מספר חידות

• פותח הנושא JDOE
  • פורסם בתאריך

JDOE

New member
חידה מספר 1 ../images/Emo35.gif

כמה מרובעים יש בלוח משבצות בגודל n על n

srulikbd

New member
מרובעים זה לא שווה

אם מישהו כאן יודע כמה מצולעים יש, אני מוריד בפניו את הכובע

srulikbd

New member
טוב תשובה

אבל התשובה היא אלגוריתם..כלומר אתה צריך להציב כל פעם מספר ולחשב את הסכום..למישהו יש נסחא שרק מציבים את גודל הלוח ומקבלים תשובה
את האלגוריתם שלי אני חושב שאי אפשר לעשות סכום סידרה חשבונית/הנדסית/משהו אחר....טוב אם יש לך לוח x*y ואת המרובע נסמן כ a*b אז צריך להציב בנוסחא
(y-b+1)(x-a+1)​
עכשיו מציבים ב-a 1 ואז ב-b מציבים את כל המספרים מ1 עד y(קצה הלוח) ואז ב-a מציבים 2 וכך הלאה עד קצה הלוח...אפשר כמובן להציב בb קודם...

srulikbd

New member
מה זאת אומרת../images/Emo35.gif

יש תשובה שהיא לא סכום
שצריך רק להציב את ערכי הלוח ומקבלים תשובה

עריסטו

Active member
פתרון

כל מרובע נקבע על ידי: קואורדינטת x של צידו האחד קואורדינטת x של צידו האחר קואורדינטת y של צידו האחד קואורדינטת y של צידו האחר כלומר כדי לקבוע מרובע צריך לבחור שני מספרים שונים בין 0 ל - n (אלה יהיו קואורדינטות x של צידו הימני וצידו השמאלי) ועוד שני מספרים שונים בין 0 ל - n (אלה יהיו קואורדינטות x של צידו העליון וצידו התחתון). לבחירת שמע מספרים שונים בין 0 ל - n יש
n(n+1)/2​
אפשרויות. לכן הפתרון הוא
[n(n+1)]^2/4​

srulikbd

New member
לא הבנתי את הפתרון../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

מישהו יכול להסביר לי
תודה רבה

JDOE

New member
חידה מספר 2 ../images/Emo35.gif

זו חידה שהוצעה על ידי baraba1 (לפחות רעיונית) אין לי מושג מה הפתרון אבל זה נראה לי משהו ששווה לחשוב עליו קצת למרות שזה קשה כמה מצולעים יש בלוח משבצות בגודל n על n

JDOE

New member
חידה מספר 3 ../images/Emo35.gif

נתון X^3 + Y^4 =< X^2+Y^3 כאשר x ו y לא שליליים הוכיחו שמתקיים X^3+Y^3=<2

JDOE

New member
חידה מספר 4 ../images/Emo35.gif

יצאתי לדרכי ממקום עם שק מלא וכתום מה בתוך השק? חשבו בתבונה כמה זה שניים מתוך שמונה ואחרי שתפתרו את שאלתי אמרו לי את מקום התחלתי

JDOE

New member
חידה מספר 5 ../images/Emo35.gif

אוסטרלי אחד החליט לצאת לשיט בספינה מפוארת אל עבר יפן ספינה הידועה בכך שמעולם לא היה פירור או חרק על הרצפה זמן מה לאחר שעברו את אינדונזיה החליט האיש לשבת בקדמת הספינה ולהתפעל מהנוף שלפניהם לאחר כמה זמן הביט אל רצפת האוניה והלך לאכול מדוע הביט האיש ברצפה? כדי שלא יהיו טעויות יש קשר בין זה שהוא הביט לרצפה לזה שהוא הלך לאכול

cohadon

New member
אולי

אם לא היה פירור או חרק על הרצפה, זה לא אומר שלא היו ציורים על הרצפה! אולי היה ציור מגרה של המבורגר עם חסה ומלפפון חמוץ עם צ'יפס וקטשופ וחרדל דיז'ון וכוס קולה מוגדלת בשני שקל 90 כך שזה עשה לו מאוד תיאבון והוא הלך לאכול...

JDOE

New member
לא

שום ספינה שמכבדת את עצמה לא תשים ציור של אוכל על רצפת האוניה מדובר כאן על ספינה ברמה

למעלה