מסעותיי בארה"ב

DJ$upreme

New member
מסעותיי בארה"ב

בהמשך להערה קטנה שמסרתי כאן לפני כמה ימים, רציתי להרחיב בנקודה מסוימת. בארה"ב, ההיפהופ ברידה משמעותית. אלבומים של האמנים המרכזיים, לא מוכרים כמו שמכרו פעם. מוצרי לוואי, כמו מגאזין הSOURCE, נמצאים בבעיות (לפי מה שהבנתי ה-SOURCE בירידה היסטרית). את המקום של ההיפהופ כדבר שהצעירים אוהבים, תפס מחדש ובגדול הרוק; להקות כמו קריד, סליפנוט, קורן, ועוד כל מיני צרות שאני לא יודע לבטא, מהוות חלק גדול מהמוזקה שרצה היום חזק בארה"ב. הפופ, גם הוא בתנופה יחסית - כוכבות כמו בריטני צצות כל הזמן, רובן נעלמות אחרי יומיים, ובכל זאת... דוגמא טובה למגמה הזו היא פינק, שלפני שנתיים הוציאה דיסק בכורה שהיה בתכלס היפהופ אר-אנ-בי, והדיסק השני שלה הוא פופ עם נגיעות של רוק, שונה מאוד מהקודם. היא מצליחה מאוד מאוד. גם הדאנס והאלקטרוני הצליחו - כך נראה - למצוא להם מקום בטעם האמריקאי. ובכל זאת, אמינם (תופעה בפני עצמה), ג´יי לו החדש, ג´ה רול וצ´רלי בלטימור, נלי החדש, והרבה מאוד קאמרון - הם הדברים החמים עכשיו בתחום "שלנו". ייתכן שהסיבה לירידה של ההיפהופ היא, שבאמת החומרים לא כל כך מעניינים..? ומי שעוד לא יודע, כתבה מלאה וארוכה על הרפתקאותיי בחצר המלך פרינס במיניאפוליס, התפרסמה ממש כאן. (שימו לב, חמישה חלקים). אתם מוזמנים להגיב על הכתבה הזו באתר YNET.

da^Lord

New member
יש משהו בדבריך.

כל פעם כשהזכירו את המילה "מיסחור" ,מייד קמו אנשים והגנו על המונח הזה. לדעתי המיסחור הורס את התעשייה, במקום השקעה בליריקה ,ביכולות שירה, אנשים משקיעים יותר בהפקות (לא שזה רע) וביחסי ציבור (כן שזה רע). לא שיש דברים לא טובים כיום, אמינם - שיא המיסחור. וויל סמית´ החדש - לא חסר לו. אבל כל ההארדקורים לשעבר שמנסים בכוח להתמסחר רק הורסים את עצמם. רנ´ב כיום נהיה יותר מסתם ממוסחר, הוא נהיה שטחי ורדוד.. יותר מתקרב לפופ, ונורא קשה למצוא רנ´ב טוב בימינו.. אני חושב שאלה הפחות מוכרים, שכיום ב"אנדרגראונד" הם יהיו הדבר הבא , והסיבה היא פשוטה. לאנשים יש רצון מאוד חזק וטבעי לקדם חומרים שהם טובים אבל חסרי אמצעים מספיקים כדי להתפרסם, והרצון הזה כמו שהיה ועדיין יש (אבל פחות) לגבי ההיפ-הופ הישראלי.. הוא זה שיביא את הקידום. אני מניח שאנשים כמו פלג והארכיון יש גם בארה"ב.. והם יקדמו את האנדרגראונד שם. ואז ההיפ-הופ יחזור לכותרות. או זה, או שפשוט יקום מישהו שערורייתי חדש כמו שאמינם היה לפני שנתיים.. ויהיה לעיתונים הרבה חומר לסקר ,מה שיקדם אותו. דבר אחרון, אולי הירידה הזו בהתעניינות היא דבר טוב. הראפרים יהיו חייבים להתעלות על עצמם כדי להצליח , זה כבר לא יבוא להם בקלות כמו עד היום.. מה שישפר את איכות ההיפ-הופ. זאת דעתי נכון לעכשיו.

multi

New member
צודק

באמריקה טחנו וטחנו את אותם נושאים, ואותם דעות, אותם פוזות ואותן שטויות כלכך הרבה פעמים, שלא פלא שזה כבר נמאס על האמריקנים. הרוק נותן להם אנרגיות חדשות, עצמתיות, כאסח וכל זה. וזה מה שהקהל רוצה. אז נראה לי שכל הראפרים הפחות מוצלחים צריכים להתחיל לרגש את הקהל ולא סתם לשיר יפה. בנושא לליריקס גם צריכים להיות רעיונות חדשים. למרות שברוק אין ליריקס כלכך משוכללים, אז זאת לא הבעיה העיקרית. באמת כדאי שהראפרים יתעלו על עצמם בנושא של הפקות, עצמתיות וריגוש בשירה, והכי חשוב - רעיונות.

