מספר האנשים

סתמרוח1

New member
מספר האנשים

אם מישהו זוכר שיעזור לי למלאות את החסר בתחילת המלחמה לכל בית היה מס' אנשים שאם אני לא טועה זה היחס: בית סטארק:20 אלף בית לאניסטר:אם טווין היו 25 אלף ,אם ג'ים 7 אלף אום טיריון היו בעיר בסביבות 20 אלף אנשי משמר אם סטאניס היו 10 אלף בהתחלה וכשהוא תקף את מעלה המלך היו 20 אלף רנלי צעד למעלה המלך אם 100 אלף איש מאחוריו שמתוכם 70 אלף של בית טרייל בית טאלי ביחד אם בית פריי צירפו לרוב 10 אלף איש ממה שנשאר בקילשון אחרי הקרבות אם הלאניסטרים עכשיו אם כל המידע הזה נכון איפה כל האנשים האלה עכשיו?וכמה בערך מתו? ואם מישהו זוכר כמה ספינות בערך אספו הגרייג'וים?

Moon Light10

New member
למה זה משנה?

יש כל כך הרבה פרטים קטנים בסדרה הזאת, אני לא רואה טעם לנסות ולחשב את הדברים האלה. זה לא ישנה כלום לאף אחד חוץ מלג'ורג' מרטין.

סתמרוח1

New member
שמעי

למען האמת זה כן משנה כי מאחר הגרייג'וים מתכננים להכנס לתוך היבשת ממערב ומהצד השני הדורן רוצים להביא משם את דאניריז ומהצפון יושב לו סטאניס כך שלשלטון הנוכחי יהיה צורך להילחם בשלוש חזיתות ועוד בלי שהחשבתי את כל 100 ומשהו אלף איש אשר יושבים במעלה המלך ומחכים להוראה של הספט העליון. אז בסופי אם מישהו יודע על כמה נשארו או יכול להעריך את המספר של האנשים שנשארו בערך לבתים הגדולים שיגיד .כי אותי מעניין לדעת בערך מה היו הסיכויים של כל המתחרים.

lol1000

New member
אני לא חושב שהמספרים האלה משנים משהוא

לדאני יש 2-3 דרקונים שיכולים לשנות את כל הקרב.. לסטאניס יש את מליסנדרה שיש לה כוחות ענקיים שגם יכולים לשנות המון (ואולי יהיו גם ענקים או דברים מוזרים אחרים..) ולאנשי הברזל יש את הצי הכי גדול והכי טוב מבין כולם והם מונהגים על ידי יורון שמי יודע מה עוד יש לו חוץ מהקרן ההיא יש לכל אחת מהקבוצות האלה יתרון שהוא לא פשוט כמות אנשים ענקית לדעתי ורוב הקרבות הבאים יושפעו על ידי דמויות פרטיות ולא על ידי כוחות גדולים...

סתמרוח1

New member
שמע לא חשבתי על זה

תפסת אותי לא מוכן
אני אחשוב על זה ואז אני אחזור

קצת תשובות

הכוחות היום אחרי הלחימה לפי מה שהבנתי מהמשתה וסופת החרבות.: אנשי לאינסטר-קרוב ל20 אלף טיירל-קרוב ל100 אלף + בין 80-150 ספינות קרב של רדווין,מעלה מלך ואיי דרגונסטון גם יחד. טאלי-פעם אחרונה שנהרן גייסה את כוחה היו 13 אלף איש,הם פוזרו וחולקו.היום הצבא שג'יים קיבל בנהרן לא עלה על 6 אלף איש. צפון-מלבד ה6-8 אלף של סטאניס הכוח הכי חזק בצפון זה בולטון עם קרוב ל1000 איש ומאנדרלי שאין לי מושג מה מצבו. ארין-מלוא הכוח נשאר ,ג'ון ארין גייס כוח מרשים למרד והבקעה לא נופלת מאף ממלכה,ניחוש שלי,20-30 אלף איש. עכשיו הגענו למספרים שכנראה ישחקו בהמשך. איי הברזל-יורון גייס 120 ספינות ארוכות (116 אם סופרים את אלה שכבר איבד),איוש של ספינה ארוכה,80-120 איש.פלוס החבר'ה בחפיר קאילין,ועומק יער.מעמידים 10-20 אלף איש. דורן-החלשה ביותר מבחינה מספרית-דוראן דיבר על מעט יותר מ10 אלף חיילים. שימו לב שהבתים החלשים מספרית הופכים חזקים כשהגדולים מקיזים דם.אם דורן תשלח את הפרשים הקלים שלה צפונה יהיה לטיירל קשה לנהל מלחמה גם נגד אנשי הברזל,גם נגד דורן וגם להחזיק מצור על קץ סופה ובריטוואטר גם יחד,ולא לדבר שחלק מכוחה וכל הצי נמצא בדרגונסטון. לגבי השאלה למה זה חשוב? אילו אני יורון/דוראן/סטאניס או כל לורד אחר הייתי מחשב מספרים לפני שהייתי מבצע קביעה כלשהי.מה גם שזה נותן לנו תמונה לא רעה של הכוחות בזירה. לגבי "מכפילי כוח" כמו הקרן של יורון, מליסנדרה והדרקונים.בסופו של דבר הדברים נקבעים בחרבות.מליסנדרה בעלת יכולות אבל לא יכולה להכריע קרב,ליורון יש טריקים וזהב בשרוול אבל הוא חייב את הספינות הארוכות. אפילו הדרקונים של דאני גם אם יגיעו לגודל של דרקוני אאיגון לא יוכלו להכריע אומה לבדם- והדורנים הוכיחו את זה.

למעלה