מסלול של שבוע בסלובניה - חוות דעתכם

snoopkinn

New member
מסלול של שבוע בסלובניה - חוות דעתכם

נהיה ביום שני הקרוב בסלובניה לטיול בן שבוע.
נתגורר כל התקופה בכפר הנמצא כ-10 דקות נסיעה מבלד.
אנו משפחה שבה הילדים הקטנים ביותר בני 16.
אנו 2 נהגים ולכן נוכל להתחלק בנהיגה במהלך הטיול.
אנחנו רוצים להתרכז בנופים ובטבע במהלך הטיול, אך ללכת במסלולים שאינם קשים מידי.
ההעדפה במידת האפשר היא להימנע מנסיעות בחשיכה.
ייתכן שחלק מהימים עמוסים מידי וחלקם מאווררים מידי,נשמח להערות על המסלול שלנו:

יום 1:
- נחיתה, לקיחת רכב, הגעה לדירה(10 דקות מבלד),מנוחה עד הצהריים.
- בלד: ארוחת צהריים, טיילת, מדרחוב, טיול סביב האגם, טירה,שיט וביקור
באי.
- גבעת סטרז'ה: עליה לרכבל, וירידה במגלשת הרים.

יום 2:
- וינטגאר
- ראדובלציה - ארוחת צהריים
- קרני
- שקופה לוקה
- קרופה

יום 3:
- אגם בוהיני: ביקור באגם וטיול סביב חלקו
- הר ווגל - עליה ברכבל וארוחת צהריים
- מפל סביצ'ה

יום 4:
- מערת פוסטוינה
- מערת שקוציאן
- מצודת פרדיאמה - מבלי להיכנס, רק להתרשם.

יום 5:
התלבטות בין:
א:
נסיעה ללוגרסקה דולינה, מפל לרינקה ואולי גם להספיק את הנסיעה בכביש הפנורמי.
ב:
נסיעה לקלנגפורט, אגם וורתר ואולי גם ל- velden
ג:
נשמח גם לרעיון אחר Smile

יום 6 (שבת):
- עלייה על רכבת המכוניות ב- Bohinjska Bistrica
- נקיק טולמין
- קובאריד - מפל קוזיאק
- טיול בעמק הסוצ'ה: "שביל הסוצ'ה" ו\או "מקור הסוצ'ה"
- מפל בוקה
- נסיעה בעמק הסוצ'ה דרך טרוויזו ולא דרך ורשיץ'(חלקנו סובלים בנסיעות)

יום 7 (ראשון):
- לובליאנה: סיור בעיר וקניות (הבנו שקניונים סגורים בראשון ולכן יום זה יתחלף ביום אחר)
- הגעה לשדה תעופה ב- 21

מקומות נוספים שהבנו שכדאי לבקר בהם ולא החלטנו באיזה יום זה יסתדר(נשמח להצעות):
- קניון מוסטניצה
- מפל פריצ'ניק

תודה לכולם :)

נתחיל מהיום הראשון (יום ב')

אני מניח שאתם מגיעים בטיסת אדריה שנוחתת בשמונה וחצי, תקן אותי אם אני טועה.
בהנחה שהטיסה תנחת בזמן, פתיחת דלתות + ביקורת גבולות + שירותים + איסוף כבודה + הליכה למשרד השכרת הרכב... ביו 45 דק' לשעה, תלוי אם שרוול או אוטובוס ובאורך התור בביקורת גבולות. בד"כ בטיסות מישראל הרבה נוסעים לוקחים רכב בסיקסט (מחיר נוח) ויש שם תור ארוך, המשרד קטן ומסירת המכוניות עלולה להתנהל באיטיות. נראה לי שתגיעו לדירה לא לפני שעה 11, אולי אפילו מאוחר יותר (תלוי איפה הדירה).
מנוחה עד הצהרים - לפי הנ"ל קרוב לוודאי שהמנוחה תהיה מאד קצרה, אם בכלל.
ארוחת צהרים - אני נוהג להקצות לזה שעתיים כולל הגעה, חניה, הזמנה והמתנה לקבלת המנות... אם תגידו מה אתם אוהבים לאכול אז אולי אוכל לתת לכם המלצה על מסעדה.
טיילת, מדרחוב, טיול סביב האגם - על המדרחוב על תבנו המון, זה מדרחובצ'יק... הסובב אגם זה חתיכת טיול, למעלה משעה ...בשלוש בצהרים וחם מאד, בסביבות שלושים מעלות לפי התחזית, לשיקולכם.
טירת בלד - רעיון מצוין. הגעה לטירה ברכב זה רבע שעה, הביקור שעה פלוס/מינוס, ס"ה קחו בחשבון הלוך ושוב שעה וחצי או יותר.
שייט וביקור באי - נחמד.
הגענו בערך לשעה שש, זמן טוב להתארגן לארוחת ערב, את הסטראז'ה עם הרכבל והמגלשה תורידו מהתכנית. אחרי הביקור בטירה הנוף מהסטראז'ה כבר פחות מרגש, חוץ מזה המגלשה זה לילדים והמסלול גם קצר. ומעל הכל, אתם אחרי לילה עם מעט מאד שינה אם בכלל, כנראה שתרצו ללכת לישון מוקדם.

snoopkinn

New member
יום ב'

לא חושב שנעשה סובב אגם, התכנון הוא לנסוע לקמפינג - לצאת משם להלוך חזור לאורך האגם ככל שנרצה וכשנחזור לעשות שיט באגם.
לטירת בלד אנחנו לא רוצים להיכנס, רק לראות את הנוף משם.