אחי אולי ברוק אין ליריקס משהו

אבל במטאל יש ליריקס ממש עמוק..... קורן וסליפנוט הם שני דוגמאות טובות

multi

New member
אני לא מדבר על זה

אני מדבר על משחקים מילים, דימויים וכל הקישוטים

סליפנוט קורן את שניהם שמעתי

הלירקס בהם ממש לא מדהים אותי או משהו הוא נחמד אבל דבילי בכלל רוב המוזיקה עצמה בנויה מאנשים שרוצים או שהם עצמם סדומזוכיסטים או שזה פשוט התנגדות לשמוע מטאל בגלל כמה טיפוסים "נחמדים" שאני פוגש בביצפר שלי ששומעים מטאל אבל עדיין מטאל ממש מוזיקה מפגרת לדעתי לכו תשמעו ת´ביטלס עדיף

אוי אתה מדבר ממש שטויות!

לסליפנוט יש ליריקס עמוק לקורן יש ליריקס טוב רק שלא היתעמקתי בו אף פעם תגיד לי שקראת את כל הליריקס של סליפנוט? לא ניראה לי אני מדבר על לקרוא אולי יש להם שירים לא חכמים במיוחד זה נכון אבל בכלליות זאת להקה עם ליריקס חזק אולי אתה אנטי מטאל כמו הרבה ראפרים שאני מכיר אבל להגיד שלסליפנוט ולקורן יש ליריקס מטמטם זה כבר גובל בטיפשות עוד דבר לא לכל להקות המטאל יש ליריקס טוב אני מוכן להתערב של פי או די יש ליריקיס מטומטם וללהקות בלאק מטאל יש ליריקס שטניסטי אז לא כל הלהקות חכמות אבל מה שבטוח במטאל האמיתי יש ליריקס ממש חכם

DardaG

New member
רק ראפ יאיר

אין מצב שיש משהו יותר טוב מ-ראפ אני לא יכול לחשוב על היום שיפסיקו לדבר על זה כל יום או משהו כזה או לשיר כי זה חלק מהרבה אנשים

אחי אתה לא קורא לעצמך קונדסון!!!

קאפיש?! ד"א אני בא אלייך היום ואולי גם מחר נוח?

HaWk34

New member
וואו וואו עד כאן

אני חייב להסכים איתך עם זה שללהקות המטאל והרוק וכל אלה שאנשים פה שונאים בלי לשמוע יש להם ליריקס טוב פה שם. דבר אחד עיצבן אותי: לפי או די אין ליריקס דפוק אולי לא הקשבת לסינגל הלפני אחרון שלהם Youth Of the Nation, קודם כל שיר באמת ענק, שנית, השיר מדבר על הרציחות שהיו בארה"ב בבתי הספר שהילדים התחרפנו והתחילו לירות לכל כיוון, עכשיו תקשיב לשיר שוב ותראה שזה עושה צמרמורת, חוץ מזה אני אוהב את פי או די יש לסולן שלהם פלואו מצוין כשהוא נותן קטעי ראפ. זהו.!

Ambitionz

New member
כי יש המון ראפרים מצויינים

שמבינים שהם יכולים להרוויח כסף גם מביטים שאני יכול להמציא לך עכשיו על המחשב, מילים סתמיות, וככה רמת ההיפ הופ יורדת. בקשר לאר אנד בי, לפי דעתי דוקא יש מלא אר אנד בי טוב שיוצא, לדוגמא פונדישה (שהמלצתי עליה לפני כמה זמן), החדש של דונל ג´ונס, טוויט, מיוזיק, ואני יכול לתת רשימה מאוד ארוכה של דיסקים חדשים מצויינים. לעומתם יש גם אמנים כמו קריסטינה מיליאן שהיא כבר פופ, למרות שאומרים שהיא זמרת R&B, לפי דעתי בכל אופן. חוץ מהשיר החדש שלה עם ג´ה רול... ההיפ הופ צריך משהו חדש, כמו מה שמארי ג´יי עשתה לפני 10 שנים עם ההיפ הופ סול. ודוקא נראה לי שזה יבוא מ murder inc ...

ק ר ח

New member
../images/Emo13.gif אני רציני הפעם...

