מסעדה מיוחדת בפרובנס (קונטרה לטוסקנה של מיתר)
לפני כשנה היינו שבוע מאד מהנה בטוסקנה ואני בהחלט מתחבר לדיווחים של מיתר
אחד הדברים הכייפים הוא לתכנן טיול וכשזה לאזור שהנוף, האוכל, היין והאנשים מתחברים זה מהנה שבעתיים
כך היה כשתיכננתי את הטיול החוזר לליון ופרובנס(היינו שם כבר לפני 15 שנה)
תוך כדי התכנון נחת לי במייל פוסט של זאב דוניה אודות ביקור שעשה לאחרונה בשאטו נף דה פאפ
ובתוכו גם דיווח על ביקור במסעדה (שהומלצה לו ע"י אחד הייננים המקומיים) שנקראת
LA TABLE DE SORGUES של סנדרין וז'אן פול הנמצאת כמובן ב"סרגוס" בפאתי אזור היין הנ"ל
והיא נכנסה מיד לרשימה.
את "משכננו" קבענו בCHATEAU DE ROCHEGUDE מרחק של כ30 ק"מ מהמסעדה מרחק שאנחנו עושים
דרך קבע בארץ למסעדות בת"א כך שזה לא היווה פקטור כל שהוא גם הGPS עשה עבודתו נאמנה
המסעדה מעוצבת נחמד ומוארת ז'אן פול במטבח וסנדרין ה"מארחת" כשהתיישבנו סיפרתי לה כיצד הגענו לכאן
וזה מיד פתח את הלב והשיחה קלחה והיא ספרה עד כמה נהנת לארח את דוניה ושהוא השאיר לה "משהו" בלב
ומכאן הכל זרם נפלא
יחד עם קוקטייל הפתיחה הגיעו זיתים ירוקים גדולים ומבהיקים (אופיני לפרובנס) מדהימים בטעמם וצלוחית אגוזים
כמתאבן קיבלנו צלחת ועליה (לכ"א) כף ובה מין בצק ממולא בדג ועליו ביצי סלמון
כוסית ובה בורגול ועגבניה עוגיה מבצק פריך שבתוכה צנונית ועליה פיסת ז'מבון
בתמונה המתאבן
לפני כשנה היינו שבוע מאד מהנה בטוסקנה ואני בהחלט מתחבר לדיווחים של מיתר
אחד הדברים הכייפים הוא לתכנן טיול וכשזה לאזור שהנוף, האוכל, היין והאנשים מתחברים זה מהנה שבעתיים
כך היה כשתיכננתי את הטיול החוזר לליון ופרובנס(היינו שם כבר לפני 15 שנה)
תוך כדי התכנון נחת לי במייל פוסט של זאב דוניה אודות ביקור שעשה לאחרונה בשאטו נף דה פאפ
ובתוכו גם דיווח על ביקור במסעדה (שהומלצה לו ע"י אחד הייננים המקומיים) שנקראת
LA TABLE DE SORGUES של סנדרין וז'אן פול הנמצאת כמובן ב"סרגוס" בפאתי אזור היין הנ"ל
והיא נכנסה מיד לרשימה.
את "משכננו" קבענו בCHATEAU DE ROCHEGUDE מרחק של כ30 ק"מ מהמסעדה מרחק שאנחנו עושים
דרך קבע בארץ למסעדות בת"א כך שזה לא היווה פקטור כל שהוא גם הGPS עשה עבודתו נאמנה
המסעדה מעוצבת נחמד ומוארת ז'אן פול במטבח וסנדרין ה"מארחת" כשהתיישבנו סיפרתי לה כיצד הגענו לכאן
וזה מיד פתח את הלב והשיחה קלחה והיא ספרה עד כמה נהנת לארח את דוניה ושהוא השאיר לה "משהו" בלב
ומכאן הכל זרם נפלא
יחד עם קוקטייל הפתיחה הגיעו זיתים ירוקים גדולים ומבהיקים (אופיני לפרובנס) מדהימים בטעמם וצלוחית אגוזים
כמתאבן קיבלנו צלחת ועליה (לכ"א) כף ובה מין בצק ממולא בדג ועליו ביצי סלמון
כוסית ובה בורגול ועגבניה עוגיה מבצק פריך שבתוכה צנונית ועליה פיסת ז'מבון
בתמונה המתאבן