מסעדה ביתית ...

Master Stav

New member
מסעדה ביתית ...

כבר תקופה שמגרד לי בכפות הידים להרים מסעדה ביתית מקום בו יש אוכל מבושל איכותי שלא מתפשר על החומרים מקום שניתן לקחת ממנו TAKE AWAY בחמישי שישי מקום שלא יקרע את הכיס ובכל זאת יתן מענה הולם לקיבה ..... מה דעתכם ? מכירים כאלו מקומות ? הייתם אוכלים במקום שכזה?

זדשב

New member
מן הסתם יש קהל צרכנים למסעדה מסוג זה

רק שאני לא נמנת עליהם
באמצע השבוע, בשעות הצהרים, כמעט ואין מצב למצוא אותי במסעדה. אם כבר הולכים למסעדה אז זה בדר"כ בשבתות אבל אז מסעדות מסוג זה (לפחות אלה שבסביבתי הקרובה) סגורות. ואוכל מוכן לקחת הביתה - שוב , אני לא קהל היעד לזה. היתה תקופה, לפני מספר שנים, שעבדתי במקום שלא סיפק א.צהרים לעובדים ולכן יצא שהיינו מזמינים די הרבה ממסעדות שכאלה שהיו בסביבה. היה טעים והיה זול אם כי לאורך זמן הוצאה קבועה כזו , ללא סיבסוד המעביד, מכבידה על הכיס.

MrCheff

New member
מכיר בת"א

באזור יהודה הלוי נחלת בנימין אני אוכל שם מידי יום (ליד העבודה) יש גם באזור אור יהודה 2-3 מקומות כאלו. מסעדות ביום-יום וביום חמישי-שישי גם מוכרים לשבת בהצלחה!!! אם יהיה כשר, אבוא לטעום!!!

Master Stav

New member
לגבי כשרות

כמו אצלי בבית מתוך כבוד ולא בגין מימון של תעודה על הקיר ואוכל חינם שיסתובב לי בין הסירים .... בסנתים זה סוג של חלום ...אבל איך אומרים מי שלא חולם לא יגשים כלום

kdr

New member
אתה מזכיר לי בדיחה מקצועית על כשרות

אבריימלה נאמר, נכנס יום אחד למסעדה לסעוד את ליבו. על הקיר התנוססו תמונות כל הרבנים והצדיקים ללא יוצא מהכלל. פנה אבריימלה לבעלים ושאל: "וכשרות, ייש למיסעדה ?" "בוודאי" ענה הבעלים, "למה אתה שואל ? אתה לא רואה את כל התמונות ?". ענה לו אבריימלה "כשאראה את התמונה שלך על הקיר ואחד מהם יגיש לי, לא אשאל". אני לא רוצה להיכנס לויכוח אם צריך משגיח במסעדה, לדעתי זה מיותר. אם כל המוצרים נרכשים כשרים ומוכשרים ומנהל המטבח על עובדיו שעברו הכשרה (קורס מקצועי) בנושא, אין טעם לעוד עובד ששכרו נקבע ברבנות עפ"י חישובים שלהם והמהווה נטל נוסף שלא לצורך. לי היה משגיח כזה שכשנשאל לכשרות המסעדה ענה בחיוך "אני כבר לא המשגיח, אני מליץ יושר" נכון שבתקופה הראשונה של חודש חודשיים היו לו הערות, מעבר לזה הוא הפך מיותר. הגיעו אלי חסידי ויז'ניץ, גור, סאטמר, חסידים מישיבות שונות מבני ברק ומה יצא? בסוף סגרתי את העסק. הכל כמובן אם הוכיח הבעלים שהוא אדם ישר.

noa555555

New member
אני בטח שהייתי אוכלת במקום כזה.

