מסכן אבי נשר

dory141

New member
שתי התלונות שלי משלימות זו את זו

המנטליות הקיימת בישראל, כולל בקרב מקבלי ההחלטות, היא של עיגול פינות ושל של חקר האמת.

SupermanZW

Well-known member
אתה צודק וטועה

אתה צודק בכך שיש הצדקה להחמיר את הענישה על אלה שרשלנותם גרמה למוות, אתה טועה בטענתך שהחמרת הענישה מפחיתה את הפשיעה. הענישה בארה"ב היא בין המחמירות ביותר בעולם ועם זאת שיעורי הפשיעה בארה"ב בין הגבוהים בעולם ולעומת זאת הענישה בנורבגיה מגוחכת ממש, על רצח ממדרגה ראשונה מקבלים בנורבגיה רק 12 שנות מאסר ולמרות זאת שיעורי הפשיעה בנורבגיה מהנמוכים בעולם, לכן למרבה הפלא וחוסר ההיגיון דווקא עם הענישה המגוחכת בנורבגיה יש הרבה פחות פשיעה. אני לא יודע אם קיים כאן קשר של סיבה ותוצאה או לא, אך התוצאות מדברות בעד עצמן.

אספרסו2

New member
הקשר היחיד שאפשר לחשוב עליו בארה"ב

הוא היד הקלה של כל דיכפין על ההדק של הנשק החם,אימפולסיביים יותר ופחות שפותרים עימותים בהבזק מהקנה הופכים לפושעים ברגע.
אם היה לנורבגים גישה כזאת לנשק כמו אבותיהם הויקינגים גם הם היו ממשיכים את מורשת אבותיהם של פתירת בעיות תוך שימוש בנשק.

אבי בן 1231

Well-known member
לדעתי, אכן הנגישות הקלה לנשק היא אחד הגורמים לאחוז

הפשיעה הגבוה בארה"ב.

SupermanZW

Well-known member
בכל משק בית בשווייץ יש נשק

למרות זאת שיעור הפשיעה בשווייץ מהנמוכים בעולם, איך אתה מסביר את זה?

אספרסו2

New member
ואכן מספר הקורבנות בנפש בשווייץ

כתוצאה מהתאבדויות גבוה ממספר הקורבנות בתאונות הדרכים שם.והם לא רשאים להסתובב עם נשק כך שלא מפנים את האלימות כלפי הסביבה.
אגב,הם צריכים לשנות את החוק כתוצאה מהתאמה לחוק האירופי שמטרתו למנוע מטרוריסטים להשיג נשק בקלות.

RossieL

Active member
ענישה

אני בהחלט מקווה שיחמירו.
איתו, עם רוצחו של אילון ז"ל [לבן ודתי] ועם כל רוצח שפגע באחר, חף מפשע!
לפני 7 שנים, שחר גרישנפן היתה בת 12 כשמרק פטריק, שנהג שיכור, דרס אותה במעבר חציה.
הילדה נאבקה על חייה והרופאים כמעט ואיבדו תקווה שהיא תצליח לחזור ולתפקד אבל היא והמשפחה נלחמו ולפני שנתיים עמדה לראשונה על רגליה והזיזה אותה בכוחות עצמה. בשנה שעברה חגגה בת מצווה באיחור של 6 שנים והשבוע החלה להגות קולות ומילים.
העונש? 100,000 ש"ח במסגרת הסדר טיעון שהמשטרה הציעה כדי לסיים את התיק כמה שיותר מהר.

אז כן, הלוואי ובתי המשפט יחמירו בענישה!
ושהמשטרה תפסיק לבקש הסדרי טיעון כדי לסיים מהר תיקים!!

הגיע הזמן שיפסיקו לזלזל כך בחיי אדם.

dory141

New member
מזעזע, התמונה הזאת לא תצא לאף אחד מאיתנו מהראש להרבה זמן

אם הייתי אבא שלה, הייתי דואג שאנשים "לא נחמדים" יבקרו את הדורס ויתנו לו עונש, בלי בג"צ ובלי בצלם.

