אני מניח שכן אז ככה...
קודם כל מגיעים למכביה, שמה בדוק יהיה פול אנשים כמו בכל פעם. נרשמים (יש שם פול טפסים אז תהיו מוכנים...), אל תשכחו להביא 4 תמונות פספורט וכל השטויות שהם מבקשים. לאחר ההרשמה, וכנראה המתנה ארוכה, אתם נקראים לראיון/מבחן באנגלית שבנוי מ3 חלקים: החלק הראשון הוא כמובן "ספר לי על עצמך" באנגלית, שמה תגידו את כל הרזומה שלכם. החלק השני הוא ככה, נותנים לכם איזה סיטואציה ואתם צריכים לשאול Wh questions. כל הקטע כאן הוא פשוט לא להפסיק לשאול, לא משנה איכות השאלות, העיקר לא להפסיק לשאול, להערכתי היא תפסיק אתכם לאחר משהו כמו 15 שאלות... בחלק השלישי והיותר קליל נותנים לכם דף עם סיפור קצר באנגלית. נותנים לכם כמה דקות לקרוא אותו ואז שואלים אתכם שאלות עליו. אל תדאגו, לא צריך לזכור את הסיפור מכיוון שהדף נמצא אצלכם שהיא שואלת את השאלות ובגלל זה זה יחסית קל. לי למשל, היה סיפור על מישהי מחו"ל שקיבלה איזה מילגה בטכניון או משהו כזה והשאלות היו די קלות. זהו, סיימתם עם האנגלית, מקווה שעברתם, בואו נמשיך. לאחר מכן מגיע הראיון בעברית או יותר נכון שאלות ידע אישי. אותי שאלו על אקטואליה, פוליטיקה קצת וכמובן גיאוגרפיה. לדעתי מה שכדאי ללמוד לקטע זה, זה איזה מדינות גובלות עם ישראל, בירות שלהם ומי עומד בראשן, יש מצב שישאלו אתכם על מדינות אחרות אבל אי אפשר לשנן את כל האטלס. כמו כן, כדאי ללמוד קצת מה קורה בפוליטיקה שלנו, מי המפלגות הגדולות, מי בשלטון וכאלה. כדאי לדעת גם מה קורה אצל השכנים, למשל מי בראש החמאס וכאלה. גם כאן ישאלו אתכם על הרזומה שלכם, מה עשיתם, איפה הייתם ועוד ועוד... בנוגע לחלק הזה בעברית, אני שמח להגיד לכם שאין לכם הרבה מה לדאוג, הם מחפשים פה לנפות ממש סתימות שלא יודעים מה הולך איתם בכלל, אז אם אתם לא כאלה, רוב הסיכויים שתעברו את זה. בכללי, לדעתי הם מנפים פה משהו כמו 50%, כמובן רוב האנשים נופלים פה על אנגלית ותכלס, אם אתם לא יודעים אנגלית, אין למה לגשת לדבר הזה, אחרי הכל זאת עבודה שדורשת אנגלית ברמה סבירה ומעלה. זהו, נגמר, תכלס זה לא הכי קשה, הקטע המתסכל זה שצריך לחכות פול זמן עד שמשהו זז שם. אם עברתם, יתנו לכם זימון למכון ביפ, שמה יבחנו אתכם מבחינה פסיכולוגית בכל מיני שטויות. גם לזה יש לי די הרבה טיפים אבל המשך יבוא... שיהיה בהצלחה לכולם, זאת באמת אחלה עבודה מכל הבחינות מהשכר ועד היחס.