מספר ההרוגים

נכון

אבל זה לא שינה במאום את צדקת המלחמה בנאצים. בזמנים של המלחמה ההיא היו ההפצצות האלה נחשבות כמדודות ולגיטימיות לכן אתה לא יכול לבוא ולצעוק שמדובר בחוסר פרופורציה משווע כי בכל מהלך המלחמה ההיא היה לך מאבק שכולו חסר פרופורציות. גם במלחמת עיראק הראשונה עמד מספר ההרוגים על חוסר פרופורציה של 1:100 לכל הפחות, מאני אביא עוד דוגמאות או שאתה מבין מה אני מנסה להגיד לך? כמות ההרוגים לא קובעת מי צודק במערכה. נ-ק-ו-ד-ה.

"מחקרים מוכיחים"

קצת קשה להתייחס ברצינות למי שמנפנף ב"מחקרים שכאלו". זאת, מבלי להביע דיעה היות ואני בעצמי לא יודע אם ההפצצות בטוקיו (הפצצות "הטרור" הראשונות למעשה, החל מ-41') בדרזדן, בהירושימה ונגסקי היו מוצדקות.

freshlama

New member
אני חושב שהעיניין הוא

לא כמה לבנונים נהרגו אלא כמה יכלו לההירג בהתחשב בכמות ההפצצות, בחוזקן בכוחו של צה"ל ובהתחשבותו באזרחים. המספרים יכלו לקפץ לחמישים אלף ולא לאלף.

מידתיות וכמותיות

בהחלט יש מקום לשאול כמה הרוגים עלתה המלחמה הזו, לשני הצדדים, כאשר באים לבדוק את מידת הצדק הטמונה בה. ע"פ הערכים שצה"ל ורוב המדינות הדמוקרטיות מחזיקים בהן, יש להכריע את האויב תוך הריגת מינימום חפים מפשע. אם יש צורך לפגוע ולהרוג חפים מפשע על מנת ללחוץ ולשבור את האוכלוסיה, לשפר את כושר ההרתעה או Whatever, אזי הרג כזה עשוי להיות מוצדק. ברם, עדין יש כאן אלמנט של מידתיות. אם, היפותטית, הכרעת החיזבאללה תעלה לנו, ובעיקר ללבנונים, במותם של שלושה מליון חפים מפשע, זה פשוט לא יהיה מוצדק, גם לא מבחינתה של מדינת ישראל, לבצע מהלך שכזה. ההפצצות בדרזדן בפרט והחרבתן המוחלטת של גרמניה ויפן בפרט היוו חלק מתוכנית אמריקנית, שיחד עם תוכנית מרשל והתמיכה הכלכלית העצומה שהעניקה המנצחת למובסות, הביאה בסופו של דבר לפריחתן של יפן וגרמניה כמדינות שוחרות שלום. אולם, אם מישהו יראה לי כי ההפצצות לא היו מוצדקות וכי ניתן היה להכריע את הנאצים ולבנות במקום גרמניה הנאצית מדינה דמוקרטית בת-קיימא, זה בהחלט יגרע, גם אם רק בקצת, מצדקת המלחמה, או לפחות מחלק האמצעים שננקטו, נגד הנצאים.

מסכים עם דבריו של ונדאטה ומוסיף

שאסור לנו להתבלבל ולתת ליחס ההרוגים להטעות אותנו. רצח 12 המילואימניקים היום הוא ההוכחה המושלמת לכך שבאותה מידה שטיל יכול ליפול בשטח פתוח, הוא גם יכול להרוג 12 בני אדם בבת אחת. יחס ההרוגים היה נוטה חזק לטובתם אם הנשק היחידי שלהם לא היה כ"כ פרמטיבי ובשפה צבאית- סטטיסטי. בכל שיגור הכוונה היא להרוג כמה שיותר ישראלים, אסור לשכוח את זה. המספר האחרון שאני זוכר הוא של למעלה מ-2000 טילים שירה חיזבאללה לשטח ישראל, כשכל אחד נושא פוטנציאל הרג של למעלה מאדם אחד. דבר נוסף- החיזבאללה מכוון על אוכלוסיה אזרחית תמימה. צה"ל תוקף אזורי שיגור ומבנים החשודים כ"נגועים" באנשי חיזבאללה. מה לעשות שכשהחיזבאללה משגר בכוונה מתוך אוכלוסיה אזרחית, אותה אוכלוסיה תפגע כשנחסל את המשגר ומפעילו, על-מנת שילדים לא יהרגו בצד שלנו. ככה זה עובד. אם ניתן לחיזבאללה להבין שהוא מוגן כשהוא יורה מתוך אוכלוסיה אזרחית- ניתן לו להבין שהוא מצא את השיטה לחסל אותנו ללא בעיה.

עצוב להגיד את זה אבל נכון

ישראל כרגע עושה את העבודה השחורה של העולם החופשי בכך שהיא לא נותנת למגנים אנושיים להכריע אותה, ולפני שהיא תוקפת היא עושה כל שביכולתה לפזר ולהרחיק את אותם מגנים אנושיים מטווח האש שלה. מאוד קל להביע ביקורת ותרעומת על הנחישות הזו שגוררת איתה הרבה מאוד פגיעות באותם מגנים אנושיים, אבל לבוא לכאן ולעשות את העבודה המלוכלכת של סילוק חיזבאללה מהגבול אף אחת מהמדינות המביעות ביקורת לא מוכנה לעשות, לכל היותר לבוא להשקיף אחרי שחיזבאללה סולק... זו צביעות כמעת חסרת תקדים, אחרי שכל אותן מדינות נאטו דאגו לכתוש את סרביה עם אלפי אזרחים סרבים הרוגים(אזרחים שלא שימשו כמגנים אנושיים ולא קיבלו שום הודעה להתפנות). כנראה שמדינות המערב אוהבות מאוד לראות את המדינה היהודית כמדינה חלושה ועל סף דחיקה מהמזרח התיכון מאשר לראות אותה כמדינה חזקה המשיבה מלחמה כנגד כל אותם פאשיסטים המנסים לרצוח באזרחיה.

meitush123

New member
כשלון ההסברה הישראלית

ב-CNN הוצג בכתובית הרג חיילי המילואים כך: 12 soldiers killed in attack on kfar giladi לפי הכתובית הזאת זה נשמע כאילו היו חילופי אש או קרב או משהו כזה ולא נפילת קטיושה שמי שנפגעו ממנה במקרה הם חיילי מילואים שלא לחמו בכללבאותו זמן. זה פשוט כישלון ההסברה הישראלית. זה כמו להגדיר פיגוע באוטובוס שבו נהרגים חיילים כ"חיילים נהרגו בתקיפה באוטובוס".

למעלה