מספיק לשביתות!

yuvalberger

New member
מספיק לשביתות!

שלום אני , תלמיד כיתה י"א מחיפה החלטתי שמספיק! שנמאס!. שביתות המורים אינן מקדמות שום אינטרס של התלמידים אז אני שואל את עצמי כל פעם מחדש למה אנחנו , התלמידים צריכים לסבול מחוסר בידע, מאפתיה מתמשכת של המורים ומחוסר הבנה ואכפתיות של המוסד שנקרא בית ספר. מוסד בית הספר בהגדרתו נועד כדי לחנך את דור העתיד , להכין אותו לחיים ולספק לכל דורש הבא בשעריו חינוך ידע ואמצעים, אז אני שואל למה? למה סוגרים את שעריו של בית הספר? למה מונעים מהנוער לרכוש השכלה ידע ואמצעים? למה זורקים את הנוער לרחוב באמצע שנת הלימודים במקום שישב וילמד? והשאלה הגדולה ביותר שלי היא למה היוזם של כל הפעולות האלה הוא הארגון שמאגד את כל האנשים שאמורים להוביל את כל הערכים הללו , הלא הם המורים??? האם מורה הוא כבר לא מחנך ? האם מורה הוא רק מכונה שמלמדת 1+2=3? האם למורים כבר לא אכפת מהתלמידים? אז אני שואל שוב ושוב למה לתלמידים שהם הגוף שנפגע הכי קשה מהשביתה הזאת אין כל זכות לערער על שביתות מסוג זה? אני יודע שבית ספר הוא לא מוסד דמוקרטי אבל אני גם יודע שיש חוק שדורש חינוך חובה! ואם עולה השאלה של מועצת התלמידים הארצית , אני חושב שזו אינה שאלה רלוונטית! מאחר וכל אחד מתלמידי בתי הספר בארץ מוחה! מוחה על המצב מוחה על האנאליות מוחה על האפאתיות! אז אם נשאר מורה אחד בישראל שעדיין רואה בעצמו מחנך, אז שירים את הכפפה שיגיד שהוא לא יהיה הקונפורמיסט הבנאלי שיגיד שהוא מתנגד לשביתה! שיגיד שיש דרך אחרת! ולכם, חבריי לספסל הלימודים אני פונה ואומר גם אתם קומו! מרדו! למען הזכות הבסיסית ששייכת לכל אחד מאיתנו! "הזכות לחינוך והחובה לחנך"!!! בואו נפסיק את השביתה הארורה הזאת כי היא מסבה לנו, התלמידים, רק נזק!!! אחד (מתוך רבים מאוד) שאכפת לו! המכתב הזה נשלח לשרת החינוך יולי תמיר ואני מקווה שיעביר אולי את המסר אז תעבירו לכמה שיותר אנשים שאכפת להם ואולי סוף סוף משהו ישתנה!!

niv1990

New member
כי הממשלה שהצביעו לה בשנים האחרונות

מתעניינת הרבה יותר בזריקת כסף לאוכלוסיו אלו ואחרות, משקיעה בבטחון (בצורה לא חכמה לדעתי, כי צריך להשקיע אבל לא כך, בכל מיני פונקציונרים אלו ואחרים - ובקיצור לא מתנהלת בצורה יעילה., במקום להשקיע בשביל להפוך הוראה למקצוע נחשק אצל אקדמאים, ולתת תנאים טובים למעט אנשים משכילים שכן רוצים לעסוק בחינוך.

אז בגלל יש שביתה

ולא כי ארגון המורים, כמו כל גוף סקטוריאלי במדינה, רק רוצה לחטוף עוד ועוד מ"העוגה" אם משרד החינוך יכריז כי בשנה הבאה יוכפל השכר למורה, וכל מי שלא מתאים יפוטר, גם אז תהיה שביתה כי ה"ארגון", דואג לעצמו, ולא לחינוך, ובטח לא לתלמידים

