מספיק לשביתות!!!

yuvalberger

New member
מספיק לשביתות!!!

שלום אני , תלמיד כיתה י"א מחיפה החלטתי שמספיק! שנמאס!. שביתות המורים אינן מקדמות שום אינטרס של התלמידים אז אני שואל את עצמי כל פעם מחדש למה אנחנו , התלמידים צריכים לסבול מחוסר בידע, מאפתיה מתמשכת של המורים ומחוסר הבנה ואכפתיות של המוסד שנקרא בית ספר. מוסד בית הספר בהגדרתו נועד כדי לחנך את דור העתיד , להכין אותו לחיים ולספק לכל דורש הבא בשעריו חינוך ידע ואמצעים, אז אני שואל למה? למה סוגרים את שעריו של בית הספר? למה מונעים מהנוער לרכוש השכלה ידע ואמצעים? למה זורקים את הנוער לרחוב באמצע שנת הלימודים במקום שישב וילמד? והשאלה הגדולה ביותר שלי היא למה היוזם של כל הפעולות האלה הוא הארגון שמאגד את כל האנשים שאמורים להוביל את כל הערכים הללו , הלא הם המורים??? האם מורה הוא כבר לא מחנך ? האם מורה הוא רק מכונה שמלמדת 1+2=3? האם למורים כבר לא אכפת מהתלמידים? אז אני שואל שוב ושוב למה לתלמידים שהם הגוף שנפגע הכי קשה מהשביתה הזאת אין כל זכות לערער על שביתות מסוג זה? אני יודע שבית ספר הוא לא מוסד דמוקרטי אבל אני גם יודע שיש חוק שדורש חינוך חובה! ואם עולה השאלה של מועצת התלמידים הארצית , אני חושב שזו אינה שאלה רלוונטית! מאחר וכל אחד מתלמידי בתי הספר בארץ מוחה! מוחה על המצב מוחה על האנאליות מוחה על האפאתיות! אז אם נשאר מורה אחד בישראל שעדיין רואה בעצמו מחנך, אז שירים את הכפפה שיגיד שהוא לא יהיה הקונפורמיסט הבנאלי שיגיד שהוא מתנגד לשביתה! שיגיד שיש דרך אחרת! ולכם, חבריי לספסל הלימודים אני פונה ואומר גם אתם קומו! מרדו! למען הזכות הבסיסית ששייכת לכל אחד מאיתנו! "הזכות לחינוך והחובה לחנך"!!! בואו נפסיק את השביתה הארורה הזאת כי היא מסבה לנו, התלמידים, רק נזק!!! אחד (מתוך רבים מאוד) שאכפת לו! המכתב הזה נשלח לשרת החינוך יולי תמיר ואני מקווה שיעביר אולי את המסר אז תעבירו לכמה שיותר אנשים שאכפת להם ואולי סוף סוף משהו ישתנה!!

אתה פשוט מדבר שטויות.

השביתה הזאת היא בהחלט חלק מהיאנטרס של התלמידים. הקיצוץ בחינוך, בשעות לימוד, השכר הנמוך שמוביל לרמת מורים נמוכה, כל אלה פוגעים בראש ובראשונה בתלמידים. איזו מן טיפשות היא לראות כמה ימי לימודים ולמחות עליהם במקום לראות את התמונה הגדולה. התמונה הגדולה מראה שאם השביתה הזאת תשיג מימון לשעה שבועית נוספת בלבד, כבר הרויחו התלמידים הרבה יותר משהפסידו מהשביתה. וחוץ מזה, אתה קורא לשביתת המורים בנאלית? איזו מן בנאליות מחשבתית היא למחות על יום לימודים מבוזבז ולא על איכות המורים הירודה? כדי לחנך (ולא רק ללמד), דרוש למורה זמן. הזמן הזה מתקצץ פעם אחרי פעם, אבל במקום למחות נגד כך אתה מוחה על כך שהמורים עזבו אותך בעריסתך ליום אחד. (גם אני יכול לקרוא קריאות מלאות פאתוס) אני קורא לכל מי שלא נזל לו המוח מהאוזן, אני קורא לכל מי שעיניו בראשו ושכלו בקודקודו, קומו! מרדו! למען הזכות הבסיסית שלנו לחיות בלי זייני שכל שלא יודעים על מה הם מדברים בפורום! אחד (מני רבים) בעל יותר מאיי קיו אחד.

