מספר ההרוגים

freshlama

New member
מספר ההרוגים

אני הייתי שמח לדעתכם בנוגע למספר ההרוגים במלחמה ויחסי ההרוגים במלחמה [חמישים לעומת כמה מאות]. מוצדק\לא מוצדק ושאר ירקות. נימוקים בבקשה.

Vendetta

New member
יש בזה נחמה

לחשוב שעל כל ישראלי מת יש 14 לבנונים מתים (זה היחס האחרון שזכור לי, אולי זה השתנה מאז).

זאת מלחמה

לא יודע למה הרבה אנשים בארץ נבהלים ששומעים שיש הרבה הרוגים במלחמה. הם היו צרכים לדעת שזה מה שיקרה

the new L

New member
זאת נחמה של

מפגרים. אם הרג של לבנונים עושה לך טוב אתה כנראה בנאדם סוטה.

the new L

New member
הרג של חפים מפשע

הוא נחמה של אדם שפוי? לא. הרג של אנשים חפים מפשע הוא דבר עצוב, וזה כלל לא משנה אם הם גרים בחיפה, נצרת, מוגדישו, ביירות או טהרן.

השוואה בין מספר ההרוגים

לבין רמת הצדק שבדבר היא אבסורדית. בעלות הברית שקטשו את גרמניה בסוף המלה"ע השנייה כתגובה על רקטות הוי-2 וכהכנה לפלישה הקרקעית לשטחי הרייך השלישי הרגו בגרמנים בסדרי גודל של 1:100 והדבר לא גרע במאום מצדקת המלחמה כנגד הנאצים. סדר גודל של ההרוגים בעימות הנוכחי נקבע במיוחד בגלל העובדה שישראל חזקה פי כמה וכמה מלבנון ושהחיזבאללה משתמש באזרחים כמגנים אנושיים. בישראל מספר ההרוגים עומד עכשיו על 91, יצוק וברור , בעוד שבלבנון מספר ההרוגים עולה ויורד בהתאם למי ששואלים ונע בין 500 ל1000. כמה מתוכם חיזבאללונים? אני לא בטוח שלעולם נדע לבטח.

Ootch

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif חבל שאנשים לא מבינים את זה

the new L

New member
דווקא

מחקרים מראים שהכתישה של ערים מסויימות בגרמניה בסוף המלחמה בהחלט הייתה מיותרת ולמעשה היא הייתה סתם נקמה אכזרית ובהחלט לא מוצדקת מוסרית. למשל - ההפצצה של העיר דרזדן בגרמניה לקראת סוף המלחמה.

הטיעון הרשמי

מדבר על זה שאחרי כיבוש אוקינאווה הבינו האמריקאים שכמות האבדות שלהם מכיבוש האי היפני כולו עלול לנסוק לכמעת חצי מיליון אמריקאים ורבע מאוכלוסיית יפן, ועל כן הוחלט להכריע את היפנים באיומי השמדה אווירית שיובילו לכניעתה עם כמות אבדות 'מינימלית'. הגירסה היותר סבירה דיברה על כך שהאמריקאים פחדו שהסובייטים, שפתחו חזית בצפון עם יפן, יכבשו את האי(שעל כיתורו עמלו האמריקאים מאז תחילת הלחימה) ביישורת האחרונה של המלחמה ויגזרו את הקופון של 'המנצחים הגדולים של המלחמה'(אחרי שכבשו את ברלין). יש האומרים שמהלך זה גם היה הפגנת שרירים מול סטאלין שמנע מהסובייטים לפתוח במלחמת העולם השלישית בעודם על הסוס של הכיבושים.

Continuum

New member
יאפ.

אבל הטיעון האמיתי הוא "אנחנו היחידים שיש להם פצצת אטום, מי יגיד לנו משהו בכלל?!"

meitush123

New member
זה גם בטח כדי לנסות באמת

יש לנו פצצת אטום, יופי הו! בואו נשתמש בה ונראה מה קורה... מסיבה דומה פרצה מלחמת העולם הראשונה: כל המדינות היו במירוץ חימוש ויצרו נשק חדש ולכן רצו לנסות אותו. (זאת לא הסיבה היחידה אבל באופן כללי זה היתה מלחמה מיותרת למדי שהיחידה שהרוויחה ממנה היא ארה"ב.

כן.

אבל אני לא חושבת שהם באמת ידעו מה הם מפילים, כלומר הם ידעו שזאת פצצה גדולה והיא נוסתה בהצלחה בניו-מקסיקו, אבל לא באמת את העוצמה וההשלכות. וגם לאחר ההפצצה האמריקאים לא קלטו בהתחלה מה קורה שם וגם לא היפנים, דווקא הרוסים הבינו ראשונים מה התרחש שם.

האמת

אתמול שודרה דווקא תכנית שיחזור תעודית של הבי.בי.סי על הטלת הפצצה בהירושימה בערוץ 8. לפי הדברים שנראים שם זה ברור שהיה לאמריקאנים מושג טוב מאוד על עוצמת ההרס שזורעת הפצצה ועל כמות ההרג המידי, אבל הם לא חשבו וידעו כלל על הקרינה הנלווית וההשלכות שלה. מבחינה אתית אם זה נכון אז הטלת הפצצה הזו לא שונה מההפצצות בהמבורג ודרזדן מבחינת כמות ההרס וההרוגים, הפצצה פשוט היתה נחשבת דרך מהירה יותר וקלה יותר להשגת הרס בקנה מידה עצום. העובדה שהנשק אינו קונבציונאלי עקב הקרינה ,אם היתה מתגלה לפני שיגור הפצצה ,יכול להיות שהיתה מונעת את הטלתו- לא צריך לשכוח שכל הצדדים במלחמת העולם השניה השתדלו מאוד להרחיק נשק כימי מהקרבות במאין מאזן אימה של אז. לפי התוכנית נדמה שלסטאלין היו אוזניים בקירות באמריקה כי נדמה שהוא לא התרגש ממה שטרומן סיפר לו על ה'פצצה החדשה בעלת עוצמת הרס חסרת תקדים' שהם פיתחו...

למעלה