niv1990

New member
אני חושב שבזמן שמרץ עבודה היו

בשלטון, המורים קיבלו משכורות יותר טובות, ואני משער שלא היו שביתות רבות (זה משהו שאפשר לבדוק, רוצה?). הבעיה היא שהוראה, זו לא עבודה כמו חציבה נגיד שיש מדד פשוט וקל לטיבה. אני בהחלט נגד מדינה שנשלטת על ידי ארגונים מקצועים שסוחטים אותה, אבל זה מה שעובד עם הממשלה של היום
אם ינתנו משכורות יותר גבוהות, זה בסופו של דבר ישפר את מצב התלמידים. חלק מהמורים יכלו לבחור מקצוע יותר רווחי, אבל בחרו את זה כי הם באמת רוצים לעסוק בזה (לדעתי האחוז של מורים כאלה יגדל, אם תואר אקדמאי *אמיתי* במקצוע כלשהו יהיה תנאי הכרחי עבור כל המורים). מה המצב האופטימלי מבחינתך? מורה כשכיר רגיל עם חוק שאוסר התאגדות?

ההפך אני בעד התאגדויות

מי שרוצה מוזמן, אבל אני בעד שוק חופשי, יופרטו בתי הספר, ונראה אותם שובתים אחר כך חינוך זה לא דבר כלכלך מסובך, זה עניין של הקניית ידע, האם המורים מצליחים להקנות ידע או לא, את זה ניתן לבחון, והמבחנים אומרים שהם לא ממש טובים בזה אם יעלו את השכר ויקבלו אקדמאים יצטרכו לפטר מורים גרועים, ה"ארגון" שכל תכליתו להגן על עצמו לא ירשה זאת, כך שאו שנסבול שוב שביתות חסרות תקנה, או שנאלץ לחכות שנות דור עד שכל המורים הכושלים יצאו לפנסיה (על חשבוננו) ויתפנה מקום למוצלחים ואחרון, לגבי הרעיון המזעזע כאילו לימין פחות חשוב החינוך מלשמאל, או שלשמאל יש "שיטה" מיוחדת (שהוא שומר רק לעצמו) למערכת השכלה טובה יותר, זה פשוט...לא נראה לי לגבי השכר והשביתות, יכול להיות שממשלות שמאל נכנעו יותר לסחטנות, אני לא רואה את התועלת שבכך

niv1990

New member
תגובה

קודם כל אתה מכריז שאתה בעד התאגדות, ואז מראה דבר שהוא אכן בעיה חמורה בארגון. כרגע, יש מחסור במורים, אז זה לא שמפטרים מורים גרועים בשביל להחליפם באחרים טובים יותר. כשירצו לפטר מורים גרועים ולהחליפם בטובים והשביתה תיהיה על כך, אני אכן אתנגד לה. לגבי הפרטת בית הספר, לא ברור לי למה בדיוק כוונתך (האם כל בי"ס יקבל תקצוב מהממשלה לפי מס' תלמידיו), אני לא בהכרח מתנגד. העניין הוא שכרגע זה המצב, ובמצב זה עדיף שהמורים יקבלו משכורות גבוהות יותר, עניין ההפרטה הוא עניין אחר, שלא רלוונטי לדיון מה עושים במצב הנוכחי, כי גם אם החינוך יופרט, ולא יתוקצב כמו שצריך, זה עדיין לא יעזור. אבל זכור שהממשלה רוצה חינוך שווה לכולם (בלי קשר כרגע לאם זה נכון או לא). אני התכוונתי בעיקר ללימוד בכיתות הנמוכות, בו יש הרבה יותר מהקניית ידע בלבד. למען האמת אני די מרוצה מהרמה של רוב המורים בתיכון. אתה שוב ממציא לי רעיונות? כתבתי שבתקופת מרץ והעבודה היה שכר יותר טוב למורים, ולא היתה מלחמה בינהם, את שאר את המצאת. אם אני לא טועה, אני לא זוכר שהיתה סחיטה של ארגון המורים, אתה זוכר?. וגם אם לא, לא צריך שום שיטה מיוחדת, צריך להשקיע כסף במקומות הנכונים.