RossieL

Active member
רק אשם אחד

אבי אשכנזי ב walla
יום ראשון, 30 בספטמבר 2018, 09:07

אתמול בערב דיברתי עם חבר. בחור רציני, ושוב עלה ענין התאונה המחרידה בה נהרג הנער ארי נשר שנאבק במשך חמישה ימים בגבורה על חייו, וגם לאחר שנותק ממכונות החיים בבית החולים איכילוב, במעשה מעורר כבוד - נתן חיים לאחרים.
אני לא מכיר את משפחת נשר, גם לא את יצחק אספה, אבל הבנתי אתמול שאני חייב לשחרר את התסכול של הימים האחרונים. אנחנו, כתבי הפלילים מגיעים כמו גם השוטרים ואנשי מד"א לזירות המוות השונות, למשפחות השכול ולחדרי המיון, שומעים את זעקות הכאב ורואים את החורבן, את הטרגדיה שלא נגמרת. אבל מיד אחר כך, כששבים לשגרה אנחנו שומעים את הציניות של עורכי דין שנשכרים כדי לסייע, אבל נסחפים בלהט להוציא פושע בעונש קל מבלי באמת לתת דעת כי מאחורי הפשע יש מישהו ששילם בחייו - משפחה שנהרסה, קרבנות שנותרו נכים.

לאחר התאונה הבנתי כי משהו בחברה הישראלית התעוות קשות, שהאיש הרע בסיפור הוא בכלל קורבן. שהילד שקיפח את חייו, מלח הארץ, מתנדב מד"א, קולנוען ואידיאליסט צעיר שרק רצה לבלות עם חברים, הוא בעצם האיש הרע בעיני ציבור גדול שפשוט איבד כל מצפן אנושי והפך שבוי לעבודת דוברים יחצנים עורכי דין של האיש הרע.

מיד אחרי השיחה כתבתי בפייסבוק פוסט שעורר לא מעט ויכוחים, פוסט על רגעים בעבודה העיתונאית שבה אתה מגלה עד כמה אתה חי במדינה שמאבדת את עצמה לדעת. איך בימים האחרונים לכל מקום שאני הולך: בשכונה, באימון הכדורגל של הבן שלי, במקום העבודה, בתחנות הרדיו וכמובן גם כאן ברשתות החברתיות כולם מביעים אמפטיה לעבריין יצחק אספה, כדורגלן מ.ס אשדוד. איך בכל מקום מנסים להסביר שהוא נבהל, שזה יכול לקרות לכל אדם, שהאופניים החשמליים הם מכת מדינה ובכלל הנערים אשמים כי הרי הם היו על אופניים חשמליים. אז לא, ממש לא.
הסברתי שתאונה כזו לא יכולה לקרות לכל נהג, כי אם שותים לא עולים שיכורים על ההגה, ושבסרט נראה בבירור כי כלי הרכב פוגע באופניים מאחור, תוך שנהג הרכב הפוגע מקפח את הזכות של רוכב האופניים בשימוש בדרך. הסברתי איך לאחר התאונה הנהג הפוגע חשב רק על עצמו ולא על הנערים שדרס. על זה שהוא נטש אותם, מתבוססים בדמם, מבלי להגיש עזרה ופעל בקור רוח כדי לשבש ולהרחיק עצמו מהפגיעה בנערים.
גם כשכבר נתפס אספה ונחקר, רק לאחר שישה ימים החל לשתף פעולה עם השוטרים ומעצרו הוארך בשלושה ימים. כאילו כלום, כאילו לא הרג נער צעיר שכל עתידו היה לפניו, כאילו לא ריסק משפחה. כאילו לא פצע נער נוסף והותיר אותו נכה. כלום. איך הוא יושב ומנסה בצורה שפלה להקשות על חוקרי המשטרה להגיע לחקר האמת.

