מסע כומתה

ofie1

New member
מסע כומתה

כמה קילומטרים מסע הכומתה של הצנחנים? וכמה של גולני, נח"ל, חי"ר יעודי, גבעתי, הנדסה?

shira2222

New member
עכשיו כל הורידו את מספר הקילומטרים

של מסעות הכומתה, גם בגלל ההתנתקות וגם בגלל שהחליטו שהמסעות הארוכים סתם דופקים את הבריאות של הלוחמים וגורמים לשברי מאמץ מיותרים. מחזור מרץ 05 של גולני עשו אם אני לא טועה 24 קילומטר ועוד כמה קילומטרים עם אלונקות... עכשיו זה הולך להיות מסע מקוצר מבעבר בכל יחידות החי"ר

oferbenda

New member
נראה לי שאת הרוב...

החלק עם האלונקות הוא בריצה בזה אני בטוח..

yudale87

New member
בהליכה??

תמיד חשבתי שרצים את כל ה-60-70 קילומטרים עם כל הציוד עליך.. ולא הבנתי איך מסיימים את זה

outbreak

New member
תגובה

חחח היית מת לרוץ הכל אתה רץ רק בעליות והולך ממש לאט בירידות קשות כדי לאמץ אותך... מה הקטע בלרוץ בירידה. ויש מלא ירידות למצבי ירי וכל מיני דברים כיפיים אחרים כמו אלונקות וכאלה.

עודד86

New member
לא חושב שהם עשו 24 אלונקות אתה

יודע איזה קשה זה כל קילומטר של אלונקה זה כפול כמה מקילומטר רגיל, ככה שלא מאמין אבל אין לי חברים שהתגייסו במרץ לגולני אז אין לי מושג

drek11

New member
הוא אמר שהם עשו 24

ועוד כמה עם אלונקות... משמע, 24 בלי אלונקה. ד"א, מה המשקל האלונקות במסעות הכומתה, והאם יש חילופים וכאלה, או שזה אותם 4 לאורך כל הדרך?

בנאדם על אלונקה

ככה שהמשקל לא קבוע . יש חילופים ואפילו רצוי , למרות שיש סוציומטים שלא מתקרבים לאלונקה.

drek11

New member
אה, אז בקטנה.

בן אדם זה בערך 70-80 בד"כ, אפילו פחות... חילופים? המסעות האלה אז לא כ"כ קשים כמו שעושים מהם, ז"א, ברור שלרוץ 30 ק"מ זה רחוק מלהיות קל, אבל זה סביר. ומסעות כומתה גם מצטיירים כרגע שיא מבחינה פיזית, אז קצת מגזימים בכל העניין, לפחות אם לשפוט לפי המספרים שנתתם כאן, של איזור ה-30 ק"מ ככה.

שמע

אם אני לא טועה , אתה מתאמן לפני הגיוס. אל תשכח שרוב האנשים לא ככה , ואפילו 10 ק"מ עם אפוד (ששוקל בסביבות ה7 קילו) קורע אותם לגמרי. תוסיף עוד 3.5 ק"ג של נשק על הגב ופק"ל (אם אתה סוס רציני כנראה שתסחוב את המאג , בסביבות ה -10 ק"ג. תאמין לי ש -30 ק"מ כאלה ידרשו ממך מאמץ פיזי עצום , כשתיקח גם בחשבון שבטירונות אתה לא עולה בכושר בדר"כ

תלוי בהרבה דברים

בעיקר ברמת הכושר שלך לפני הצבא. המדס"ים לא רציניים ועלייה בכושר היא לא המטרה העיקרית , כשהצבא לא עובד כמו שצריך בקטע הזה. כמובן שאם אתה פדלאה רצינית , הכושר שלך יעלה קצת.

הייתי בסוף מסע גבעתי פעם אחת ו...

אמרו לנו שהם עשו 60 קילומטר בערך לני שנפגשנו איתם. ואז כשניפגשנו התחלנו לעשות אלונקות איתם וזה היה עוד איזה 10 קילומטר ולא רצנו לא כלום. רק כשהיינו צריכים לצמצם רצנו. אבל לא משהו יותר מידיי... זה בקשר לגבעתי.

linorly

New member
צנחנים עושים משהו כמו../images/Emo108.gif

76 אולי מגיע ל80 וקצת... מורידים את זה בגלל עומס חום (למי שעושה בקיץ, ובגלל קור למי שעושה בחורף..בגלל זה זה כבר לא 90).

outbreak

New member
אז ככה

צנחנים = 90 (75+7) גולני גבעתי הנדסה = 60 (45+5) נח"ל = 50 (35+5)

shira2222

New member
כבר ממזמן זה לא ככה ממחזור מרץ 04

הורידו לכולם.. הרוב זה בהליכה אבל מהירה יש קטעים שרצים... החלק של האלונקות שזה בערך בין 5-15 זה בריצה וזה בסוף המסע

למעלה