מסלולים באלסקה

מסלולים באלסקה

מעוניינת לנסוע לאלסקה בסביבות אפריל-מאי, ואשמח לשמוע ממי שהיה באותב תקופה מסלולים וכו´. בנוסף, מתכננת לשלב את הטיול עם טיול בארה"ב וקנדה )מתחילה את הטיול בטורונטו ממילא(. ועוד משהו, האם יש סיכוי לראות את אורות התפון בתקופה זו של השנה? תודה מראש

Marmoth

New member
אלסקה ../images/Emo85.gif

שלום שירי אפריל עלול להיות קצת מוקדם (ברר),מאי כבר בסדר.יש באלסקה בערך ארבעה חודשים בהם ניתן לטייל (מאי-אוגוסט).יוני יולי זה עונת הסתערות התיירים אבל הם מסתערים על המקומות הנגישים שהם נקודות מאד ספציפיות. מעבר להן ארץ האגדות פתוחה לפנייך,אבל זו כבר פונקציה של ציוד,ידע, אומץ ובעיקר כסף.גם האזורים הנגישים ביותר הם מדהימים. אל תפסחי על ה-south-east הנהדר.ציוד:קנדה מקום טוב וזול להצטייד עד כמה שידוע לי (למרות שאני הצטיידתי בסיאטל) כאשר כלל האצבע הוא שבערים הגדולות (טורונטו או ואנקובר במקרה שלך) יותר זול מבחורים שכוחי אל.יש להם איזו חברה רצינית לציוד טיולים (שכחתי את השם אבל מקביל ל-REI האמריקאית).הדרך לראות את אלסקה לדעתי זה בעיקר ברגל (טרקים). גם קייאק או אופניים אם יוצא,אבל בשום פנים לא מתוך אוטובוס! קחי בחשבון גשם ערפל ועננים חלק ניכר מהזמן.אם את שונאת את זה את בבעיה. צריך ציוד גשם רציני,נעליים waterproof חובה.אוהל עם rainfly.והשק"ש מהארץ בהחלט לא מספיק.´מסלולים´ יש בלי סוף.תסתכלי ב-lp,באתר של ´למטייל´,יש גם ספר שאני די אוהב "Alaska & Yukon Handbook" (פיצ´ר וקסלמן) אבל קחי אותם בערבון מוגבל.הכי חשוב:תמיד תשאלי שאלות,תמיד תדברי עם זרים! (הם לא מוזרים,הם אחלה.) והם (לרוב) יודעים על מה הם מדברים.תקשיבי להם.ותהי ילדה טובה,הם עוד לא כל כך מכירים ישראלים. זוהר צפוני:תנאי הכרחי לזה הוא לילה! והולך להיות לך פחות ופחות מזה במאי.מבחינת מיקום-האידאלי לזה הוא קו הרוחב של דנאלי (שם גם יש שמיים בהירים).אבל בקיץ אל תבני על זה כ"כ כאמור.

למעלה