מספר הספרים העבריים שיצאו השנה עלה

יפה שהוצאת הספרים נמצאת בסימן עלייה

אחרי אזהרות הפסימיסטים שעידן האות הכתובה (על נייר) עומד בפני סופו. אבל הדבר ה"מעניין ביותר" בכתבה הוא "ריקוד" פרסומת לשף הלבן. ממש מתאים!!

פּלפּל

New member
ומה בדבר מספר הקוראים?

איכשהו נראה לי שהמספר הזה בירידה מתמדת. ניתן לראות זאת הן במספר ההשאלות והמנויים בספריות, והן בסגירת חנויות הספרים המשומשים והחנויות הקטנות (למרות שיש לכך גם סיבות נוספות). קל מאוד להוציא היום ספר. בלי מו"ל ובלי יחסי ציבור. עליה במספר הספרים גם לא מעידה כלל על איכותם.

חייםלוי

Member
מנהל
אני עובר על כל הספרות שמגיעה לספריה

הלאומית כי אני ממיין אותם. כמובן שאני לא יכול לקרוא את כל הספרים אבל מקריאה שטחית לצורכי מיון יש די הרבה ספרים טובים שיוצאים. כמובן שיש גם הרבה זבל כמו הרומן הרומנטי שיוצא בכמויות אבל עם כל זה די כיף לראות את הספרות החדשה שיוצאת - עברית ומתורגמת.

../images/Emo42.gifבוקר טוב בוקר אור, אכן מספר

הספרים שהוצאו לאור מעידים גם על עלייה במספר הקוראים. איכות הספרים היא דבר שונה, כל לכל קורא טעם שונה, כל קורא והז'אנר שלו. אצלינו בספריה, ספריה עירונית, מספר הנרשמים עולה בהתמדה, וכך כמובן גם כמות הספרים המושאלת. צריך לקחת בחשבון שהעיר נבנית באופן מואץ, כמות התושבים עולה ולכן כמות הקוראים עולה. ומחשבה נוספת האם בספריות אחרות כמות הקוראים יורדת? ז"א הקוראים שעוזבים שם באים אלינו?...

little light

New member
שאלה מעניינת מהטוקבקים של המאמר

"כמה מתוך השפע הזה הוא ספרות [הכוונה לסיפורת] וכמה מהספרים הם ספרי בישול, מדריכים למיניהם, מחקרים וכדומה."

god knows why

New member
מומלץ

אם כבר מדברים על פריחה בספרות העברית אבני שיש טהור/הרצל כהן

למעלה