אני באמת בעד התאגדויות

זוהי זכות של כל אדם בכל מקום הפרטת בי"ס תהיה באמצעות מלגות לתלמידים, כמו הפקדון לחיילי צה"ל, אותו יוכלו להעביר לכל מוסד לימודי שיחפצו גם בכיתות הנמוכות הבעיה העיקרית היא הקניית ידע, את ההנחלה של ערכים, לזה אתה בוודאי מתכוון, כל אדם מן היישוב יכול להעביר, לא צריך תואר בשביל זה גם אם נניח שבתקופות העבודה, היה כך וכך, מה זה נתן, מה זה שינה?

niv1990

New member
אל תסטה מהנושא

הנושא הוא קידום מצב המורים בחוק כמו שהוא כיום, לא מערכת אלטרנטיבית. ובקשר אליה, לי זה דווקא נשמע די טוב, מלבד זה שאנשים רבים יוסיפו על הכסף ויווצר אי שיוויון (מה שלא יעבור בכנסת, בלי קשר אם זה טוב לי או לא), ומוסדות חינוך יחפשו מימונים נוספים (שימצאו אותם אצל בעלי אינטרסים, שישמלו בשביל שיחנכו את התלמידים למה שישלמו בשבילו). מה גם שיש את השאלה איזה מוסד יורשה לקורא לעצמו בי"ס ואיזה לא...

תפסיק עם השקרים שלך

"הנושא הוא קידום מצב המורים בחוק כמו שהוא כיום" אם החוק מפריע לקידום ההשכלה היסודית בישראל, הרי שיש חובה לשנותו בקשר להפרטה, אם אנשים ישפרו מכיסם עוד יותר את השכלת ילדיהם, מה רע בכך? אותו דבר בקשר לתרומות, כל המוסיף הרי זה משובח כל מוסד יורשה לקרוא לעצמו בי"ס, ההורים יחליטו לאן לשלוח, אם לבי"ס דמוקרטי, או ל"חדר", או אולי אפילו להשאירם בבית וללמדם בעצמם את ילדיהם

niv1990

New member
אבל השביתה לא באה לשנות את החוק

בנושא החינוך (כידוע לי), אלא להעלות דברים אלו ואחרים, ולכן זה לא רלוונטי. הבעיה שהממשלה רוצה רוצה שיוויון בחינוך שהילדים יקבלו, לא אמרתי שיש משהו רע לכאן או לכאן. אני מדבר על "תרומות" בשביל לשטוף לילדים את המוח.... האם מוסד שיחנך את הילדים על בסיס ערכי תורת הגזע, ואפילו ישלם בשביל לעשות כן, יהיה בשבילך חוקי? (מובן שהעניין הוא קיצוני, אבל מקווה שתבין את הנקודה).

ברור שהיא לא באה לשנות את החוק

החוק הוא לצידם של המורים, למה שישנו אותו? "הדברים האלו", והאחרים, הם כסף, וזו זכותם הברורה לדרוש עוד(כסף), הבעיה היא שהם דורשים מהממשלה(שזה בעצם הכסף שלנו) כשהם בעצמם מונופול בחסות הממשלה, כשהמערכת תופרט ואז, כשכללי המשחק יהיו פתוחים, הרי שיעשו ככל העולה על רצונם מצטער להודיע לך, הממשלה לא רוצה שוויון בחינוך, וגם לא אנחנו, אלא את החינוך הטוב ביותר שניתן להעניק לילדים, ואם מפירות ההפרטה יהיו מה שייהנו עוד יותר, שיהיה להם לבריאות אם ההורים מסכימים שישטפו לילדיהם את המוח, שישטפו לגבי המוסד שמסית לגזענות, זו עבירה על חוקי המדינה, ובלי קשר אם הוא בי"ס או מכון כושר, עליו להיסגר אבל לשאלתך, לא, לא צריך חוק מיוחד או פיקוח לבי"ס, הרי אנחנו רוצים להשתחרר משליטת הממשלה, אז אחרי שהוצאנו אותה מהדלת, נכניס אותה מהחלון?

