מסעדת ורד הגליל, ליל שבת. רחמים על שומרי הכשר

מסעדת ורד הגליל, ליל שבת. רחמים על שומרי הכשר

ות.

אני זוכר את מסעדת ורד הגליל מלפני 20 – אולי 30 שנה – כאחת המסעדות הבודדות בארץ שהגישה בשר איכותי, או לפחות מה שנראה לי אז כבשר איכותי. אז היא היתה בשבילי תחנת חובה כשהייתי מביא חברים מחו"ל למקומות הקדושים שבאזור.

הרבה מים זרמו מאז בירדן. בסוף שבוע זה גורל אכזר הביא אותי לטבריה. ורד הגליל נראתה לי אופציה טובה לאכול בליל שבת. בדקתי באינטרנט שהיא פועלת ביום שישי בערב, בתמימותי לא ייחסתי משמעות לעובדה שבשעות האלה מוגש שם "תפריט ליל שבת". הסתבר שהמקום כשר והתפריט מנסה להתמודד עם העובדה הזאת.

המקום מעוצב בנעימות, מפות לבנות החליפו את שלחנות העץ שאני זוכר מהאלף הקודם. הקהל מורכב משוכני המלון הצמוד, פגשתי שם משפחת מכרים שומרי מצוות שלא ראיתי 15 שנה. היו לא מעט ילדים, תוספת ישראלית ייחודית לעולם המסעדנות. היתה מלצרית נחמדה, משתדלת, אך לא מקצועית ביותר. היא היתה עסוקה מדי.

היו עוד כמה מלצרים שרב הזמן עמדו בצד. שום מבטים שנעצתי במלצרית העומדת לא הניעו אותם לפעולה – היא הישירה אלי מבט כאדם החף מכל פשע. א' (מבית האופרה), בת זוגי לארוחה, המורגלת בנסיעות לפריפריה, אמרה שנעיצת מבט במלצרית מתפרשת כהבעת עניין בריא של גבר בבחורה נאה ושצריך לקרא לה מפורשות. כך עשיתי (בקול ובתנועה) – והיא מייד ניגשה ומלאה אחר מבוקשי. הבדלים של קודים תרבותיים, מן הסתם.

שתיתי איזשהו יין אדום נחמד (25 ₪) בכוס עבה שכמותה כבר מזמן לא חוויתי (ככל שמתרחקים מתל אביב, כך הכוסות הופכות עבות יותר, מין חוק טבע שכזה. מכוון ששום כח שבעולם לא יכול לכוסות האלה, כנראה שגם נכדיי ימשיכו לסבול מהן). הוסיפה לחן העובדה שהמלצרית ליפתה את החלק העליון (המיכל) של כוסות היין בכפות ידיה בזמן שהובילה אותן מהדלפק לשלחן. רצתה לחמם את היין לנוחיותנו? להשאיר את טביעות האצבעות שלה בעולם הזה? סתם להפגין אלגנטיות (הרי בהרבה סרטים רואים שכך נשים אלגנטיות מחזיקות את הכוסות של קוניאק)? אין לדעת.

הוזמן לחם כפרי (16 ₪), הוא היה נחמד, בכמות יפה, נפרס לחתיכות עבות ולווה בכמויות נדיבות ביותר של טפנד זיתים ואריסה . קנקן מים הוגש באופן אוטומטי, כל הכבוד. א' הצעיר ביקש ארוחת ילדים עם שניצל, אורז, סלט ירוק, משקה קל וכדור גלידה (49 ₪) שעשו את עבודתם נאמנה.

טוב, אין ברירה, כמה שניסיתי לדחות את הקץ, צריך לדבר על מה שאכלנו אנחנו. האמת, אין הרבה מה לדבר. אני אכלתי צלי בקר (90 ₪). זה אכן היה בקר צלוי (בליווי אורז). די הרבה חתיכות בקר עם קצת רוטב בו הוא נצלה. הבשר היה סיבי וקצת יבש, אבל אכיל. כל מה שיכולתי להעיר עליו שזה בדיוק סוג צלי הבקר והאורז שהייתי מקבל בבסיס בערבי שבת. משביע, בהחלט ניתן לאכילה, אבל מן הסתם, לא קשור בשום צורה לעולם המסעדנות.