tali_le

New member
אל תמהר להתלהם

קודם כל, ענווה היא תכונה טובה ולעניין שביתה היא כלי חשוב של קהילה מדוכאת להיאבק על זכויותיה כאן בארץ ובכלכלה הסוציאל-דמוקרטית בכלל - הפכה השביתה לכלי של עקנים להשיג כוח גדול יותר בעולם הפוליטי בלי להתמודד בתוכו התמודדות אמיתית שביתות העובדים בארץ שביתות המורים שביתת הסטודנטים שלא הייתה כל אלה לצערי הרב לא היו מאבקי עובדים או מאבקים חברתיים אמיתיים - אלא פוליטיקאים בתוך כל אחד מהארגונים האלה ששיחקו בפוליטיקה עם פוליטיקאים מהכנסת ומשרדי הממשלה - וכל אלה משחקים על הגב שלנו אז באופן כללי שביתות זה כלי חשוב אבל כדאי ללמוד לשים לב מתי שביתה היא מאבק חברתי ומתי היא עוד כלי שמנוכ ע"י פוליטיקאים למשחקי הכוח טלי

בואי לא נגזים.

השביתות בישראל אולי רחוקות מלהיות מושלמות, אבל אין זה אומר שאין ולא היה בישראל מאבק עובדים מאורגן. שביתות המורים מנוהלות ע"י ארגוני עובדים (יחסית לשאר הענפים במשק הישראלי, המורים מאורגנים בצורה לא רעה בכלל), וגם אם מדובר בארגונים היררכיים של אנשים המעוניינים בכח, מדובר גם בעובדים שנאבקים על הזכויות שלהם. הרי גם המודל הסקנדינבי מנוהל ע"י ארגוני עובדים (חזקים עשרות מונים), וגם שם לא מדובר בפדרציה אנארכיסטית. ובכל זאת, המודל הסקנדינבי הצליח לשנות את המדינות הסקנדינביות לחלוטין. מונהגים שם חוקים שאם היו אפילו עולים לדיון בישראל הם היו מואשמים בקומוניזם קיצוני. אפשר ונכון לבקר את המאבק של המורים, אבל אי אפשר לזרוק את כולו לפח כמאבק בורגני או אנטי- חברתי כמו שהצעת. ולדברים הפחות חשובים... הטיעונים שלך והטיעונים של זה שהגבתי לו שונים לחלוטין. את טוענת שמאבק סוציאלי הוא חשוב, אבל מבקרת את היותו רקוב מפוליטיקאים. זה שמעליך טוען בנחרצות תפיסה ניאו- ליברלית קיצונית כל כך, עד שהוא מרוקן מושגים מתוכן (כמעט אורוול), בשם ההגנה על זכויות הוא מציע דיכוי התנגדות, בשם סוציאליזם הוא מציע לבטל את השביתות וכו'. ענווה היא תכונה טובה לרוב, ואני לא ממהר להתלהם, אבל המכתב הזה היה כל- כך מעוות מבחינה מחשבתית, שהייתי חייב להביע את רגשותי בנושא. במילים אחרות, מאוד התעצבנתי ונכנסתי בו. אני לא חושב שעשיתי רע.

Nevermind21

New member
חה חה חה חה

מי שובת כרגע? עובדי בנק ישראל והנמלים. הם ממש מסכנים, התוספות שהם שובתים בגינן, מסתובבות סביב ה-3000 ש"ח, משכורת ממוצעת של עובד כ"א. גם המורים אינם טהורים כפי שהם מציגים את עצמם, מי שחושב שאם מורה ייקבל תוספת של 400 או 1000 ש"ח למשכורתו הוא יישתפר, אז הוא טועה בגדול. למיטב זכרוני, אם המורה האהבל שלי למתמטיקה היה מכפיל את משכורתו, הוא היה נשאר אותו אהבל, אבל עשיר יותר. מדובר במערכת רקובה מיסודה אשר חייבת ניעור אמיתי ואותם ארגוני מורים הם חלק בלתי נפרד ממערכת זו.

למעלה