niv1990

New member
אז זה לא רלוונטי

גם אני בעד שהמערכת תופרט, אם זה יביא לתוצאות שאתה מציג - אבל זה לא מהווה "איום" על ההודעה שלי. "מצטער להודיע לך, הממשלה לא רוצה שוויון בחינוך, וגם לא אנחנו, אלא את החינוך הטוב ביותר שניתן להעניק לילדים, ואם מפירות ההפרטה יהיו מה שייהנו עוד יותר, שיהיה להם לבריאות" אם גם אנחנו וגם הממשלה רוצים את זה, איך קורה שזה לא חלק מהמצע של רוב המפלגות הגדולות? תחשוב על מה שאתה אומר... מהר מאוד אתה תקבל המון מוסדות חינוך, שמחנכים ילדים על ערכי הדת, וזה עלול להוות מהר מאוד שלב בדרך להשתלטות דתית במדינה או גרוע מזה, שבמקרה תבטל לנו את הזכויות הליברליות שאתה כל כך אוהב. אם אני לא טועה, למה שלא יהיה 100% חינוך פרטי? ללא תיקצוב בכלל? אם המדינה רוצה לתת תקצוב למשהו, זה בגלל שהיא רוצה שהאזרחים לעתיד ילמדו שם, ולפי מי ששולט בה עכשיו, יש כמה דברים שהיא לא רוצה שם. אם המדינה ממנת את זה, היא יכולה וצריכה להיות אחראית למה שנלמד שם. מוסד שיקרא לעצמו בי"ס, ולמעשה יהיה ארגון להעברת הכספים למען חללי אל-אקצה למשל ונותן לתלמידים לפגוש שייח פעם בשבוע, יהיה בסדר? אין שום סיבה נראית לי לעין שחוק חינוך חינם יממן דברים כאלה.

"הזכויות הליברליות שלנו"

אז זהו, שהן לא רק שלנו אלא גם של החרדים, ושל הדתיים, ושל המסורתיים, ואם הם מעוניינים בחינוך על ערכי הדת, או הבודהיזם או הסיינטולוגיה, אז שיהיה להם בהצלחה, ובבקשה אל תגיד להם איך לחנך את ילדיהם כאמור, יש מספיק חוקים שאומרים מה אסור בארצנו היפה, ואני לא חושב שלהעביר כספים לחמאס מותר בין אם אתה בי"ס או סתם קופת צדקה לגבי חינוך פרטי, המדינה צריכה לממן מספר מצומצם ביותר של "מצרכים"

niv1990

New member
לא ממש הבנת...

ומה בקשר לנושאים שהזנחת? אתה בהחלט הסכמת איתי שלחינוך על ערכי תורת הגזע אין מקום, פה יש שלילת זכויות. כך גם צריך להיות לגבי חינוך על ערכי 'ערבי זה נחות שיש לגרש מהארץ' שבהחלט עלול לקרות. . כמו שאולי ניחשת, אני אכן חושב שדת זה טיפשי, אבל זכותם של אנשים לעשות דברים טיפשיים, וכחלק מזה לחנך לערכי הדת (כל עוד היא לא עוד זה נשאר בגבולות שגם אתה מסכים, שצריכים להיות איפשהו). אם יחנכו ילדים למלחמת קודש, שכוללת התאבדות למען אדמה מוסלמית קדושה, אני חושב שאתה כן תדרוש מהם לא לחנך כך את ילדיהם על ף שאלו ערכי הדת שלהם? (ואני לא טוען פה משהו על כלל הדתיים, רק מראה לך את הבעיתיות). בתי ספר רגילים, יוסיפו מקצועות אלו ואחרים בתמורה לכסף מבחוץ, ככה שבסופו של דבר, בי"ס יחנכו לכל מה שישלמו להם לעשות ככה. ואפילו ישלמו להורים בשביל לקבל תלמידים כרשומים, ו"להלבין" את הכספים שהמדינה מחלקת. "צריכה" מה זה "צריכה"? היא לא צריכה כלל להיות קיימת. בכל מקרה, הממשלה כרגע (שהיא תוצאה של בחירת האזרחים ברוב טיפשותם), רוצה משהו אחד. זה שלי ולך טוב משהו אחר, זה לא העניין. לי לדוגמא לא טוב לקבל שטיפת מוח ציונית דרך המקצועות ההומניים (מזל שאי אפשר להכניס את זה לפיסיקה), נראה לך שלמדינה אכפת? נראה לי שאתה מנסה לתקוף את העמדות שלי ("ובבקשה אל תגיד להם איך לחנך את ילדיהם"), אבל אני באותה עמדה כמוך בנושא הזה.

