מסע לפולין

guesswhoo

New member
מסע לפולין

אז מארגני המסע לקחו אותי לצד ואמרו לי שטבעונים צריכים לדאוג לעצמם.... פשוט מה??? אני אמורה לעשות להביא מזוודה מלאה במנות חמות ואגוזים? XD
כל רעיון יתקבל בברכה~

l coyote l

New member
במזוודה דברים שיש רק בארץ, ובעיקר קניות שם.

זה מה שטבעונים בטיולים עצמאיים עושים בחו"ל.
מביאים מהארץ דברים שקשה להשיג בחו"ל ושימושיים בתזונה יומיומית (למשל טחינה).
את השאר קונים בסופרים מקומיים (ירקות/פירות/לחם/מוצרים טבעוניים מעובדים לפי ההיצע המקומי) ובחנויות טבעוניות, מאחסנים ומכינים במקום שישנים בו.
מי שבקטע של מסעדות, בהרבה מקומות יש מסעדות טבעוניות או ידידותיות לטבעונים. בפולין יש.
&nbsp
מסייע גם קצת מחקר אינטרנט לפני הנסיעה על טבעונות ביעד שאליו נוסעים, בעיקר חוויות של בלוגרים טיילים.
למשל:
https://avegandownunder.wordpress.com/category/poland/
&nbsp
חיפוש כללי
https://goo.gl/jmt1ci

ימימה

New member
אבל זה מסע בי"ס לפולין, להבנתי

אז ממש לא בטוח שהיא תוכל ללכת לסופר לקניות ובטח לא למסעדות, למעט אולי ביום החופשי שנותנים בסוף בד"כ.
קודם כל שווה לנסות לברר עם המארגנים/עם מישהו שכבר היה שם, מה כן יש במלונות: ירקות, פירות, סלטים, דגני בוקר וכד' וככה להפחית קצת לחץ ואי ודאות.
לפני שנה נסענו לטנזניה, ששם נושא הטבעונות לא מוכר בכלל, אז קצת רעיונות משם:
אז קודם כל - טחינה גולמית, בקבוקון מיץ לימון משומר ומלח - וסידרת לך מנה לארוחת בוקר או ממרח לסנדויץ. תוסיפי קצת ירקות שבטח אפשר יהיה למצוא בארוחות במלונות.
מנות חמות ומרקים בכוס זה רעיון טוב כשצריך משהו חם למלא את הבטן וגם אגוזים ופירות יבשים כמו שכתבת.
חטיפי בריאות לדרך
גרנולה או דגנים (זה אולי יש במלונות) וחלב סויה עמיד בקרטונים קטנים (יש לאלפרו ולתנובה שלישיות כאלה). לשבוע תצטרכי סה"כ שישה כאלה.
זה מה שעולה לי כרגע...
אין מה לעשות, תצטרכי כנראה לנסוע עם מזוודה קצת יותר כבדה משל האחרים...
מקווה שיעבור בקלות (מכל הבחינות...)
&nbsp
&nbsp

l coyote l

New member
יש זמן חופשי למיטב זכרוני במסעות

לפולין. מדובר בתיכוניסטים.

kmiki

New member
בת כמה את?

את בתיכון או אשה בוגרת?
אם בתיכון אז יש לדרוש ממארגני הטיול שידאגו לתזונה מתאימה לכל באי המסע,
שומרי כשרות, אלרגים, טבעונים וכדומה.
אם את אשה בוגרת, אז לבקש הנחה משמעותית ולדאוג לצאת שם לקניות.
&nbsp
עדיין יש מקום לדרוש שהם יקחו אחריות

ו אולי

New member
כמה רעיונות

בנסיעה שבה לא היה לי הרבה זמן להסתובבויות ולקניות מה שדי הציל אותי היה טופו בטעם פסטרמה רומנית שהבאתי מהארץ (ושרד יופי את הטיסה ללא קירור) ואגוזים ופירות יבשים למיניהם. המחיר של הטופו הזה עלה בשנים האחרונות, ובד"כ אני מכינה לבד בבית טופו במרינדה אפוי, אבל לנסיעה נראה לי שיותר קל יהיה לקנות את הטופו המוכן והארוז.
שמתי במקרר של המיני בר בחדר את הטופו ביחד עם לחם טרי, ירקות ופירות שקניתי ליד המלון. הכנתי מהם סנדביצ'ים שלקחתי איתי, והסתדרתי עם זה ביחד עם ה"תוספות" של המנות הרגילות שכולם קיבלו.

למעלה