מסכת

naujohn

New member
מסכת

לכל באי הפורום שלום וגם למשפחת אריאל עלה המוחי רעיון אשר קשוא לכל הסגה סביב הוצאת ספר שירים וסיפורים של מאיר. הרעיון שלי הוא פשוט,אם כי בעל משמעות שכן מאיר שידוע כמאהב השפה העברית והתרבות של בית מדרש. ולכן אם מתישהוא יצא ספר כזה ראוי שידופס בפורמט של מסכת-כמו מסכת (דהיינו בדומה לדף גמרא)כשהטקסט המקורי באמצע בצורת היפרטקסט ואילו מסביב הפירושים(תנו רבנן)והביאורים השונים לכל העומק והרוחב (לדוגמא פירושים של אנשים ,מראי מקום למקורות ועוד) אשמח אפ תתיחסו לרעיון הלא מקורי שלי,שכן יש נסיון בנושא וכמה מהקלסיקאות הישראליות נעשו בצורה הזאת (לדוגמא -כנרת כרנת ושמחת עניים של אלתרמן)ויש עוד כמה בדרך הרבה בהוצאת המדרשה במכללת אורנים http://www.hamidrasha.org.il/site/heb/General.aspx?l=2&id=458

ת'מבינתי

רעיון יפה. מוצא חן.. (מאיר הוציא ספר, ידעת?) אולי תנסה ליצור קשר עם משפחת אריאל במייל או משהו- אם הם בטעות לא קוראים בפורום, אבל בעקרון רעיון מעניין וגם יפה.. יופי

yossnet1

New member
רעיון מעניין

אבל, עלול להיווצר מצב שהפירושים סביב הטקסט יתקבלו כפירוש ה"אמיתי", מאיר דווקא אהב להשאיר את השירים שלו פתוחים לפרשנות אישית.

אבל אם

כל פרוש יתיחס לאספקט אחר בטקסט, דוקא תֻגדל הפתיחות. אפשר לפנות לעורכי מחברת שדמות (זה כתב העת בו יצאו כנרת כנרת, שמחת עניים, ועוד טקסטים רבים וטובים כמסכת) ואפשר לערֹך מסכת על הרשת. מה דעתכם?

naujohn

New member
מוקי צור ויריב בן אהרון

האמתי שאני מכיר את יריב בן-אהרון לעתים בימי שישי אף נפגש איתו במסגרת בית משרד לבוגרי השנת השירות שלי- "המכינה על שם רבין" כך שזה לא בשמיים. השאלה היא אם ירצו הם להתעסק במשהו שעדיין לא נחשב קלסיקא והאם ירצו לנסות לעשות את זה על שיריו,שכן בד"כ הם מטפלים בסיפורים.או שמא אפשר גם על סיפוריו של מאיר.

מוקי צור הוא חבר שלנו

שמכיר את מאיר הרבה שנים אחורה, הוא מבין גדול ויודע הרבה ואנחנו מעריכים אותו מאוד. לשמחתחם, אכן מתהווה לו ספר עם כמה וכמה מכתבי מאיר, ישנם גם סיפורים קצרים ומאוד חמודים שמדברים הרבה על הואי הקיבוץ ועוד נושאים שמאוד יקרים ללב הקהל כמו ספורט וכמובן נשים... בנוסף יהיו בו קטעי פילוסופיה, הומור, פוליטיקה וגם על האמונה והתורה! לדעתי, הספר הזה יהיה מעניין וקליט ויהיה כייף לקרוא בו. ואכן יהיו בו קצת הסברים של אנשים שונים מתחומים שונים וכרגע זה חסוי... הכוונה היא רק לחדד פרטים כדי שהקטע יהיה יותר מובן. מקווה מאוד שזה יצא לקראת שנת ה- 7 למותו. אז תארגנו לכם סבלנות כי שווה לחכות. שירז

naujohn

New member
תודה שירז

אבל השאלה אם הספר צריך להיות קליט וכיף? או שמא מאיר מצייג משהו אחר. את ההבדל בין התרבות והבידור? ומה את חושבת בעניין המסכת? ג'וני

המסכת היא רעיון טוב

ואין לנו בעיה. העניין הוא שמישהו ינהל את זה וצריך להזהר מפרשנויות שהן בעצם דעות של אנשים שמבינים מה שמבינים... כל הממסד הדתי נופל לדעתי בגלל פרשנויות של רבנים ואפילו חכמים מאוד אבל בכל זאת אנשים כמוני כמוכם. ולשאלתך בנוגע לקליט וכיף אז אני חושבת שמאחר והחומרים של מאיר תמיד יהיו קצת לא מובנים, קצת מבלבלים אבל מאוד מאיר אריאלים אז רצוי שיהיו הסברים פשוטים עם קצת רקע על הקטע. אבל בנתיים עוד אין פרטים סגורים והעניין רק בחיתוליו... רק טוב, שירז

למעלה