אני בהחלט לא הסכמתי איתך

אתה בעצם אומר שאתה רוצה פיקוח על ההשכלה, כלומר, שתוכל לשלוט מאחורי הקלעים בתכניות הלימודים יש חוקים בארץ הזו, והסתה לגזענות נחשבת לעבירה, בלי קשר לבי"ס או לא מי שפועל נגד המדינה על המדינה לפעול כנגדו, מי שלא, אז לא, והמדינה היא מדינה חופשית יהודית ודמוקרטית לגבי הוספת כסף לבי"ס, אני אומר, למה לא? שיוסיפו כמה שרוצים, כל המרבה הרי זה משובח לא הבנתי את הקטע של ה"לבנת הכספים", ולמה שההורים יסכימו לדברים כאלו? לא הבנתי את מה שאמרת בנוגע למדינה... "לי לדוגמא לא טוב לקבל שטיפת מוח ציונית דרך המקצועות ההומניים", דוגמה מצוינת, אם הייתה לך, או להורייך החופש לבחור איזה בי"ס ללמוד, יכולת לבחור ללמוד בבי"ס לשמאלנים אשכנזים בלבד, אבל המדינה במדיניות הריכוזית שלה כופה עלינו את רצונותיה, שוללת מאיתנו את חירותנו לבחור איך לחנך את ילדנו, ונגד זה אני יוצא

niv1990

New member
גם אתה רוצה

זה שיש חוק נגד הסתות למינהן, אומר שצריך לאכוף אותו גם במוסדות החינוך - זוהיהגבלה על תוכנית הלימודים. אם יגיע לארץ מישהו עם הרבה מאוד כסף, לדעתך מצב בו הוא יקבע מי ילמד מה, הוא טוב? אולי אתה לא יודע, אבל יש הרבה הורים שהיו שמחים לממן דברים אחרים, יותר מאת ההשכלה של הילדים שלהם. נגיד ההורה הוא תומך מובהק של ארגון טרור, וארגון הטרור יקים בי"ס, בו ישלח את הילדים לדבר עם איזה שייח פעם בשבוע (על דברים ללא הסתה נגיד) ואת הכסף האמיתי ישקיע בטרור, וההורים יסכימו כי הם תומכים באותו ארגוןן. זו הבעיה. או אנשים שיתפרנסו מילדיהם, באותה השיטה - על חשבון המדינה. כן, מובן שזה לא חוקי, אבל הבעיה היא לא איך לחוקק את החוקים, אלא לאכוף אותם. זוהי דוגמא לכך, שהשיטה שאתה מציעה, היא טובה לי ולך, אבל אני לא חושב שהיא טובה ל"מדינה" (כלומר לי ששולט בה). אני כבר אמרתי שאני בעד השיטה אם היא תביא למה שאתה מקווה שהיא תביא. אני מצביע על בעיות שעלולות להגיע יחד איתה.

השביתה מוצדקת

רק חבל שגם כיתות י' יא' יב' שובתות לפעמים זה עלול לפגוע בהם ביגלל שהם עכשיו בתקופות בגרויות וכדומה אני אומר רוצים לשבות?תשבתו רק אל תשביתו י'-יב'

הMפצח

New member
יופי של כוסיות, יש עוד ?

אגב, אפשר לשמור את התמונות שבאתר.

צריך להתחיל לפעול! גם לנו יש כח!

אני בניגוד ל-yuvalberger חושב שהשביתה של המורים מוצדקת. ושאנחנו התלמידים צרכים לתמוך בהם.לא יתכן שבגלל שהם שובתים הם יפגעו בנו. אם זה בביטול הטיול השנתי ואם זה בביטול הערכת זמן. ארגון התלמידים צריך לצאת בשביתה. או כל רעיון אחר בשביל להראות שגם לנו יש כח. וזה לא יתכן שהמורים יפגעו בנו סגלל שהם רוצים משהו מהממשלה וזה לא חשוב מה הם רוצים מהממשלה. אז בואו כולנו נמחה על שביתת המורים. על ביטול הטיולים. וכל מה שהם עושים.

למעלה