מסעדות

אלי ו.

New member
אני מוכן להסכים איתך

אין צורך לסבסד תרבות. לא תרבות דתית ולא חילונית. מה שאומר שלא צריך לסבסד את הצופים, קבוצות ספורט, תיאטראות, סרטים, אוניברסיטאות, ישיבות מעבר לגיל 18, מקוואות, בתי כנסת, מתנ"סים וכו'. כל מה שצריך לסבסד זה: צבא, רפואה, וחינוך עד גיל 18! מתאים לך?

לא.

יש מקום למדינה להשקיעה בעתידה שלה עצמה. משאבים מרובים אין למדינה. לא נפט או פחם או ברזל או יהלומים. מה נשאר? ידע, בעיקר. ומפעלי ים המלח. בניית ידע לצורך תחרות בשוק הגלובלי מצומצמת לידע הנרכש באוניברסיטאות, לא בישיבות. על כן יש מקום לסבסד את אלו ולא את אלו. עם כל השאר מסכים - ספורט, צופים, סרטים, תיאטראות, מחול - אם לא מסוגלים להתקיים עצמאית, מן הסתם אין להם ציבור מספיק גדול הצורך אותם. כמעט נכון חוץ מספורט. כדורגל נצרך גם ע"י חסרי הממון. האם תפקידם של העובדים לסבסד את משחק השבת למובטלים? אין לי מושג. כבר שמעתי חברים אוהדים שרופים מתבטאים בגנות מזון ואוכל, אם על חשבון זכיית קבוצתם...

אלי ו.

New member
אין בעיה, אני גמיש

סבסד רק את מי שהשכלתו דרושה למשק. מורים לפי צפי צרכי מערכת החינוך, רופאים, מרצים וכו'. כמובן שכל מי שיסובסד יתחייב לעבוד במקצוע שלו, למספר קצוב של שניםף בתנאים שהמדינה תכתיב לו. מי שרוצה ללמוד היסטוריה של המזרח הקדום, שיעשה את זה על חשבונו. איזה אינטרס יש למדינה לממן סטודנטים שילמדו על תולדות אחתנון?

מסכים.

רק קח בחשבון שידע פעמים רבות אינו לינארי והיררכי לחלוטין. יש נטייה לתחומים שונים להפרות זה את זה גם אם לכאורה אין בינם קשר והפריה הדדית כזו קשה עד בלתי אפשרי לצפות מראש. פרטנית לדוגמתך - שיטות מחקר שפותחו כדי ללמוד את העבר הרחוק לגביו יש מעט מאוד עדויות מהימנות, יש להן השלכה על תחומים כגון מתימטיקה ובלשנות, שמצידם יש להם נגיעה ישירה לתחומים "חמים" במדעי המחשב.

אלי ו.

New member
מסכים, אני יכול לתת עוד דוגמאות

שיטת הלימוד בישיבות עזרה לפתח את ההשכלה הכללית בתחומים רבים, עודדה חשיבה ביקורתית, ועוד. גם כיום יש מומחי חינוך שמנסים ללמוד משיטת הלימוד בישיבות.
תראה, עקרונית אין לי בעיה עם אנשים כמוך או שומרון. אתם אומרים: צריכה להיות מינימום ממשלה. סבסוד צריך לבוא מלמטה (אם בכלל) בסגנון הגמ"חים החרדים, ולא מהממשלה מלמעלה. זו גישה עקבית שאפשר להסכים איתה. הבעיה שלי היא עם אנשים שאומרים שצריך סבסוד, אבל רק לאנשים כמוני, ולא לאחרים. עליהם דיבר ינאי בצואתו לשלומציון.

היא כן

או לפחות צריכה להיות. אם המדינה הייתה מתנהלת כמו פירמה חיינו היו נראים הרבה יותר טוב.

לא, בהחלט לא

מטרת פירמה היא להשיא רווחים, ואילו מטרת מדינה (ע"פ כמה הוגים) היא להשיא רווחה לתושביה.

כיצד מוגדרת פירמה?

אני הבנתי שמלכ"ר הינו חלק מהקבוצה המתכנה "חברות עסקיות" או "פירמות". האם תוכל להרחיב על ההבדל בין מלכ"R לפירמה?

hillelg

New member
בנוסף,

מדינה לא יכולה לחיות ללא אותה "סיבת קיום" (טל יכתוב את זה בצרפתית) רוחנית שמחזיקה אותה. יתר על כן, זה דבר חשוב ובסיסי יותר מאשר הצרכים הגשמיים (שאם לא כן, החברה תתפרק מאליה). כל השאלה היא, מהי אותה "סיבת קיום", ומהם הלימודים הרוחניים המהווים את תשתיתה. על כן - זה יאמר תיאטרון וספרות, וזה יאמר ישיבות ולימוד תורה.

raison d'etre

ועמדתי לשאול באמת על ההבדל בין מדינה לפירמה, אך חסכת לי את הצורך. תודה לך.

מי אמר שאני מעוניין במדינת רווחה?

מדינת רווחה עולה כסף. כבר היום 20 אחוז מאזרחי ישראל משלמים למעלה מ-80 אחוז מהמיסים. לפני כמה ימים פירסמו כלכלנים ניתוח שאומר לפיו כל ישראלי משלם 15 אחוז ממשכורתו (כל ישראלי עובד זאת אומרת - דהיינו רק אותם 20 אחוז של פראיירים שעובדים ומשלמים) למימון אלה שלא עובדים. אמרתי מינימום התערבות ממשלתית בכיסו של האזרח. המשמעות היא , כמו שציינת, ביטול מדינת הרווחה, חוץ משלושה תחומים בהם צריך להשקיע באופן מאסיבי - בטחון, חינוך ובריאות. זהו. סה טו. ויפה שעה אחת קודם!

נשב כולנו ספונים בביתינו, בטוחים,

מחונכים ובריאים, ואז מה? קולנוע ישראלי וספורט לא יכול להתקיים ללא תמיכה, תאטרון, וקונצרטים גם לא. על אומנות ומוזאונים גם נוותר, וגם על האונברסיטה (דיברתם על חינוך עד גיל 18). אז אפשר כבר לכבות את השלטרים ולחזור לניכר. אגב, מה זה "ביטחון,חינוך ובריאות"? די לסיסמאות!

למעלה