מספר ביטוח לאומי

stas46

New member
מספר ביטוח לאומי

היי שלום רב
אשתי נמצאת בארץ 4 חודשים והיא בעלת ויזת עבודה ב1
לא מזמן היא מצאה עבודה , ובעבודה ביקשו ממנה מספר ביטוח לאומי כדי להפריש חלק מהמשכורת לביטוח לאומי.
מישהו יודע מה המספר ביטוח לאומי ? או איך מבררים ? הרי לאישתי אין עדיין תעודת זהות.

תודה

AlexShkut

New member
פעם ראשונה שאני שומע על זה,

כשאשתי התחילה לעבוד בעבודה שלה, בויזת ב'/1, היא מילאה טופס 101 וציינה שם שהיא לא תושבת. הביטוח הלאומי הופרש לה אוטומטית בתלוש.

stas46

New member
נכון הוא מופרש

אבל בשביל להפריש צריך מספר ביטוח לאומי שבדרך כלל הוא המספר תעודת זהות,
אבל לאישתי אין תעודת זהות ובעבודה לא יודעים לאיזה מספר להפריש

HappyKeyboard

New member
לביטוח לאומי יש מספר עבור חסרי ת"ז

- ע"מ שיהיה להם מספר מזהה במחשבים. רוב הפקידים שהתנהלתי מולם בזמנו סרבו לתת לי את המספר הזה בטענה שזה לא מספר גלוי אלא פנימי. לכן, מקום העבודה אמור להצליח להפריש בלי המספר הזה.
&nbsp
עוד לגבי המספר הזה: אמורים להשתמש בו כדי להכנס למערכת האינטרנט של ביטוח לאומי. פקידה אחת הסכימה לתת לי אותו "נגד הנהלים". לא נראה לי שיש באמת נהלים, הפקידים פשוט פועלים מתוך חוסר ידע / חשדנות יתר פלוס אי האמון שלהם במערכת הממוחשבת של עצמם (הם לא מאמינים שמישהו באמת משתמש בה). והיא אכן באמת דפוקה והם לא מגיבים כששולחים להם מסמכים דרכה. היתרון היחיד שלה הוא שאפשר לראות את פירוט החובות והיתרות.
https://www.themarker.com/technation/1.5964064

stkachov

New member
קצת סדר

כל עוד אשתך בעלת ויזת עבודה ב/1, המעסיק מדווח עליה כעל תושב חוץ.
&nbsp
היא צריכה להציג דרכון זר ואת ויזת העבודה, וזה מספיק למעסיק.
&nbsp
אולי היא בטעות מילאה בטופס 101 שהיא תושב ישראל, ומכאן הבלבול.
&nbsp
&nbsp

Jkamm

New member
תשלום ביטוח לאומי לעובדים תושבי חוץ

המעסיק צריך להודיע לביטוח לאומי על העסקת תושב חוץ - על פי הפרטים שבדרכון - ולשלם עבורו ביטוח לאומי.
אפשר לבצע את הדיווח והתשלום באינטרנט - בקישור הזה.
תוכל לקרוא בקישורים הבאים את כל הפרטים בהרחבה - על דמי ביטוח לאומי לעובדים זרים, ועל חובת הדיווח של המעסיק.
בסופו של דבר העובד הזר נכנס ל"מרשם תושבי חוץ" ומקבל מספר שמשמש לצורכי מס וביטוח לאומי (מה שלפעמים קוראים בטעות מספר זהות פיקטיבי).
יוני קם

AXM29

New member
מרשם תושב חוץ

האם כדאי ללכת למס הכנסה ולהכנס למרשם באופן עצמאי ולתת למעסיק / כוח אדם את הטופס במעמד ראיון עבודה?

Jkamm

New member
לא יודע

לפי ההנחיות של ביטוח לאומי, המעסיק צריך לדווח על עובד תושב חוץ והוא מקבל מהם את הפרטים להמשך הדיווחים והתשלומים - כפי שכתבתי קודם.
אני לא יודע אם אפשר ללכת לבד לרשויות המס, כדי לקבל מספר שיהיה תקף גם לביטוח לאומי.
ואם אתה הולך לנסות, אשמח אם תעדכן.
יוני

AXM29

New member
אנסה

אעדכן אחרי שננסה, רוצים להיות מוכנים לכל מקרה, לכל שאלה שתצוץ.
&nbsp
&nbsp

למעלה