מסכים עם חרדי

שמואליק

New member
מסכים עם חרדי

הוא צודק במאה אחוז בקשר לטומי לפיד, גם אני ורוב החילונים במדינה הזאת חושבים שהבן אדם הזה הוא פשוט גועל נפש, אני לא מצליח להבין את האנשים המטומטמים שמצביעים בשבילו. מה מוכר הבן אדם הזה חוץ משנאה ושובניזים???!

Err0r

New member
מה הוא מוכר?

ראשית כל, מר. לפיד לא מוכר שום דבר, הוא מפיץ את חוכמתו ואת הידע שלו, ונלחם בשחיתות החרדית. אני אוהד של טומי לפיד כי הוא בנאדם חכם ואם לא שמת לב, שלא כמו שאר המפלגות, שינוי עמדה על שלה ולא נכנסה לקואליציה עם ש"ס, לאחר שהוצע לה פעמיים. הלוואי שבבחירות הבאות מספר המנדטים של מפלגת שינוי יעלה. ואני בתור חילוני יכול לומר לך, שטומי לפיד הוא בנאדם דגול שאין שני לו.

כחלחל

New member
אתה צודק (חלקית)

בעיקר כשאתה אומר ""אני לא מצליח להבין"" אז בא נבין ביחד נגיד (תאורטית) שמנהיג חילוני היה אומר בשבוע שעבר (וברור שאף אחד לא אמר זאת זה רק דימיוני) "הקורבנות שנרצחו בפיצוץ בבר מצווה בשכונה החרדית בירושליים וגם אלו שבבית המלון בנתניה, הם למעשה "תיקון" של נשמות חוטאות"" שומו שמיים (ובצדק) אז אותו טומי לפיד ומאות אלפי תומכיו נלחמים נגד אמירות כאלו. ואפילו שהן מופלצות מפיו של מי שנחשב קדוש בעיני מאמיניו שטופי המוח. ראה דברי אבוד-יה יוסף על חללי השואה ואם בדוגמה לאהבת אמת אתה חפץ, תואיל להכנס לפורום דתיים ולהזכיר את צירוף המילים "עמותת דעת אמת" שם ילמדוך פרק באהבת אחים.

אשרת

New member
אני מודה לך מקרב לב שאתה קורא לי

מטומטמת. דבר שני, הוא מוכר מה שמפלגות החילוניות אחרות מוכרות אבל לא מקיימות. ואם לא טוב לך עם טומי לפיד אז אל תצביע עבורו

ולדי

New member
מי אתה שתדבר על רוב החילונים?

אתה חילוני בכלל? אל תגיד לי כן, כי אתה לא - אתה מסורתי, ככל הנראה, וזה דברים קצת, רק קצת, שונים. אצלך יש איזו יישות בראש, שקוראים לה אלוהים, ושבלי להיוועץ עמה אתה לא זז. אצלי הוא גם קיים באיזשהו מקום, אבל אני חי יפה מאוד בלי לחשוב עליו יותר מדי. אתה לא יכול לדבר על החילונים, או לשמש כנציגם, לפני שאתה הופך לחלק מן החילונים. אני, לצורך העניין, יכול לייצג חילוני מצוי. אחד שנשארו בראשו קצת שרידי מסורת מהסבא שהיה דתי, ובאותו זמן חי יפה מאוד בלי אותה המסורת. אחד, שאוכל חזיר, וחמץ, ובשר עם חלב, ועוד כל מיני צפרדעים, בלי לחשוב על איזה מחבת יטגנו אותו בגיהנום. בקיצור - אחד שאין לו יותר מדי אלוהים בראש. זה חילוני. את זה בדיוק מנסה טומי לפיד "למכור". את זה שיש בארץ אנשים שלא צריכים מסורת ודת בשביל לחיות בכבוד את חייהם. את זה שאיסורי חמץ וחוקי שבת למיניהם נוגדים את אותה הדמוקרטיה ואותו החופש האישי, שמגיע לנו על פי מגילת העצמאות וחוקי היסוד למיניהם. את זה, שיש בארץ הזו מעמד בינוני שנדפק בכל החורים, ושיש להגן עליו כי הוא ציבור איכותי ותורם, וכספו (שארית כספו) לא זורם לבנק שוויצרי, אלא נשאר כאן ומחזיק את הכלכלה הישראלית הקורסת. ואם לזה אתה קורא שנאה ושוביניזם, אז יש לנו 3 אפשרויות: 1. או שאתה שוביניסט בעצמך. 2. או שאתה דמגוג וסתם מחפש מקום להתבטא ולרדת על אנשים. 3. או שכבר הפסקת מזמן לחשוב ואתה פולט כמו תוכי את מה שהרבי הכניס לך לראש. בכל מקרה - את דבריי אתה מוזמן לקחת כחומר למחשבה.

פלסטיק

New member
לפי מה החלטת על רוב החילונים?

סתם מעניין אותי לדעת, בדקת אחד אחד? עשית סקר עם מדגם מייצג? רוב החילונים שאני מכיר לא קוראים לאנשים אחרים מטומטמים (למשל) כי בסיס החילוניות זה כבוד הדדי בין אנשים. דרך אגב נראה לי שיש לך בעיה בהבנת מונחים. למה אתה חושב שטומי לפיד שוביניסט? אתה בכלל מבין את פירוש המילה?

פלסטיק

New member
אתה כנראה טיפה מבולבל

אחד מיסודות החילוניות הוא כבוד הדדי בין בני האדם. אם אתה קורא למישהו מטומטם אתה לא חילוני. מאיפה אתה הגעת לסטטיסטיקה של "רוב החילונים"? שאלת אחד אחד? עשית סקר מייצג? ואחרון, אתה מבין מה אומרת המילה שוביניסט? מאיפה הגעת למסקנה שטומי לפיד כזה?

למעלה