מסלול לימודים

ofcourse

New member
מסלול לימודים

היי אני מטייל להנאתי באתרים של האוניברסיטאות השונות, והן מציעות שלל מסלולים שיכולים לעניין אותי אבל אין לי מושג מה ניתן לעשות איתם אח"כ. כמה שאלות: א.מה עושה מהנדס תעשיה וניהול ? היכן הוא יכול להשתלב והאם יש דרישה בשוק ? ב.ישנו מסלול באוניברסיטה העברית לתואר ראשון במדעי המחשב + תואר שני במנהל עסקים תוך 4 שנים, מה הקשר בין התחומים ? ואילו דלתות נפתחות בעקבות התואר במדעי המחשב ? תודה מראש רון

מחשבים וניהול

במקצועות אקדמיים רבים ובתוכם מדעי המחשב הקידום בהמשך הדרך עשוי להוביל לתפקידי ניהול. מי שיש לו גם תואר במינהל עסקים יועדף על פני מועמד חסר ידע ותואר בתחום הניהול.

ofcourse

New member
עוד אחת

יש יתרון בלסיים את התואר הראשון והשני תוך 4 שנים ?, האם אני לא יהיה מוכשר יתר על המידה ? תוכלי לפרט באיזה סוג של תפקידים אני אוכל לעבוד בסיום תואר שכזה ? תודה

מחשבים

יש יתרון של קיצור משך הלימודים. אם תרצה להתפתח כאיש מקצוע בתחום המחשבים יהייה עליך להתחיל מתפקידי תכנות כאלה או אחרים, בהמשך להתפתח לתפקידי ניהול כמו ראש פרויקט ומהם להגיע בהדרגה לניהול בכיר. אם תרצה מראש להתמקד בכיוון הניהולי תוכל לאייש משרה בתחום ניהול מערכות המידע.

ofcourse

New member
תודה, והמשך ...

בוקר טוב אני אכן חותר לכיוון ניהולי בתחום המחשבים, כיוון שיש לי נסיון מהצבא ומעבודה קצרה בתחום. מה לגבי התחום של הנדסת תוכנה, אני רואה שישנם המון מסלולים של מהנדס תוכנה בהתמחויות שונות, אולי לימודים של אחת ההנדסות עדיף על לימודי מדעי המחשב + מנהל עסקים ? מה בעצם ההבדל בין תואר ראשון במדעי המחשב ובין מהנדס תוכנה ? מה יותר נחשב ? ואיפה סביר שיהיה לי יותר מהר וקל להתברג בעמדה ניהולית בתחום ? תודה רבה

מה בין מדעי המחשב להנדסת תוכנה

את הקשר בין מדעי המחשב והנדסת תוכנה ניתן להשוות לקשר שבין הנדסה כימית ללימודי כימיה. הכימיה היא מדע , והכימאי עוסק בחקר מדעי . מהנדס הכימיה מיישם את הידע הכימי המדעי בשימושים הנדסיים מכוונים. מדעי המחשב הוא תחום מדע העוסק בכל הכללים הבסיסיים של חישוביות , הוא חוקר ומפתח אותם. הנדסת התוכנה היא תחום הנדסי- יישומי המשתמש בידע שנאגר בתחום המדעי- מדעי המחשב. תחום הנדסת התוכנה הוא תחום חדש יחסית ועודו הולך ומתגבש. מהנדס התוכנה לומד למעשה קורסים רבים מתחום מדעי המחשב ומקבל בסיס מתמטי רחב אולם בנוסף הוא לומד בקורסים המכשירים אותו להתמודד עם מערכות תוכנה, פרדיגמות תכנות ותכנון מערכות. מהנדס התוכנה נדרש לעסוק בפעילויות יחודיות כמו הערכת זמנים ועלויות של פיתוחי תוכנה, פתרון בעיות בהן נתקלים בתעשיה. היום תחום הנדסת התוכני "אופנתי" יותר ומאפשר שילוב קל יותר במקצת .

למעלה