אנשים שלא יתחברו לסוג העבודה הזאת, גם אם היא תגרום להם לחרבן רעמים תוך 3 חודשים, כי הם בנויים למשהו הרב יותר לינארי, מסודר, ומהונדס בפשטות והגיוניות (4 פעמים בשבוע AB למשל..). כמו שאומרים, כל אחד והחומוס שלו. אורי

למעלה