אספה משחק בקבוצת הכדורגל מ.ס אשדוד, שבראשה עומד עבריין מורשע שהשתחרר לאחרונה מהכלא, ג'קי בן זקן. הקבוצה משלמת את ההגנה של העבריין אספה, זו כנראה רוח הספורט הישראלית - תפשע, תהרוג, תפקיר ואנחנו מאחוריך נסייע לך ונחלץ אותך.
הייתי מצפה מההתאחדות לכדורגל, משרת הספורט מירי רגב, להודיע כבר ביום שני, שעות לאחר התאונה, שהיא לא מסכימה עם הצעד של אשדוד ושהיא משהה את אספה וחברו החשוד בסיוע לאחר המעשה מכל פעילות בענף הכדורגל.
אבל לצערנו אנחנו חיים במדינת ישראל שבה הקורבן, הנער, שטרם נקבר הפך בשיח הישראלי לאשם, שהתהפכו היוצרות: "הוא רכב על אופניים חשמליים, הוא הרכיב חבר, הוא היה בלי קסדה, מה פתאום נער בן 17 מסתובב בשעת לילה ברחוב...".

בסיפור הזה יש רק אשם אחד - נהג שיכור וחסר אחריות, שקיפח זכות של כלי רכב אחר, אופניים חשמליים. בדרך הנהג השיכור דרס, הפקיר, נמלט, שיבש חקירה וגם היום הוא לא לוקח אחריות ולא מביע חרטה. בעולם מתוקן, בלי צביעות, לאדם כזה קוראים עבריין, ועבריין צריך להיות רק במקום אחד:
ב כ ל א

אבי בן 1231

Well-known member
אם כל הכבוד והכאב על אובדן חיים.

לפי מה שאני רואה בכביש, ואני נוהג הרבה והרבה שנים, רוכבי האופניים ברובם הם מתאבדים בפוטנציה.
לרוכבי האופניים אין דין ואין דיין, הם עושים כל טעות שניתן לחשוב עליה בכדי להיות מעורבים בתאונה קטלנית.
זאת ללא שום קשר לתאונה הספציפית הזו!
אני מתבדח עם אישתי, בזמן שאני נוהג, שאני נזהר מרוכבי האופניים היות ואין לי חשק לנקות שאריות מוח וכתמי דם מהמכונית.

dory141

New member
כתבתי בעבר, שלכולם יש אחריות

הנהג עדיין צריך להיות אחראי לחייהם של אחרים, כולל של זרים, בעיקר עבורו. רוכבי האופניים צריכים להיות אחראים, שאם לא כן, ייכנסו אנשים בגללם לכלא. גם משרד התחבורה צריך לחוקק חוקים ולבצע צעדי מניעה, כדי שיקרו כמה שפחות מקרי מוות מצערים שכאלה. ולגבי הבדיחה שלך, דם סמיך ממים.

אבי בן 1231

Well-known member
אכן האחריות היא של כולם

אך בפועל הטעויות וחוסר האחריות היא ברובה של רוכבי האופניים.

איך מעוותים מצב

הנער סטה ממסלולו ונכנס למרכז הכביש, וכך רואים בסרטון
הוא הרכיב נער נוסף ושניהם ללא קסדות, עפ"י פרסומי המשטרה..
אז בהחלט יש פה רשלנות תורמת בלשון המעטה..
הנבל שדרס הוא נבל כי הוא עזב אותם ולמות, ועוד חזר עם רכב אחר לראות מה קורה, מי יודע, אולי אם היה נשאר והיה מזמין צוות רפואי הילד היה נשאר איתנו בחיים.
אבל מחר הוא יחבוש כיפה ואולי יצא ביותר מאשר נו נו נו רק בגלל שדרס את הבן של...

אבי בן 1231

Well-known member
עם עו"ד ממולח הוא יכול היה גם לצאת זכאי

מגרימת התאונה ולטעון ששתה את האלכוהול לאחר התאונה.
מה שהוא יצא חייב זה שנטש את הפצוע, וגם זה די חמור.

לא זכאי בשום אופן

עצם זה שהוא נטש את הפצועים חייב לשבת מימחצום 10 שנים, לדעתי..
אנשים חייבים לדעת ש"פגע וברח" זה מינימום 10 שנים בפנים בלי קשר לאשמתם בתאונה

אבי בן 1231

Well-known member
כתבתי, חייב בגין נטישת הפצוע.

גם לדעתי יש להחמיר מאוד על תאונות פגע וברח.

למעלה