א' (מבית האופרה) אכלה עוף צלוי (68 ₪). חצי עוף צלוי בליווי אורז. העוף הזכיר את הבקר: סיבי וקצת יבש, אבל בהחלט אכיל. א' העירה עליו שזה בדיוק סוג העוף והאורז שהביאו להם בחמגשיות לשטח בזמן שהם עשו את ההפקות למרגלות מצדה. כל אחד וניסיונו בחיים ועולם אסוציאציות משלו.

זה היה בהחלט אוכל סביר לארוחת ערב בבית ספר שדה, אבל זה היה קצת פתטי בשביל מסעדה עם מפות לבנות. מאידך, אולי אי אפשר להכין אוכל אחר לארוחה בערב שבת תוך הקפדה על כללי הכשרות. המחיר נשמע מוגזם – אבל היה לי ברור שאין ברירה. במטבח, בנוסף לטבחים, הסתובבו שני עבדקנים, שמן הסתם השגיחו ששום כלל מכללי הכשרות לא יופר. ברור שצריך לשלם להם משכורות סוף שבוע שלם, להלין אותם ואת משפחותיהם, להאכיל אותם – וכל זה חייב להיות מגולם בתוך המחיר.

בסך הכל, אין לי טענות למסעדה. אבל אני ממש מרחם על אחיי שומרי המצוות שנגזר עליהם לקבל את העליבות הזאת בתמורה למיטב כספם. חוששני שרבים מהם אף חושבים שזה אוכל טוב וראוי... אני מקווה שלפחות בגן עדן, לשם הם יגיעו בזכות שמירת השבת, הם יקבלו כפיצוי, על חשבון הבית, מאכלי מלאכים (בזמן שאני, איפה שאני אשכון, אתקיים לכל היותר מסרפדים וקוצים בשמן רותח).

באמת הייתה פעם מסעדה אליה נלקחו אורחים

מכובדים שסיירו בצפון. חבל. אבל תסביר לי, משגיחי כשרות עובדים בשבת? הם לא אמורים לשבות מעבודה? איזה קרקס

אכן, קטע הזוי. לא רציתי להכנס לזה (אני צאצא

של שושלת רבנים מכובדת, אך ידיעותי ביהדות מוגבלות למדי), אבל כמתבונן מהצד אני לא מבין, איך צוות יהודי למהדרין, כולל המשגיחים, מקבל משכורות, מגהץ כרטיסי אשראי, מקבל טיפים וכיו"ב - וכל זאת בערב שבת??? נפלאות הן דרכי האל - ובמיוחד דרכי משרתיו הנאמנים...

amirjob

New member
לדעתי זו יותר בעייה פסיכיאטרית

אין דרך לנתח באופן הגיוני התנהגות אנשים שיש להם "חבר דימיוני" שאיש לא ראה ואיש לא שמע.

אני מניח שאם למשל הייתי טוען שאני מאמין שיש לי בבית רק חתול בן אלמוות בלתי נראה
שאין לו גוף ואין לו דמות הגוף הייתי בוודאי מועמד לאישפוז פסיכיאטרי בכפייה.

אבל כשמדובר באלוהים אז זה נורמאלי לחלוטין, ולמה ? כי יש הרבה שחושבים ככה.

ליר141

New member
כל עוד אתה לא מסוכן לעצמך ולסביבה

לא תאושפז בכפייה, כמו גם המאמינים באלוהים.

אבשי ג

New member
הסיבה היא שזה גם מלון

ובמלון יש לכאורההפרדה בין הנושא הכספי לבין המטבח והרבנות (כנראה יותר מאילוץ ופחות מרצון) מאפשרת לזה לקרות כי אחרת לא יוכלו לאכול במלנות...
בכל מקרה גם היתה מסעדה של אוכל יהודי בתל אביב שאינני זוכר מי מהן, שהגישה בג"ץ בנושא ואמרה שגם אצלה הקופה תהיה מופרדת מהמטבח בדיוק כמו במלון ואילצו את הרבנות לתת להם תעודת כשרות.