לגבי אוכל - בעיקר פיצות וכיוון חלבי, אם יש בשר טוב באותה מסעדה, מה טוב

אוכל בבלד

פיצות בבלד - אכלתי כבר פחות טובות וגם יותר טובות. יש את פרי פלאנינצו (Pri Planincu) ליד תחנת האוטובוס, הקומה השנייה שלהם זה פיצרייה, יש גם את רוסטיקה (מאחורי הכנסייה), ואת ריקלי (עושים גם פיצות) מתחת למלון פארק. יש עוד פיצריות, לא זוכר את כולן.
אוכל מצוין אפשר לקבל בערב בפנסיון מאייר (Mayer), סגורים יום אחד באמצע השבוע, לא זוכר איזה.
אני אוהב גם את פגלזן (Peglez'n).
בקונדיטוריה שמון (Šmon) יש עוגות מעולות, הקפה בסדר, וגם גלידה לא רעה.

יום ג'

רעיון טוב ללכת לקניון וינטגאר מוקדם, השמש עדיין לא גבוהה ולא חודרת לתוך הערוץ וקרוב לוודאי שיהיה לכם נעים.
למה אתם נוסעים לקראן (Kranj)?
האם אתם יודעים מה יש ב-Škofja Loka? וב-Kropa?

יום ג'

על Kropa אני המלצתי להם בשרשור זהה שהם פתחו בפורום אירופה ב'למטייל'
זאת עיירה מאד יפה ומיוחדת

התייחסתי שם גם לגבי השתיים האחרות, שבהן היינו ולא מצאנו שום דבר מעניין.

snoopkinn

New member
יום ג'

שמענו שנחמד שם פחות או יותר, אנחנו לא בטוחים שזה כל כך מעניין אותנו.
פשוט, כבר לא נשאר מה לעשות באיזור...
אם נוריד את מוסטניצה מיום זה,
אולי אפשר לעשות בחצי היום הזה את הסיבוב לאיזור קלנגפורט - יש למישהו מושג כמה זמן הוא לוקח ומה מעניין שם?(אנחנו לא רוצים לראות את המינומונדוס או את מופע הנשרים באיזור)

יום ג'

על קראן אתם יכולים לוותר.
האמת? אני הייתי נשאר בהמשך היום הזה בבלד, זו עיירת קייט מענגת. אפשר לעשות טיולי אופניים, לשכור סירה לחתירה עצמית, לרכב על סוסים, לשחק גולף, לאכול עוגות נהדרות אצל שמון (Šmon) או על המרפסת של קפה פארק... יש עוד אפשרויות אבל אני לא מכיר את תחומי העניין שלכם.

יום ד'

ווגל - לפני שעולים רצוי לשאול בקופה מה מצב העננות/ראות על ההר, אם יש עננים ולא רואים כלום אז ממליץ לדחות את העליה לשעה יותר מאוחרת בהמשך היום.
אני לא הייתי אוכל שם צהרים (בווגל), יש מסעדה טובה בכפר סרדנייה-ואס, המסעדה נקראת Rupa, לא תצטערו. הכפר נמצא בעמק העליון (אני מניח שבבוקר הגעתם מלמטה דרך בוהינסקה-ביסטריצה לריבצ'ב-לאז), ממש בקצה המזרחי של הכפר. אפשר לתזמן את הארוחה לאחה"צ או הערב בדרך חזרה לבלד (לחזור מהכביש העליון העובר דרך סטארה-פוז'ינה וסטודור ויורד אח"כ לכביש התחתי בקרבת בוהינסקה-ביסטריצה.
המפל נקרא סאביצה, בלי צ'ופצ'יק מעל האות צ.
ממליץ לטייל ברגל בכפר אוקנץ, יש אחרי הנחל פניה ימינה לשביל שמוביל עד למדשאה בקו המים, נחמד לפיקניק או סתם מנוחה ויש משם נוף יפה.
אם יש לכם זמן אז יש גם אפשרויות לשייט באגם: ספינות תיירים או חתירה עצמית בקיאק/קאנו.

Gostilna Rupa

אכן מסעדה טובה... למעט המרקים !
לפי המרקם והטעם אין כמעט ספק שהכינו אותם מאבקת מרק נחותה
הדגים והשניצלים היו בסדר גמור

רופה

התחזית ליום ד' שלושים מעלות, הם כנראה יוותרו על המרק...

snoopkinn

New member
רופה

תודה!
נשמעת מסעדה טובה, השאלה היא האם גם אלו מאיתנו שלא אוכלים בשר בחו"ל ימצאו מה לאכול שם?
אנחנו לא אוכלים חזיר, יש גם בשרים אחרים?

הבהרה

1. בפירוש אני יודע שמגישים אצלם גם מנות בשריות לא של חזיר.
2. לגבי מנות צמחוניות, יש, אבל אני לא חושב שהרבה. אני לא צמחוני אז לא ממש חיפשתי, אבל למיטב זיכרוני אפשר לקבל שם סלטים, מרקים, כיסונים, אולי איזה קיש.

snoopkinn

New member
אוכל באיזור המערות

האם אתם מכירים מסעדה טובה שאינה רק בשרית באיזור מערת פוסטוינה
נשמח גם למסעדה באיזור שוקוציאן :)

תודה!

למעלה