מסלול אופקים

daniel2006k

New member
מסלול אופקים

אני צריך עזרה דחופה! קיבלתי זימון למסלול אופקים (מסלול הנדסאי)בחרתי מתוך שלושה מקצועות הנדסת מכונות בחיפה. אני גר באריאל(מרכז). זה דיי רחוק אבל נראה לי שזה המקצוע הכי נורמלי שאני רוצה ממה שנתנו (אלקטרוניקה או מיכוטרוניקה). הרבה אנשים אמרו לי שלעשות הנדסאי זה בזבוז של זמן שנתיים ילכו לי מהחיים.. ובסוף אי אפשר גם להרחיב את זה לתואר באוניברסיטאות. לא מזמן אחד אמר לי שמכונות זה הדבר וזה מקצוע מאוד מבוקש היום בשוק למרות שזה הנדסאי. השאלה שלי עם זה נכון והאם כדאי לי ללכת לזה. ב30 למאי אני צריך לחתום שוחרות ואני ממש לא יודע מה לעשות.תוכלו לעזור לי? ד"א לא קיבלתי זימון לשום תפקיד בצה"ל למרות שנראה לי שיש לי קב"א גבוה. אני לא מבין למה.. תודה מראש!

d o u g

New member
מה ניסגר איתך ?

אתה בכלל רוצה ללמוד במסלול הנדסאי ?! אתה אוהב הנדסת מכונות או הנדסת חשמל ?! האם אתה חושב שאי פעם תהיה מהנדס, כלומר תלמד באוניברסיטה ?! א. אם אתה יודע לענות על השאלות הללו אני חושב שזה ייקח אותך לתשובה. ב. אם אתה לא יודע את התשובות אני הייתי ממליץ לוותר בשלב זה על החלטות גורליות. ללכת לצבא כמו כולם ואחרי זה אם תרצה להיות הנדסאי תוכל ללמוד בחיפה, או במכללת יהודה ושומרון באריאל. אם תרצה להיות מהנדס תוכל לעשות את זה בכל מכללה / אוני' שתבחר. ואם תרצה להיות מורה למחול מודרני גם את זה תוכל לעשות. מסלול ההנדסאים הוא לא פחות גרוע ממסלול העתודה (יש כאלו שיגידו יותר גרוע). איזה בית ספר בחיפה? בסמ"ת, שו"ב ?! ימי הזוהר של שניהם חלפו מזמן. אני הייתי חושב בכיוון של אורט בראודה בכרמיאל. אני אברר לך מי מבתי הספר נחשב יותר טוב גם בצפון וגם במרכז ממשהו שיודע.

daniel2006k

New member
בית ספר טכני של חיפה

תקשיב אני רק שואל עם שווה לי לעשות את ההנדסאי הזה או שזה בזבוז של שנתיים?... המכללה היא של הצבא של חיל האוויר בחיפה (בית ספר טכני בחיפה). חלק אומרים לי שזה בזבוז של שנתיים וחלק אחר אומר לי שזה שווה רק בגלל שזה הנדסת מכונות. נראה לי אני אוהב את זה אני לא בטוח אף פעם לא ניסיתי מה זה מה.

למעלה