זה בדיוק סוג הטריקים והשטיקים שיוצרים את

יחס הניכור בין חלק מן הציבור לבין הממסד הדתי... על מה מתבזבז הגניוס של העם היהודי...

תודה רבה על המידע המעניין!

אבשי ג

New member
לדעתי האבסורד הכי גדול הוא...

שבסופו של דבר המשגיחים לא מוכנים לאכול במקום שהם משגיחים עליו (כי זה לא מספיק כשר בשבילם) ושלא לדבר על ניגוד העניינים בכך שהמשגיח מקבל את שכרו מהמסעדה שעליה הוא משגיח.
בימים אלו הציונות הדתית מנסה להשתלט מחדש אחרי עשרות רבות מידי של שנים על הרבנות הראשית והוציא אותה מידי החרדים ונקווה שאולי זה יחבר קצת יותר חלקי העם לנושא הזה - בערך מה שעשו צוהר לעולם החתונות.

passioneta

New member
כשהייתי סטודנטית הייתי מעורבת במחנה לנוער

שהגיע מכל העולם. בשבת הראשונה המשגיח אסר על בעל המסעדה לטפל בבעיה בתנורים. בעל המסעדה "שכח" לספר לנו על כך.
התוצאה: 80 בני נוער וכמה מדריכים לקו בקלקול קיבה חמור - יופי של ספתח לביקור בארץ.

החתולית

New member
משתתפת בצערך

בטבריה אין מסעדות לא כשרות, מלבד זו של המלון הסקוטי. בכלל טבריה היא אחד הפיספוסים התיירותיים, הגדולים ביותר במדינה.

אכלתי מספיק ארוחות ליל שישי במלונות כשרים, כדי לדעת שאפשר להכין צלי בקר טוב ועוף צלוי משובח, גם אם מוכנים לבי כל הכללים הנדרשים על-ידי נציגי הרבנות.

אשר לפיצויים ב- there after: אין לי ספק שתאכל טוב וברומנית.

כבר כמה שנים לא נקראיתי למילואים והחל מהשנה

בכלל קיבלתי פטור. כך שהשהייה בטבריה (במלון שאינו בוטיק בעליל) היא מבחינתי הזדמנות לבדיקת מצב האומה. בינינו, לא משהו. ואכן הפיספוס של טבריה זועק לשמיים.

אמן גדול לשורה התחתונה שלך, כה יהי רצון, בע"ה. ברומנית.

קליספרה

New member
אנחנו עלינו לקצרין, אכלנו במיטשוס

וירדנו חזרה
לגמרי שווה את הסיבוב

התיקון התרחש ברוטנברג - תודה לפורום!

מכוון שלא רציתי להתבאס שנית, הלכנו לרוטנברג בקיבוץ גשר שהרבה פעמים הוזכרה כאן כמסעדה טובה. והיא אכן טובה מאד. יד של שף ניכרת בכל. צלוחיות של עדשים מתובלים מאממיםםםםם!!!, חמוצים ביתיים עדינים מדאימיםםםםםם!!!!! ושומים אפויים מושרים ברוטב חמוץ-מתוק טעימיםםםם!!!! שמלווים לחמים מיוחדים כשכל זה ניתן בחינם ולא תמורת תשלום כמו במסעדה של אמש. שניצל ילדים איכותי ממש עם תפו"א ברמה. פאטה כבד עם ריבת פילפלים - שיחוק. קלמרי שלמים ממולאים על מצע ציזיקי - סוף הדרך וסיבוב פרסה. פילה מוסר עם שרימפס זכה לתשבוחות. רק האנטרקוט 300 גרם לא היה מושלם, אבל סלחתי בקלות. והמחירים שפויים לגמרי. הללויה!

למעלה