מסך מרצד

duduzaar02

New member
מסך מרצד

שלום ההבנה שלי במחשבים די דלה ואשמח לעצה טובה. יש ברשותי מחשב נייד מתוצרת HP כבר מעל 3 שנים (האחריות לא בתוקף). לאחרונה התחילה תופעה שבה המסך מרצד. יש לציין שזה בא והולך. לפעמים כמה ימים בלי שזה מרצד ולפעמים כמה ימים רצופים שזה מרצד, לפעמים בעוצמה כזו שממש אי אפשר לראות כלום. שמתי לב שזה קורה כשהמחשב "טוען" משהו או "חושב" ולכן השערתי הלא מקצועית בעליל היתה שזה קשור לחשמל (כשהמעבד "חושב" וצורך חשמל זה בא על חשבון החשמל למסך או משהו כזה...) א. יש למישהו רעיון איך אפשר לנסות לפתור את הבעיה? ב. אם אין מנוס מלקחת את המחשב למעבדת תיקונים, יש למישהו המלצה טובה על מעבדה כזו באיזור המרכז שבה יש מחירים הוגנים (על המעבדה של HP שמעתי דברים לא טובים)? תודה מראש לכל העונים

bar666xp

New member
כשהמחשב מחובר לחשמל או רק כשעובד על סוללה...

יש כל כך הרבה אפשרויות למה יהיו ריצודים... ויותר ניראה לי כי מדובר בהיבהובים {להבדיל} אם ניראה לך כי יש קשר לצריכת חשמל של רכיבים אחרים במחשב... זה יכול להיות החל מהגדרה דרך אינווטור ועד למסך עצמו...

duduzaar02

New member
אכן מדובר בהיבהובים

וזה קורה גם כשהמחשב בחשמל וגם שהוא על בטריה. איך אפשר לבדוק אם לא מדובר בהגדרה דרך אינווטור? האם לחבר אותו למסך חלופי זה פיתרון אפשרי (במידה ותיקון יעלה כמה אלפי שקלים שזו לא אופציה)? ואם כן כיצד? תודה

bar666xp

New member
קצת הסברים...

אינווטור הוא רכיב/חומרה... הגדרות בדר"כ התופעה תהיה גלים או ריצוד לא היבהוב... אז לרוב שינוי MHZ ל60/75 פותר את הבעיה. במקרה של היבהובים אפשר לנסות הסרה והתקנה מחדש של הדרייבר כ.מסך את בסבירות גבוה כי הבעיה היא חומרה.

duduzaar02

New member
דברייך בהחלט מעודדים

אם פירוש הדבר שלא אצטרך לשלם אלפי שקלים במעבדת תיקונים... יש לך אולי המלצה למקום זול בו יכולים לעשות לי את התהליך עליו דיברת (התקנה מחדש של דרייבר/ כרטיס וכו'...) או שמא אני יכול לעשות את זה בעצמי?

bar666xp

New member
דרייבר אפשר לבד..

תעשה על זה קצת חיפוש בפורום חלונות אאל"ט יש שם... או אפילו כאן... ובאינטרנט ביכלל על הסרת דרייבר בWINDOWS/חלונות מומלץ לבצע הסרה בSAFE MODE כדי להסיר לחלוטין... להוריד מאתר יצרן המחשב ולהתקין... אבל לצערי אני חושש כי אם מדובר בהיבהובים יהיה זה האניווטור ו/או מנורת המסך וכו' כלומר חומרה... לגבי מעבדות GOOGLE-IT "מעבדות למחשב נייד".

למעלה