מסכות מגן

מסכות מגן

הלכנו להחליף ערכות מגן (שיהיה....). בתאל (בת 6) והודיה (בת 4) שאלו בשביל מה זה. מה עונים כדי לא להבהיל אותן? כשהן שאלו לא הצטרכנו לענות כי בדיוק חייל אחד נתן להן עוגיה. אבל מה עונים להן אם זה יעלה שוב??

לאה_מ

New member
אני בעד להסביר.

זה די נורא שצריך להסביר לילדים על מלחמה, אבל גם נורא שצריך להסביר להם על מטוסים שנכנסו בבניינים עם אנשים, על רצח של ראש ממשלה, על כיבוש, על רעב, על מחלות... אנחנו חיים בעולם לא פשוט, ובכל זאת בחרנו להביא אליו את ילדינו. אז אני מסבירה בקווים מאד סכמטיים, שאם יש חומרים מזיקים באוויר, המסכות האלה עוזרות לא לנשום אותם (דוקא בתחנה אפשר להראות להן את המסנן ולהסביר קצת איך זה פועל). ושפחותחים את זה רק כשהצבא אומר לפתוח (שזה גם מתקשר עם החיילים).

ליאת +

New member
כשחושבים על זה אז הרי

כולנו גדלנו כאן עם מקלטים מסביב: מתחת לבנין או בתוכו ועם תרגילים שנערכו בבית הספר לירידה למקלט, ואם אני זוכרת נכון אז קיבלנו את זה כשיא הטבעיות. אני מניחה שככה יהיה גם עם מסיכות המגן- לנו כמבוגרים זה עדיין משונה, אבל לילדים שלנו זה כבר חלק מהנוף.

מיכל@ל

New member
יש בזה משהו...

ברגע שמתיחסים למסכות בטבעיות ולצורך לחדש אותם ולהתאים אותם מחדש לילד,הילד אולי לא יהיה מבוהל כל כך במידה ויהיה צורך להשתמש בהם [שלא נדע ...].

היום הודיה שאלה:

אמא, מה זה התחפושות שקנינו בסופר הזה? אחרי תיחקור הבנתי שהיא שואלת על המסכות (= תחפושות). עניתי לה כמו שהצעתן. היא קיבלה את זה די בשלווה. נחכה לשאלות הבאות.... תודה

למעלה