"שפשוט יקום מישהו שערורייתי חדש כמו שאמינם היה לפני שנתיים.. ויהיה לעיתונים הרבה חומר לסקר ,מה שיקדם אותו." אוקיי,אני מרגיש שאם זה יקרה בישראל זה יהיה אני,לא רוצה להשתחצן או להשוויץ אבל ככה אני מרגיש שזה הולך להיות 90 אחוז וכולם,תזכרו שאמרתי את זה....תמיד אתם אומרים בימי IOL שהיה את הפורום אז עוד איזה חמש ארבע שנים תגידו אני זוכר שקרח כתב את זה בימי תפוז

EmGee

New member
עכשיו אני הולך

לחלק את החיים שלי ל2: לפני ההודעה הדרמטית הזאת ולאחריה. סתם קרח, אם תצליח אני אהיה הראשון שיברך אותך

HaWk34

New member
הערה

משהו אחד הפריע לי פה וזה: "להקות כמו קריד, סליפנוט, קורן, ועוד כל מיני צרות שאני לא יודע לבטא", לא אהבתי את ההערה הזאת, להקות כאלה באו מכלום, קורן היא אולי הלהקה הכי לא ממוסחרת שקיימת כרגע בעולם, סליפנוט פה ושם נגד זה אבל מה לעשות, אבל שתיהן התחילו מכלום אז זאת דוגמה טובה גם בראפ שהרבה הגיעו מהאנדרגראונד והפכו להיות חלק גדול בתרבות ובלה בלה. אז זהו. אין לי מה להוסיף.

בידיוק

לא יודע מה בקשר לקורן אבל אתה תיראה הופעות של סליפנוט מהדיסק הקודם והופעות מהדיסק הנוכחי אתה תיראה איך הם קמו מאנשים שלא היו להם כימעט פועלי במה ללהק בעלת הופעות מרשימות על במות ענק הם קמו מכלום והגיעו למשהו ענק

tomoshe

New member
יש הסבר פשוט

לפני שנתיים שלוש הייתה פריחה גדולה של היפהופ מעולה שגם הצליח למדיי. ההיפהופ של השנה האחרונה פשוט פחות טוב. בגלל זה מה שעדיין מצליח זה הדברים המסחריים כמו דרה ואמינם, קאמרון וג´ה רול - ההיפהופ הטהור והטוב סיים תקופה בערך לפני שנה-שנתיים עם צאת האלבום של אאוטקאסט שהצליח בענק ושהגיע אחרי אלבומים משובחים של מוס דף טאליב ואחרים. מאז, למעט יציאות בודדות כמו הבלופרינט של ג´יי זי ההיפהופ פשוט לא משהו - לפחות זה שבמרכז - יותר מידי מחזור ופחות מידי דברים רעננים ומקוריים - אז מה הפלא שהיחידים שמצליחים הם אלו שמעולם לא התיימרו לחדש אלא ממשיכים לרכב על אותה נוסחה שחוקה שעובדת (ג´הרול לדוגמא). או אם לצטט בפעם המי יודע כמה את ספייק לי : "people don´t come cause u don´t play the shit they like. if u will play the shit they like people will come" תומאס.

multi

New member
יכול להיות עוד משהו

יכול להיות, שכל שמוק שיש לו כסף מוציא אלבום, ומה אכפת לאחרים, כל עוד זה נותן להם כסף, זה לא חייב להיות איכותי. וכמובן שהמפיקים שנגיד מחפשים כשרונות חדשים, יחתימו מישהו שדומה כבר למה שיש בשוק, כי זה הולך וזה "כסף בטוח" במקום למצוא מישהו מקורי ומיוחד

DJ$upreme

New member
יש הסבר עוד יותר פשוט

אופנות מתחלפות וההיפהופ הוא אופנה. הלדים האמריקאים מחפשים דברים חדשים וכבר לא מתרגשים מללכת עם טבעות ומכנסיים מתרחבים ולדבר כמו כושים. מוזיקה IS HERE TO STAY, בלי קשר, ויש דברים טובים בכל תחום, אבל ההצלחה ההיסטרית שידע ההיפהופ בעבר ובעיקר העניין הגדול בתקשורת, העובדה שראפרים נהיו כוכבי קולנוע ומיליונרים על כלום (ראה מאסטר פי), העובדה שכל רוקר או דיוות פופ רצו גם ראפ על התקליט שלו וכו´ - כל זה נראה לי קצת פאסה. דווקא הRNB בלי קשר לאיכות רואה פריחה נאה, עם אמנים כמו ג´יל סקוט, אינדיה ארי, אריקה באדו, מיוזיק, ג´אגואר רייט, מרי ג´יי, פיית´, אשאנטי ואפלו הזוועתון של לוריין - כולם זוכים להצלחות יחסיות, ואין עליהם הרבה ראפ, למעשה על רובם אין בכלל. אני חושב שמי שמדמיין איך כוכבי האנדרגראונד יבואו עם דברים שנשמעים אחרת ויכבשו שוב בשם ההיפהופ את הפסגה, טועה טעות מרה. מה שכן, אין ספק שאנשים כמו טאליב, מוס דף וקומון נמצאים בכל חור עכשיו ובכלל כל הקליק של אוקיי פלאייר בסימן עליה - שוב, בגבולות ההולכים ומצטמצמים של ההיפהופ.

kodgirl

New member
פינק

ראית משהו חדש שהיא עשתה שעוד לא שמעו עליו בארץ? ובכלל בתור איזה מוסיקה היא מוגדרת?

למעלה