מספר מילים

מספר מילים

הדת לאלוהים והמדינה לאזרחיה!

הציונות מאמינה בהפרדת הדת מהמדינה הפרדת העסקנות הדתית מהפוליטיקה וחיסול הכפייה הדתית

הציונות הינה תנועה חילונית שבחרה לשים בצד את הכיפה, ולהקים מולדת חילונית מודרנית לעם היהודי

הציונות פעלה והוקמה בניגוד לדעת רוב הרבנים!!!!!

בחירה במדינה שבה הדת היא כלתה של המדינה הינה בחירה באידיאולוגיה המנוגדת לחזון הציוני, (תשאלו את הרצל....)

ככל שמתקרבים לרב עובדיה יוסף!!
כך אנחנו מתרחקים מאלוהים!!!

ישראל יכולה להיות מדינה כפית ונהדרת גם בלי כשרות בכל מקום, גם בלי זרם אורטודוכסי אחד ששולט בכל דיני האישות והנישואין והגט לנשים, בלי משרד דתות, בלי רבנים לכל שכונה וקאדי לכל עיירה,
בלי תחבורה ציבורית שמדירה נשים , בלי תחבורה ציבורית שנותנת קווים רק לדתיים והנחות לחרדים..., ישראל יכולה להיות מדינה מקסימה גם ללא כוללים , וישיבות מטעם המדינה ובמימון משלם המיסים
מדינה יכולה להיות מדינה יהודית נהדרת גם ללא כל זה.

Sophalin

New member
מה עניין שמיטה להר סיני?

זה שהציונות רצתה להקים מדינה חילונית לא אומר שיש לחילוניים ריבונות לבדה על מדינת היהודים.
העם שלנו מורכב מרבדים שונים ויש לכבד את כולם (לפחות את כל אלו שמכבדים אותך)

הנקודה היא שהעלת מלא נקודות שונות שלא ממש קשורות אחת לשניה או לתמונת המצב הנוכחית.
בסופו של יום מה שרלוונטי זו תמונת המצב בשטח והבעיות שעולות ממנה באופן קונקרטי ולא תאורטי.

the ror

New member
שאלה מעניינת, אז עצרתי לבדוק.

נושא הציונות שזור בעניינים דתיים.
מה גם, מספר שמות של רבנים "מבשרי ציונות" צצים פתאום, הייתכן?
ורגע, מה המקור למילה ציונות? הרי יש לארץ ישראל שם, מדוע שיתמקדו דוקא בי-ם? ודוקא בשם תנ"כי של י-ם?

ובדקתי גם את המנגד שהוצג פה, ההתנגדות הדתית היחידה שיש לציונות הם אותם אנשים שטוענים שהקמת המדינה היהודית היא "דחיקת הקץ". אפילו רשום שהם נקראים "העדה החרדית"(בניגוד לשאר החרדים שלא הביעו התנגדות) ושמניינם מוערך בין 7000-9000 משפחות.

אחיזת עיניים? האחיזת עיניים היחידה שאני רואה זה הנסיון של הדובר בהודעה הראשית להציג התנגדות דתית של מיעוט כעיקר תוך התעלמות משותפות ועשיה דתית ציונית שהיתה ועודנה קיימת.

Sophalin

New member
אני חושב שאתה תוקף אותי סתם... :\

שים לב איזו תגובה אני רשמתי לו.

the ror

New member
אני לא תוקף אותך.

הצגת אפשרות שמדובר באחיזת עיניים והתייחסתי לאפשרות שמדובר באחיזת עיניים.
הדיעה שהבעתי התנגדות ואי הסכמה אליה היתה, כפי שציינתי, של הכותב בהודעה הראשית.

לאונידס

Active member
כפיה דתית יש גם באיראן - שם אין ציונות

ומדינת ישראל יכולה להיות חפה מכפיה דתית - וציונית.
יש לך הרבה טענות נכונות וצודקות וגם כאלה שלדעתי אינן כאלה, אתה עושה סלט - וחבל.

למעלה