מסע לפולין?

מסע לפולין?../images/Emo41.gif

טוב, אז היום הבנתי שצריך להביא בקרוב טפסים לפולין[יום ראשון, אם לדייק] ושכולם כבר דיי הביאו ורק לי אין את זה בכלל
פניתי למזכירות וביקשתי[כמובן שאחרי זה ביקשו ממני לקרוא לילדים
] ועמדתי בתמיהה מוחלטת מול הדף. איך לעזזל אני אמורה להחליט אם לצאת או לא? זה עוד חצי שנה! אני לא יודעת מה אני אעשה מחר! אני לא אדם החלטי! מבחינה כספית - אין בעיה. אמא שלי מתה שאני אצא ותהיה מוכנה לשלם את המחיר בכיף.[שנראה לי סביר יחסית למה ששמעתי. 4500 שח. שמעתי על אנשים שיצאו ב6000+] מבחינה חברתית - את האמת? לא הכי עושה לי את זה לשהות שבוע, בפולין, עם השכבה שלי. עם החברים זה כן סבבה והכל אבל השכבה... אוי השכבה. מבחינה רגשית - לעמוד בזה אני אעמוד בזה אבל... ממ... אני די שונאת דברי שואה. אני לא רואה סרטים/תוכניות על זה, לא קוראת ספרים וכתבות וכו'... אז אמ, לא יודעת. אוף, זה קשה להחליט סתם ככה!
בעד/נגד? למה? מתכננים לצאת?

hadarinke

New member
../images/Emo45.gif לצאת.

[ותגידי תודה על המחיר כי אצלינו זה 6700, משהו כזה] מבחינה חברתית פשוט תיהי אם מי שאת אוהבת ותתעלמי מהשאר, ומבחינה רגשית אני חושבת שזה שיקול דעת שלך, למרות שזה הדבר האמיתי מול ספרים או סרטים על זה.... בהצלחה

hadarinke

New member
כן... ככה זה פה.

הקטע הוא שמיא' השנה יצאו כולם ורק עשרה לא יצאו בגלל בעיות כספיות, שזה לדעתי ממש ממש מפלה... [ואני מדברת על שכבה של בערך 500 איש].

How I Disappear

New member
ברור שלצאת !!

חייבים לצאת, חייבים לדעת את כל הזוועות שעברו היהודים אז .. אני מתכנן לצאת אבל זה יהיה רק שנה הבאה
מבחינה כספית- אני מסודר מבחינה חברתית- החברים שלי לא כלכך רוצים לצאת כי הם לא רוצים להתבאס [מפגרים !!] מבחינה רגשית- אני אעמוד בזה

גם אצלנו זה שנה הבאה. זה פשוט מתוכנן להיות

ב16 באוקטובר[אוקטובר? מתישהו אחרי סוכות.] וצריך 40 שעות מפגשים אז הם מתחילים את המפגשים כבר השנה...

אני לא חושבת שאפשר להגיד

כדאי לך לצאת כן\לא כי כל אחד מסתדר עם זה בצורה אחרת..נאבק בזה.. אני יודעת שמבחינה ריגשית יהיה לי קשה אבל אני יעמוד בזה, חייבים לראות כדי להבין את קודם האימה שהאנשים האלךו- מהעם שלנו- עברו. זוהי החובה שלנו בתור יהודים חופשיים שחיים בא"י. ואף אחד לא חושב שוה אילך לאשוויץ ויהיה לו עם זה סבבה לגמרי. בסופו של דבר כולם בוכים וזה חלק מהחוויה, חלק מההבנה שבעיניין.. ולכן את צריכה לראות עם עצמך עם תעמדי בזה או לא.. אבל עם כבר מדברים על המסע לפולין אז יש דילמה אחרת : חברה שלי (שיש לה כסף ודיי הרבה) אמרה שאבא שלה לא מרשה לה לצאת כי זה לא פייר שמבחינה כספית יש כאלה שיכולים וכאלה שלא. וזה קצת נשמע מפגר.. וחוץ מיזה הבצפר מאפשר לתלמידים לעבוד בעבודות בבית ספר בקיץ (כדי להרווחי כסף) ולחלק את הכסף לעשרה תשלומים (כלומר 400 שח כל חודש..) מה דעתכם בעיניין? אחותי הגדולה (שכבר הייתה שם) אמרה שזה הכל עיניין של סדר עדיפויות.. אנשים שהעדיפו לבזבז את הכסף הזה על עוד מכנס של דיזל וא מוטג אחר..

PerfectSP

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo190.gif

אני חושבת שזה תלוי בכל בן אדם ספציפית.

אני יודעת, וזה מה שהופך את העסק למתסכל כל כך

כאמור, אני לא החלטית בשיט. אני לא לוקחת החלטות חצי שנה לפני. אני בקושי לוקחת החלטה שעתיים לפני משהו.
אמא שלי אמרה לי לרשום שאני אצא ואז מקסימום לצאת מזה. אבל לא בא לי לבזבז את זמני על פגישות ואז לא לצאת.

למעלה