מסך רחב (15.4) מול רגיל (15)

Fuhor

New member
מסך רחב (15.4) מול רגיל (15)

אני מתלבט בקנייה של נייד עם מסך רחב 15.4". המחשב ישמש להקלדה עם וורד וקצת לצפיה בתמונות ובקבצי PDF. יש לציין שהמחשב לא ישמש לסרטים בשום מקרה (אני ידוע שבסרטים מסך רחב יותר נוח). לדעתכם מסך רחב יותר נוח מרגיל או שהוא יפריע לביצוע מטלות אלו? כדאי לקנות מחשב עם מסך רחב (מבחינת נוחיות - גודל, משקל וכאלה)? לנסיונכם אודה!

Ixion

New member
מסך רחב זה בעצם מחשב קצת פחות

ארוך, אבל טיפה יותר רחב (כמו שהשם מרמז). לדעתי זה הרבה יותר אסטתי, אבל מצד שני אני רואה הרבה יותר סרטים.

Ice Age

New member
תשובות

קודם כל, אני מצאתי שהיתרונות של המסך הרחב הם דווקא לא בסרטים, אלא בשטח עבודה גדול יותר. למשל באקספלורר, אתה יכול להכין לך רשימת לינקים שאתה ניגש אליהם בתדירות גבוהה ולתקוע אותם לרוחב ה-toolbar העליון. מבחינת גודל ומשקל, אתה כמעט לא שם לב להבדל. כל התיקים שאמורים להתאים ל-15" מתאימים גם ל-15.4". טוב, לא בדקתי את כולם, אבל אני עושה אקסטרפולציה
.

זה גם עניין של הרגל

הייתי ממליץ לך לגשת לחנות ולשחק עם נייד כזה ונייד כזה וכך תקבל מושג מה ההבדלים עבורך, ומה אתה מעדיף.

idogreen

New member
זמינות

חומוס, גם לי בזמנו (לפני שבועיים) הצאת ללכת "לשחק" קצת עם ניידים בחנויות, חרשתי איזה חמש חנוות בירושלים והנייד היחיד שהיה במלאי היה MSI באייבורי... ההצעה שלך טובה, אבל קצת בעייתית... בקשר למסך 4'15, יש לי, ובאמת הוא תורם גם לעבודה, כמו פתיחה של כל מיני סרגלים ותיקיות בלי ל"אבד" מקום על המסך.

levikon

New member
אתה צודק.

חנויות לא מוכנות כמעט אף פעם להוציא ניידים מהאריזה שלהם ולתת לך לראות ולבדוק אותם. אולי רק חנויות חשמל גדולות כמו סנסור או שקם אלקטריק. חנויות מחשב כמעט אף פעם לא.

מוזר

למה שלא יסכימו להראות מחשבים, איך בדיוק מצפים מלקוחות לבחור נייד.

Fuhor

New member
אולי לפי מפרט?

בכל החנויות הגדולות שהייתי בהם, לא מחזיקים בכלל מלאי: בבאג יש משהו רק בסניפים הראשיים (אם בכלל, מבחר מצומצם מאוד), באופיס דיפו יש כמה בתצוגה, אבל הם נמצאים בכלובי פלסטיק ולא מוכנים לפתוח אותם. גם להם אין מלאי גדול בחנויות. כנראה כהגנה נגד גנבה או משהו בסגנון ועלות מימון. כנ"ל לגבי שקם אלקטריק. אני יודע שבטרקלין יש לפעמים תצוגה של מחשבים יותר נרחבת (בסניפים שנקראים טרקלין דיגיטל). גם שם המחשבים לא פועלים. חנויות קטנות, יכול להיות שגם הם לא מחזיקים מלאי גדול משיקולי אבטחה ומימון (לא בדקתי, אני לא אוהב לקנות בחנויות קטנות מוצרים יקרים). אז יש עם זה בעיה. אולי יש איזה מרכז תצוגה של יבואן מסויים שניתן לראות בו מחשבים עובדים כדי להתרשם מהם? תודה!

Fuhor

New member
תודה לכם ../images/Emo24.gif ועוד שאלה, ברשותכם

אכן זה בעיה לבדוק בחנויות מחשבים ניידים. יש כמה באופיס דיפו, אבל הם נמצאים בכלובים מפלסטיק ובדרך כלל הם לא עובדים, אז לא ניתן לחוש את המסך. ושאלה נוספת בנשוא אחר: מישהו שמע פעם על מחשב של אינטל? מוכרים כזה בבאג ורציתי לדעת אם מישהו יודע משהו על זה. באתר של אינטל אין זכר למחשב נייד מוכן. זה מעין מותג מקומי של באג? כדאי לקנות דבר כזה? תודה!

cheif

Member
מנהל
ת:

ה-M540G אינו מחשב של אינטל. זה מחשב שמיוצר על ידי חברה טיוואנית בשם CLEVO. ניתן למצוא את המחשב הזה בארץ במחירים נמוכים בהרבה.

Fuhor

New member
CLEVO?!

לא שנעתי עליהם אף פעם. הם טובים? כדאי לקנות מחשב שלהם? יש להם שירות נורמאלי? תודה!

lirantal

New member
מחייב תגובה!

מה לגבי ה Clevo הזה? תסתכלו על הקישור הזה- http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=8804 מדברים על כל הרכיבים באמת הכי חזקים: 1.7 centrino 512MB DDR2 40GB Samsung 5400Rpm (אולי הדיסק טיפה קטן, כי בד"כ מציעים 60GB) סוללה טובה ל 5 שעות כרטיס מסך Embedded 915 GM+ up to 128MB אולי ה downside הוא במסך קצת קטן: 14 WXGA TFT איפה ה catch? מחשב עם מפרט כזה מכל חברה מוכרת כמו LG DELL HP או IBM יעלה בסביבות ה 6500-7000 אם לא יותר... (לפחות פי מה שאני מצאתי) מישהו יכול להעיד על המחשבים האלה? אשמח לתגובות, תודה

cheif

Member
מנהל
תגובה ../images/Emo13.gif

ה-CATCH הוא החברה המייצרת -- חברה טיוואנית לא ממש ידועה. וזה לא נכון שלא ניתן למצוא מותגים ידועים במחיר הזה במפרט טיפה יותר נמוך ניתן למצוא מחשב של DELL -- ראה לדוגמא כאן -- אמנם עם מעבד 1.6 ו-256M זכרון אבל העקרון דומה. במחיר של 5,500 ש"ח כבר תמצא מחשבים זהים למפרט של המחשב הזה מתוצרת IBM או HP או DELL.

זה מחשב מטוויאן, אם אני לא טועה..

לא הייתי ממליץ לרכוש מבאג. המחירים שלהם גבוהים במיוחד.

Y. Welis

New member
אם הוא מלבני, הוא מעט מעוות את

הפרופורציות. אפשר להתרגל לזה אחרי כמה זמן, אבל בפעם הראשונה יש תחושה שונה (כמובן שלסרטים זה אופטימאלי). יש אגב סיכוי שחלונות ויסטה תתמוך ביחס הזה באופן טוב יותר.

למעלה