מסמך גמו"שים

gilroz

New member
מסמך גמו"שים

טוב החלטתי לכתוב את על הנושא הזה, כי הוא הנושא שנותן הכי הרבה כסף לאנשי קבע, ואני איש קבע לשעבר יסביר לכם איך זה עובד: קודם כל מי זכאי לגמו"ש א' - אנשים בעלי השכלה גבוהה כלשהי(טכנאי/הנדסאי/מהנדס), רס"ל ומעלה, סגן(שנה שניה בקבע) ומעלה. גמו"ש ב' - אנשים בעלי השכלה גבוהה כלשהי בלבד. תנאי קבלה לכל גמו"ש 400 שעות לימוד בקורס המוכר ע"י חוליית הגמו"שים. (יכול להיות קורס אזרחי, קורס צבאי, השתלמות וכדומה) , ה400 שעות לא כולל שעות קיזוז, קורס שהוא למטרת שלב, למטרת התפקיד מקוזז 200 שעות, כלומר אם הקורס הוא 500 שעות , תאכלס מה שתקבלו הוא 300 שעות!, ושוב אתם צריכים לברר עם חוליית הגמו"שים כי לא בטוח שמה שנתנו לכם מבסיס ההדרכה זה באמת מה שמוכר לגמו"ש!, קורס לצורך השתלמות מקבל את מלוא השעות שמוכרות לגמו"ש, אי אפשר לשלב בין שעות הגמו"שים, אתם צריכים לקחת מספר תעודות קורס לצורך שלב מסוים שחייב לצאת למעלה מ400, וקורסים אחרים של עוד 400 שעות לצורך גמו"ש ב' , כלומר אם למשל יש לכם קורס של 500 שעות, אי אפשר "להעביר" את השעות לגמו"ש ב', צריך קורסים אחרים לגמו"ש ב'. תוספות שכר בגמו"ש זה רלוונטי לכל אחד בצורה שונה, איזה שלב אתם, מה רמת הסיכון, וכל מיני תוספות נוספות שמעלות לכם גם את הגמו"ש , בעיקרון סכום כל גמו"ש נא בין 500 - 700 ש"ח! שלבי בקשה לגמו"ש, נכנסתם לקבע???, יופי הגיע הזמן להתעמת עם חוליית הגמו"שים במטרה לקבל את המגיע עליכם, כי זה לא הולך להיות כל כך קל... שלב ראשון אם אתם בעלי תואר(בשביל גמו"ש ב' בכל מקרה אתם חייבים), אתם חייבים לשלוח את התואר קודם לחוליית התארים בתל השומר(זה צמוד לחוליית הגמו"שים), והם צריכים לאשר את התואר. ועכשיו לקורסים, שלב ראשון מבררים אם אכן הקורס מוכר לגמו"ש ע"י השלישות של היחידה שלכם/ כוח אדם/ ובעצם הכי טוב עם הבה"ד שעשיתם בו את הקורס, יופי מוכר, כמה שעות מוכר תקבלו את הפירוט רק אחרי שתשלחו את התעודות , שוב יש מצב שהבה"ד רשם מספר שעות ורק חלק מהם מוכרים כגמו"ש! טוב סבבה יש לי את כל התעודות, איך זה הולך? אז ככה לוקחים את התעודות המקוריות , מצלמים אותם ומעבירים אותם לאישור של סגן אלוף לפחות(לא יודע אחד מהמפקדים שלכם) שהוא צריך לחתום על העותק שהוא "נאמן למכור" קיצור תתנו את התעודות לשלישה והיא צריכה להחזיר לכם את התעודות המקוריות והעותקים שלהם חתומים ע"י סגן אלוף לפחות שהתעודות נאמנות למקור, יופי עכשיו הגיע הפרק שבוא אתם צריכים לזכור בראש כי הוא מה זה הולך לעזור לכם , קוראים לזה מספר סימול , כן חוליית הגמו"שים בהחלט חוליית של אנשים דפוקים והם לא יבררו לכם את המידע השלישותי הזה נטו , הם יפסלו את התעודות שלכם בגלל שאין מספר סימול!!!!, קיצור אם אתם לא רוצים להתעצבן(מניסיון) מחוליית הגמו"שים תעשו ככה : תרשמו על כל אחד מהתעודות(העותקים