מספר התייעצויות

הדס78

New member
מספר התייעצויות

שלום רב, אני מוטרדת מכמה מקרים איתם אני נפגשת במסגרת עבודתי בגנים טיפוליים, אשמח לקבל עצות. להלן מקרה אחד לבינתיים: ילדה בת 6 וחצי, יש בעיית תקשורת המאופיינת בניתוקים, בטקסים. סה"כ השתלבה יפה בגן משולב ומגיעה להישגים יפים. על פי האם היה איחור בהתפתחות בכל התחומים כולל המוטורי. בתחום התחושתי דווח באינטייק על רגישות יתר בערוץ השמיעתי, עם הסתגלות. לאחרונה דווח על ידי הגננת על התעסקות יתר בידיים של חומרים בעת ביצוע עבודות יצירה בתרפיה באומנות ופינות יצירה - על פי התיאור נראה שנהנית מהתחושה ועסוקה בחקירה של החומרים (דבק בעיקר) במקום לבצע פעילות בצורה הסתגלותית. אני חושבת שאולי זה עוד סימפטום של בעיות תקשורת, ואולי גם מתקשר לבעייה כללית בוויסות תחושתי. החלטתי להעביר את שאלון הפרופיל הסנסורי לאם, ותוצאותיו מפורטות בקובץ המצורף. מניתוח התוצאות (כפי הבנתי) נראה שיש תמונה של חיפוש חושי, על פי השאלון נראה במערכת התנועה והמגע (ילדים עם סף גירוי גבוה שמספקים לעצמם גירויים). אשמח לקבל חוו"ד לקבל ניתוח התוצאות, וכן עצות הלכה למעשה על התערבות יעילה במקרה זה.

להדס

הדס שלום עיינתי בתוצאות השאלון של דאן שצירפת. קשיים סנסורים הם אמנם מאוד אופייניים לאוכלוסיות מסויימות, ובהן אוכלוסיית הסובלים מבעיות קשר ותקשורת. לדעתי, כדי לבנות תכנית טיפול מתאימה לילדה, ההולמת את צרכיה וצרכי סביבתה,יש עוד מידע רב שיש לאסוף וניתוח מעמיק שיש לעשות. במהות, מדובר על איבחון מקיף של תחום זה, ובניית דיאטה סנסורית מתאימה ומלאה. ולאחר מכן שיקול לגבי דרכי התערבות אחרות. השאלון של דאן מבחינתי, מהווה רק בסיס מאוד בסיסי, המעיד על הימצאות הקושי, ומכוון אותנו לכיוונים הנכונים(לפעמים) לבדיקה נוספת. מנסיון קליני רב בשימוש בו, לדעתי הוא לחלוטין אינו מספיק כדי לבסס עליו ממצאי איבחון סנסורי, או לבנות באמצעותו תכנית רצינית. בעיני סוג העזרה שביקשת כאן, קרי: חוו"ד, ניתוח התוצאות, ועצות מעשיות לגבי התערבות יעילה, מתאימים להדרכה ולא לייעוץ וירטואלי. אשמח להמליץ לך במסר על מדריכות המתמחות באוכלוסיה זו, שמהן תוכלי לקבל הדרכה מצויינת. שבת שלום שרון

התייחסות המרפאות בעיסוק לילדי PDD

שלום לכן, אשמח לקבל את התייחסות המרפאות בעיסוק העובדות עם ילדים הנמצאים בספקטרום האוטיסטי. הכנתי נושא זה לשרשור ההורים, בפורום שלי (מספר 612) מתוך מטרה להכיר את המיקוד של המרפאות העיסוק בעבודתן השוטפת. המטרה היא להכיר באופן כללי את מטרות הטיפול ואת דרכי העבודה וכמובן את מהות ההדרכה הניתנת להורים לעבודה הביתית. הצגתי חלק מהנושאים בקיצור, כדי שההורים יוכלו להתייחס אליהם בתשובתם. ברור לי לחלוטין שמיקוד העבודה קשור לצרכיו, יכולתו ודרישותיו של הילד המטופל ומיקוד הטיפול משתנה באופן ברור בין ילדים שונים. אולם, קיימים הרבה מאפיינים דומים בין ילדי PDD שונים ולכן הגישה דומה בחלקה. אשמח אם תתיחסו באריכות גם לנושא הקשיים וגם לפעילות המוצעת. במידה ואתם מעדיפות להגיב בפורום שלכן, אשמח לקרוא זאת כאן.
בתודה על שיתוף הפעולה,
תלמה פינץ, הפורום לאוטיזם ואספרגר. (612)

טרם קיבלתי התייחסות לבקשתי../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

אשמח אם מרפאות בעיסוק העובדות עם ילד- PDD תספרנה כאן, קצת על עקרונות העבודה שלהן: דיאטה סנסורית ככלי או מטרה, שילוב כלי למידה שונים, תוך עבודה במרחב. בניית מסלולים העונים גם על צרכים תקשורתיים וגם על תכנון תנועה ושיווי משקל. טיפים שעבדו אצלכן רעיונות ליישום עם אלמנטים מוטוריים- קוגניטיביים הדרכה להורים ועוד. הרי היום מדברים על טיפול ממוקד ושילוב המשפחה- כך שיהיה חשוב לשמוע את היישום בשטח. תודה מראש.
תלמה, הפורום לאוטיזם PDD ואספרגר. מס' 612

אתי ארד1

New member
עבודה עם ילדי PDD

תלמה, פרטתי על דיאטה סנסורית בפורום על אוטיזם ואספרגר. אני אשמח להתייחס לנושאים נוספים בהמשך.אתי ארד.מרפאה בעיסוק.

שושאני

New member
טיפול בילדים עם pdd

חשוב לצין בהתחלה את קיומו של קורס בנושא ילדים עם בעיות תקשורת באוניברסיטת תל אביב בחוג לריפוי בעיסוק כלמידה מקיפה של הנושא. כמו כן לציין את מורכבות הטיפול בילדים אלו,ואת חשיבות יצירת קשר ותקשורת איתם כדבר חשוב ביותר. וזה יעשה,דרך כל הידע המקצועי שיש לנו. את חשיבות הרחבת מעגלי התקשורת בטיפול וגם במסגרת ההדרכה להורים, שיתוף של האחים.ואת החשיבות בראיית כל התקדמות ושינוי, כהתקדמות. וסבלנות מרובה וממושכת. לשאלתך האם "בניית מסלולים העונים גם על צרכים תקשורתיים וגם על תכנון תנועה ושיווי משקל." הייתי מנסה לדרג את הדברים,ולבדוק את העדיפות עם המסלול גורם הנאה לילד ,לשיתוף פעולה, למוכנות לעוד התנסות,ומרחיב את מעגלי התקשורת וההתיחסות שלו לסביבה ולאנשים.

למעלה