אני בטח שהייתי אוכלת במקום כזה.
יש את שאלת המחירים, אם אתה לא מתפשר על החומרים, כך שאתה מייעד אותו לקהל יותר אמיד מראש. (התימחור הוא כמדומני לפחות פי שלוש מהעלות המקורית כולל כל העלויות, כולל חשמל , תפעול וכד). יש ענין של לדעת לתכנן מנות, שהוא לא פשוט, כדי לא לעכב הזמנות, ומצד שני למנוע סיכון של זריקת יתר של מוצרים. (יקרים , אצלך) או מנות שהוכנו כבר וייזרקו או ייתרמו. יש ענין של אישור משרד הבריאות שהוא חובה לכל מקום שמכין אוכל (אפילו אם זה רק כריכים בקיוסק..) כך שיש גם ענין של לעמוד בקריטריונים מסויימים של משרד הבריאות, כולל רמת מטבח, רמת נקיון, אפשרות חיטוי כוללת במטבח ובמקררים, תוספת מקררים ומקפיאים, מטבח מצוייד היטב, וכד, כלומר - יש השקעה ראשונית לא קטנה בענין הזה גם. אני חושבת שכדאי להתחיל בירידי איכרים כאלה ולראות איך הולך ומשם להמשיך. לפחות זה לא מחייב אותך לכל אלה, נכון? ויש גם מקום לקחת קורס תמחור ותכנון כמויות , כמו שלומדים בקורסים של שפים. מסתבר ששפים וגם קונדיטורים לא לומדים רק לבשל אלא גם לתכנן, וזה אחד החלקים היותר מסובכים בתחום הזה. אני יודעת את כל זה כי יש לי חברה שהיא שף -קונדיטור וראיתי חלק מהחומרים שהיא למדה בקורס שלה. יש ענין של זריזות ההכנה, והעסקת האנשים הנלווים, הכל שאלה של גודל העסק. השאלה אם מתחילים בגדול, בקטן, בבינוני. צריך ממש תוכנית עסקית בענין הזה, אחרת הנפילה עלולה להגיע מהר. תוכנית יעדים, תוכנית הכנסות והוצאות. הבאה בחשבון של מיסוי ורישום וכד. אבל כן, בהחלט הייתי אוכלת במקום כזה. זה מזכיר לי מסעדת פועלים איכותית מאוד מאוד, ואני הכי אוהבת בעולם אוכל ביתי. ולדעתי דוקא הז'אנר הבייתי לא צריך להראות פלצני, לא מעוצב מדי, אם הייתי הולכת לאכול במקום שמכין אוכל ביתי, הייתי מצפה ממנו להכין לי אוכל שאני מתעצלת להכין בבית (קובות למשל..), אבל יש לו ניחוח ביתי ולא שפי מדי. לא עלה בייבי או שניים ועליהם כבד אווז, אם אתה מבין את כוונתי. אוכל טוב ומבושל מעולה והיטב, תוך החלטה על הסגנון. טעים, עם לחם נורמלי, זה מה שמייחד מסעדות ביתיות לדעתי , ממסעדות שף יקרות. ואז גם אפשר להוריד עלויות, כי גם מחומרים פשוטים מאוד אפשר להכין אוכל מעולה ביותר.