שמאושרים כמובן), את המספר סימול שלהם בגג התעודה , את המספר הזה אם יש לכם מזל כתוב באחד הנספחים של התעודות, אם לא(כמו שהיה לי), תצטרכו להתקשר ליחידה/יחידת משאבי אנוש של היחידה/ והכי טוב מי שיידע הכי הרבה זה הבה"ד שבוא עשיתם את הקורס ותבקשו מספר סימול, אל תוותרו את על זה, פשוט תשיגו את זה! תרשמו מספר סימול בגדול על כל אחד מהתעודות, ואת המספר שלו, ורצוי (לי זה עזר) לרשום על כל תעודה בנפרד , שאם זה קורס לצורך השתלמות לציין במפורש שזה קורס השתלמות ולרשום שאין לקזז שעות כי יש מצב שהדפוקים שמה לא יודעים איזה קורס זה והם יתחילו לקזז לכם שעות כמה שבא להם, רצוי לצרף את כל הנספחים שיש לכם לכל תעודת סיום קורס ורצוי שיהיה נספח לכל קורס כמה שעות לימוד למדתם בכל קורס(פירוט שעות) , אין הוכחה ישירה שזה עוזר (כי הם מסתכלים על מספר סימול) אבל תוסיפו לא יעלה לכם כסף..., סיימתם , יופי , שימו הכל בצורה מסודרת בתוך ניילון(כמובן להדק נספחים וכדומה) , ורצוי להדפיס דף עם הבקשות ותיעוד של כל התעודות שיש בתוך הניילון, בנוסף אם אתם שולחים גם את הדילפומה שלכם(שגם אותה צריכים להחתים נאמן למקור ע"י סא"ל), ובמקביל את התעודות של הגמו"ש, במת"ש עלולים לפסול את הבקשה שלכם לגמו"ש כי פשוט עוד לא עודכן התואר שלכם(וזה קרה להרבה אנשים), פשוט תכתבו בדף הראשי בניילון שהדיפלומה שלכם נשלחה באותו תאריך ותכתבו להם לחכות עד שיאושר הדיפלומה ולא לשלוח את זה בחזרה ליחידה(שאחר כך אף אחד לא ימצא לכם את זה ותצטרכו לעשות חדש). אישור לדיפלומה לוקח בין שבוע לשבועיים , אישור לגמו"ש לוקח בין שבועיים לשלושה שבועות, קיצור אחרי שבועיים תתקשרו למת"ש ותשאלו אם אושר לכם הגמו"ש והתואר, אושר ?, סבבה מעולה תתחילו להרוויח טוב, לא אושר תבררו את הסיבה(ואני מקווה שקראתם פה הכל כדי שזה לא תיהיה סיבה כמו "אין מספר סימול"), אושר לכם גמו"ש א' בלבד תבררו למה אין גמו"ש ב' מה קיזזו לכם מה אושר כגמו"ש , בכל מקרה, במקרה שלי אני כבר דיברתי עם המפקד חוליית הגמו"שים (ואפילו נהיינו חברים טובים , אחלה בן אדם אם תומר שמה תגידו לו שיש לו ד"ש מגיל רוזנטל - ממודיעין), בקיצור עדיף כבר לדבר עם המפקד אם המצב בלתי נסבל, אני מקווה שלא תגידו למצב כזה, בכל מקרה אם מתעכב לכם הגמו"שים ביותר מחודש אל תשכחו לבקש רטוראקטיבי, זה אומר שאתם תקבלו את הכסף של הגמו"שים בתאריך הכניסה לקבע (תקבלו הרבה כסף אחרי רטרואקטיבי) ולא רק מתי שאישרו את הגמו"שים! זהו , המסמך הזה עלול לעזור לכל מי שצריך להתמודד עם החולייה הזה, כי הם מצדם חושבים שלאף אחד לא מגיע גמו"ש, אתם חייבים להוכיח הכל, פשוט תעשו מה שכתוב ותקווה לטוב. מקווה שעזרתם לכם, סמ"ר (במיל) גיל רוזנטל, כרגע טכנאי לווינות בגילת.

gilroz

New member
יחס...

לא קיבלתי יחס למסמך המאוד מושקע והמאוד חשוב הזה, אין איזה תגובות עליו???

למעלה