יש את שאלת המחירים, אם אתה לא מתפשר על החומרים, כך שאתה מייעד אותו לקהל יותר אמיד מראש. (התימחור הוא כמדומני לפחות פי שלוש מהעלות המקורית כולל כל העלויות, כולל חשמל , תפעול וכד). יש ענין של לדעת לתכנן מנות, שהוא לא פשוט, כדי לא לעכב הזמנות, ומצד שני למנוע סיכון של זריקת יתר של מוצרים. (יקרים , אצלך) או מנות שהוכנו כבר וייזרקו או ייתרמו. יש ענין של אישור משרד הבריאות שהוא חובה לכל מקום שמכין אוכל (אפילו אם זה רק כריכים בקיוסק..) כך שיש גם ענין של לעמוד בקריטריונים מסויימים של משרד הבריאות, כולל רמת מטבח, רמת נקיון, אפשרות חיטוי כוללת במטבח ובמקררים, תוספת מקררים ומקפיאים, מטבח מצוייד היטב, וכד, כלומר - יש השקעה ראשונית לא קטנה בענין הזה גם. אני חושבת שכדאי להתחיל בירידי איכרים כאלה ולראות איך הולך ומשם להמשיך. לפחות זה לא מחייב אותך לכל אלה, נכון? ויש גם מקום לקחת קורס תמחור ותכנון כמויות , כמו שלומדים בקורסים של שפים. מסתבר ששפים וגם קונדיטורים לא לומדים רק לבשל אלא גם לתכנן, וזה אחד החלקים היותר מסובכים בתחום הזה. אני יודעת את כל זה כי יש לי חברה שהיא שף -קונדיטור וראיתי חלק מהחומרים שהיא למדה בקורס שלה. יש ענין של זריזות ההכנה, והעסקת האנשים הנלווים, הכל שאלה של גודל העסק. השאלה אם מתחילים בגדול, בקטן, בבינוני. צריך ממש תוכנית עסקית בענין הזה, אחרת הנפילה עלולה להגיע מהר. תוכנית יעדים, תוכנית הכנסות והוצאות. הבאה בחשבון של מיסוי ורישום וכד. אבל כן, בהחלט הייתי אוכלת במקום כזה. זה מזכיר לי מסעדת פועלים איכותית מאוד מאוד, ואני הכי אוהבת בעולם אוכל ביתי. ולדעתי דוקא הז'אנר הבייתי לא צריך להראות פלצני, לא מעוצב מדי, אם הייתי הולכת לאכול במקום שמכין אוכל ביתי, הייתי מצפה ממנו להכין לי אוכל שאני מתעצלת להכין בבית (קובות למשל..), אבל יש לו ניחוח ביתי ולא שפי מדי. לא עלה בייבי או שניים ועליהם כבד אווז, אם אתה מבין את כוונתי. אוכל טוב ומבושל מעולה והיטב, תוך החלטה על הסגנון. טעים, עם לחם נורמלי, זה מה שמייחד מסעדות ביתיות לדעתי , ממסעדות שף יקרות. ואז גם אפשר להוריד עלויות, כי גם מחומרים פשוטים מאוד אפשר להכין אוכל מעולה ביותר.

אתה מצטייר לי יותר בסגנון של נחי אלקין

מכיר? האיש מבשל מדי שישי בערב "אחורת טעימות" לפי מה שבא לו ובעונה וכו' אנשים מגיעים למרפסת ביתו הסגורה, וגם מקבליםפ מנות מופלאות של אוכל איכותי וטעים עד דמעות.

לא יודעת

משום מה קצת קשה לי להאמין, אבל אולי. אני לא מהצופות המתמידות בטלויזיה

אין כמו מסעדה בייתית

באילת יש מסעדה בייתית מוצלחת במיוחד בשם : ג'קניס. פעם כשתהיה לי מסעדה, היא תהיה משהו כזה (רק עם מאכלים יותר טעימים)... קח בחשבון ...

אליה ל

New member
התוכנית שלי היא לעשות משהו דומה אצלנו בישוב

מעין קפה ביסטרו אצלי בחצר שבשלב הראשון יפעל בסופי שבוע ומכאן נצמח הלאה. במקום שבו אתה גר, אין מסעדה שכזו, היתה פעם מסעדונת קטנטונת במרכז המסחרי שאחר כך נסגרה והיה בה אוכל ביתי נהדר אבל.. לא הלך להם. אישית אני מאוד אהבתי את האפשרות לרכוש שם מעת לעת אוכל - לא תמיד מתחשק להכין אוכל וגם לא תמיד מתחשק לרדת לדרורים ולקנות שם אוכל בדוכנים. השאלה היא היכן אתה רוצה לעשות את זה וזוהי למעשה שאלת המפתח

Master Stav

New member
יש מסעדונת בצורן ....

תבוא לבקר תגלי שיש
אני חושב ל איזור התעשיה החדש של נתניה

אליה ל

New member
סתיו, בוא רגע ....

מותר לי להיות כנה? אני חושבת שבמקום הזה שם אתה תלך לאיבוד בתוך ים המסעדות שיש שם כולל מסעדות יוקרה, מסעדות פועלים וכו'. אומנם כבר אמרו חז"ל שלכל סיר ישנו המכסה שלו ועוד שאר אמרות כנף........... חשבתי שתלך לכיוון של לעשות משהו בישוב או בסביבה - אפילו באזור התעשיה של הישוב וכך תהייה במרכז של ישובי הגוש ומכאן לצמוח הלאה. זה מה שמרגיש לי נכון יותר לעשות במיוחד כשאתה מדבר על מסעדה ביתית שיבואו לקחת ממנה גם אוכל הביתה - אזור התעשיה בנתניה פשוט עמוס, צפוף ולא מעורר כיף במיוחד.

Master Stav

New member
יכול מאד להיות

אני שוקל להתחיל לאט לאט ....קודם כול הממרחים המישרות וכיוצא בזה אחר כך ....כנראה מסעדה

מאקי

New member
חמודי...

בתור הפנטזיונרית של התפוז זו שחולמת ומגשימה חלומות. מאחלת לך בהצלחה כפול מליון. אם תרצי עיצה בהקמת עסק. אשמח לעזור מנסיוני הדל............... וקח בחשבון מושג אחד - חבות מוצר. עוד לפני התוכנית העיסקית........... אני אשוב בסוף הקיץ..... למהלך חיי התקין. אשמח לסייע במידה ותרצה להקדיש לי מזמנך מאקי.

למעלה